Kiekko-Vantaa | Mestis

Sydän mukaan myös kotikaukaloon

23.11.2017

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa kohtaa viikon ainoassa ottelussaan perjantain Mestis-kierroksella Jokipojat. Lohipaidat hakevat kotikaukalossa ehjää 60-minuuttista ja kärkipaikkaa.

– Mukava päästä pelaamaan. Jokipojat on meille hyvä mittari. Haluamme pelata samanlaista lätkää kuin kaksi ja puoli erää TUTO:n vieraana. Jokipojat on hyvä haaste tässä vaiheessa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja sarjakärkeen on matkaa ainoastaan kaksi pistettä. Lohipaidat ovat keränneet 18 ottelusta 36 pistettä. Vantaalaiset ovat päästäneet sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja tehneet puolestaan kolmanneksi eniten osumia.

Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa viime lauantaina kaatamalla Kupittaan karnevaalitunnelmassa Mestis-klassikossa TUTO Hockeyn upean peliesityksen jälkeen lukemin 3–5. Lohipaitojen maaleista vastasivat Joonas Hyttinen, Antti Kauppinen, Joona Tolvanen ja kahdesti osunut Janne Kivilahti.

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue. Kotikaukalossa se ei ole kuitenkaan vielä samanlaiseen liekkiin syttynyt kuin vain ajoittain, vaikka lohipaidat ovat Trio Areenallakin isoja päänahkoja onnistunut raapimaan. 

Se sama taistelutahto, mikä on vieraskaukaloissa nähty täytyy saada jälleen näkyviin myös kotiyleisön edessä.

– Voittavat pienet asiat on saatava kaivettua esiin. Jokipojat on hyvin puolustava joukkue, joten maalien edessä on oltava valmis ottamaan mustelmia, Arvonen sanoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssiä johtava Juuso Perttilä. Taiturimainen laitahyökkääjä on nakuttanut 18 ottelussa tehot 9+12=21.

Jokipojat on sarjassa yhdeksäntenä. Ärjypaidat ovat keränneet 16 ottelusta 21 pistettä. Perinteikäs joensuulaisseura on tehnyt sarjassa vähiten maaleja, mutta puolestaan päästänyt omiin toiseksi vähiten osumia. 

Jokipojat on pelannut vahvasti kotikaukalossa keräten yhdeksästä pelistä viisi voittoa. Vieraslaatikossa ärjypaidat ovat onnistuneet voittamaan kahdesti. 

Edellisestä vierasvoitosta on kuitenkin kulunut jo aikaa, sillä Jouni Variksen luotsaama ryhmä on edellisen kerran juhlinut vieraissa 14. lokakuuta kukistamalla nimenomaan K-Vantaan 4–1-lukemin. Jokipojat on hävinnyt neljä vierasottelua nyt putkeen.

Keskiviikkona Jokipojat kärsi kotonaan 2–1-tappion Peliitoille. Ärjypaidoilla on muutenkin tällä hetkellä vaikeampi jakso, sillä kymmenestä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut kaksi kamppailua.

Jokipoikien kultakypärää kantaa isokokoinen keskushyökkääjä Oula Uski, joka on tehtaillut 14 kamppailussa tehot 4+11.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Vierasjoukkue on ollut aina valttia. Lokakuussa ärjypaidat raapi 4–1-voiton Trio Areenalta ja marraskuussa lohiparvi rynni 2–1-voittoon Mehtimäellä. 

Viime kevään puolivälierävastustaja Jokipojat on ollut vantaalaisille vaikea vastustaja viime vuosina Tikkurilassa. Jokipojat on raapinut 17 edellisestä runkosarjakohtaamisesta Trio Areenalla peräti 15 voittoa. Edellisestä Kiekko-Vantaan kotivoitosta ärjypaitoja vastaan on kulunut kaksi vuotta. 

– Hyvää starttia haemme pelille. Sitä kautta lähdemme viemään peliä liikkeellä ja kiekolla, Arvonen tuumii. 

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–Jokipojat perjantaina Trio Areenalla klo 18.30.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Atte Mäkinen

Pekka Niemimaa

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+12=21

2) Janne Kivilahti 10+8=18

3) Joona Harjama 2+12=14

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Oula Uski 4+11=15

2) Joonas Larinmaa 4+11=15

3) Oskari Lehtinen 6+8=14

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 55 kertaa. Voitot ovat niistä 32–22 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan. 

2) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Roope Niskanen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

3) Jokipojille Trio Areena on ollut Mestiksen runkosarjassa suosiollinen paikka, sillä 17 edellisestä kohtaamisesta Vantaalla se on voittanut peräti 15. Lohipaitojen edellisestä kotivoitosta Jokipoikia vastaan runkosarjassa on kulunut kaksi vuotta. Viime kevään puolivälieräsarjassa K-Vantaa kuitenkin kylvetti ärjypaitoja puhtaasti 4–0. 

Seuraa heitä:

#47 Joona Tolvanen, K-Vantaa

Tehnyt maalin kahdessa edellisessä ottelussa, joten ketsuppipullo on nyt auki. Päässyt pikkuhiljaa rytmiin toivuttuaan loukkaantumisesta. Oikealta laukova kiekollinen puolustaja tukee hyökkäyksiä aktiivisesti. Pelannut hyvällä tasolla Juha Tarkkasen pakkiparina. 

#91 Joonas Larinmaa, Jokipojat

Jokipoikien tärkeimpiä hyökkääjiä ja muodostanut tehokkaan parivaljakon yhdessä sentteri Oula Uskin kanssa. TPS-kasvatin luistin liikkuu ja peliäly on hyvällä tasolla. Pelaa maltillisesti ja rohkeasti kiekolla. Nousi viime kaudella parrasvaloihin. 

Mestis