SaPKo vahvempi Tikkurilan perjantai-illassa

20.01.2017

Atte Mäkisen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion kotijäällä, kun sarjakärki Savonlinnan Pallokerho haki täydet kolme pistettä Trio Areenalta loppulukemin 1–4 (0–1, 0–1, 1–2). Lohipaitojen maalista perjantai-illan kiihkeässä kiekkonäytelmässä vastasi Atte Mäkinen.

Toisen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Kiekko-Vantaa taipui kovan taistelun jälkeen. Isännillä oli omat hallintahetkensä ja maalipaikkansa kääntää ottelu.

Kypsän vierasottelun pelannut SaPKo viimeisteli maalipaikoistaan tehokkaammin ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Savonlinnalaisten voiton takuumiehinä hääräsivät tuttuun tyyliin Mestiksen kuumin kentällinen (Teemu Lepaus-Joona Monto-Jonatan Tanus) ja 26 kertaa kiekon tielle venynyt maalivahti Joonas Toivonen.

– Kovatasaoinen kiekkopeli. Alussa lataus meni hieman yli ja tehtiin karkeita virheitä kiekon kanssa. Mutta parempi, että se lataus meni yli kuin ali. Vastustaja pääsi siinä ottelun alussa läpiajoihinkin. Koko ajan kuitenkin petrattiin ja ensimmäisen erän lopussa meillä olikin jo paremmat paikat, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Lohipaidoille SaPKo on ollut tällä kaudella haastava vastustaja, sillä sarjan piikkipaikalla porskuttaville savonlinnalaisille päänahka Kiekko-Vantaasta oli kauden kolmas. Vantaalaiset ovat voittaneet edellisen kerran kotona SaPKon reilu kaksi vuotta sitten.

– Saatiin tästä pelistä hyvää oppia ajatellen kevään pelejä, Mälkiä totesi.

Lohipaidoilta maaliverkkoa heilutti suorasta hyökkäyksestä Atte Mäkinen, joka toi komealla kudillaan vantaalaiset kolmannessa erässä maalin päähän. Upeaa kautta pelaavalle Kiekko-Vantaan omalle kasvatille osuma oli jo kauden kymmenes ja tehopiste 20. Syöttöpisteet maaliin merkkauttivat Miro Mäkinen ja Juho Rautanen.

Tasaisessa kamppailussa SaPKon maaleista vastasivat: pässipaitojen tehopakki Casimir Jürgens, voittomaalin toisessa erässä sivaltanut Janne Kettunen, Mestiksen pistepörssiä johtava Jonatan Tanus (1+1) ja kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Teemu Lepaus (1+2). Vierasjoukkueen tehoketjun sentteri Joona Monto saalisti kolme syöttöpistettä.

Kuudentena majailevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla KeuPa HT:ta vastaan.