SaPKo nappasi toisen kiinnityksen mestaruuspyttyyn

14.04.2017

Kiekko-Vantaa koki kotikaukalossa toisessa finaaliottelussa tappion. Täpötäydellä Trio Areenalla SaPKo haki toisen kiinnityksen Mestis-mestaruuteen loppulukemin 1–6 (0–4, 1–1, 0–1).

Perjantai-illan finaalihuumaa todisti loppuunmyyty Trio Areena eli 2 004 silmäparia. Kiekko-Vantaa aloitti kotiyleisön edessä vahvasti ja hallitsi peliä. Maalipaikkoja se ei kuitenkaan onnistunut käyttämään.

Runkosarjan voittaja SaPKo taas puolestaan teki hurjalla prosentilla paikoistaan avauserässä osumat ja kaatoi kylmää vettä lohipaitojen niskaan. Pässipaitojen maaleista avauserässä vastasivat: Niklas Salo, Mikko Lahtela, Rasmus Hämäläinen ja Jonatan Tanus

Toinen erä oli rikkonainen ja Kiekko-Vantaa kulutti jäähyaition penkkiä turhan paljon. SaPKon Rasmus Hämäläinen tälläsi ylivoimalla vantaalaisten alivoimaneliön keskeltä tilanteeksi jo 5–0.

Lohipaidat kavensivat toisessa erässä alivoimaosumalla, kun laitahyökkääjä Niklas Andersson sivalsi uran ensimmäisen pudotuspelimaalinsa Mestiksessä tyylikkäästi läpiajosta. Syöttöpisteet kuparisen rikkoneeseen maaliin keräsivät, juonikas pelintekijä Joona Harjama ja puolustaja Paavo Ylipaino

SaPKo oli tyly vierailija ja pelasi kolmannen erän fiksusti johtoasemassa. Kiekko-Vantaa pelasi jämäkän kolmannen erän ja haki asetelmia jo lauantaina Savonlinnassa pelattavaan kolmanteen finaaliotteluun.

Pässipaidat iskivät seitsemän sekuntia ennen päätössummeria vielä kuudennen osuman, kun laitahyökkääjä Matias Lehtonen puttasi maaliviivalta pikkumustan sisään.

Finaalisarja ei todellakaan ole ohi. Taistelu jatkuu lauantaina Savonlinnassa Talvisalon jäähallissa, jossa kolmannessa finaaliottelussa kiekko tippuu jäähän klo 17.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 1–6 (0–4, 1–1, 0–1)

05.08 0–1 Niklas Salo (Juuso Walli)

10.56 0–2 Mikko Lahtela (Niklas Salo, Arttu Pelli)

11.40 0–3 Rasmus Hämäläinen (Oskari Siiki)

18.08 0–4 Jonatan Tanus (Teemu Lepaus, Juuso Forsström)

24.38 0–5 Rasmus Hämäläinen (Jonatan Tanus, Casimir Jürgens) YV

28.12 1–5 Niklas Andersson (Paavo Ylipaino, Joona Harjama) AV SR

59.53 1–6 Matias Lehtonen (Oskari Siiki, Rasmus Hämäläinen)