Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeinen viikko starttaa SaPKon vieraana

07.03.2017

Kotiedun pudotuspeleihin varmistanut Kiekko-Vantaa pelaa runkosarjan viimeisellä viikolla kaksi ottelua. Keskiviikkona nälkäiset lohipaidat matkustavat sarjakärki SaPKon vieraaksi ja perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu Jokipojat.

– Kaikki laitetaan tällä viikolla likoon. Sarjakärki vieraskaukalossa on paras mittari ja haaste tässä kohtaa. Meillä on kasvojen pesun paikka edellisestä Savonlinnan reissusta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viisi peräkkäistä kotiotteluaan voittanut Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena. Lohipaidat ovat keränneet 48 ottelusta yhteensä 80 pistettä, joka on myös uusi seurahistorian yhden kauden ennätyspistemäärä.

Vantaalaiset ovat voittaneet maajoukkuetauon jälkeen seitsemästä ottelustaan viisi. Tasaisen vahvasti runkosarjassa operoinut Kiekko-Vantaa onkin yksi sarjan kuumimmista joukkueista juuri tällä hetkellä.

– Tiukkoja pelejä ollaan läpi kauden pelattu. Pienet jutut ovat tärkeitä tehdä huolellisesti. Joka ilta kaikki on jätettävä sinne kaukaloon. Nöyrä ja kurinalainen täytyy olla, jos haluaa voittaa tässä sarjassa. Pienten marginaalien pelejä tässä pelataan koko ajan. Pitää uskoa omaan tekemiseen, ne palkinnot tulevat kyllä sitä kautta, Mälkiä sanoo.

Lohipaidoilta löytyy tulivoimaa laajalta rintamalta. Pekka Niemimaan johtama ykkösnyrkki on ollut tehokas läpi kauden. Nyt myös Joona Harjaman masinoima hyökkäystrio, jossa laidoilla viilettävät uransa parasta Mestis-kautta pelaava Atte Mäkinen sekä Frank Gymer on pelannut viime aikoina todella vahvasti yhteen. Eikä sovi unohtaa myöskään perjantain RoKi-ottelussa liekkeihin syttyneen taitavan Teemu Mielosen ketjun hyvää virettä. 

Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona kokoonpanoon takaisin loukkaantumisen jäljiltä paluun tekevän maalitykki Julius Rantaeskolan. Mestiksen maalipörssin kolmonen on nakuttanut jo 25 osumaa tällä kaudella. Rantaeskola hyppää takaisin tuttuun LNR-ketjuun Niemimaan ja kultakypärä Toni Leinosen rinnalle.

 Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa Aaro Peltonen. Ketjukoostumuksiin ei ole luvassa suuria muutoksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen: puolustajat Valtteri Lemmetty ja Lassi Raitanen sekä hyökkääjä Miro Mäkinen.

Kiekko-Vantaa ei ole tällä kaudella vielä onnistunut kaatamaan runkosarjan voiton varmistanutta SaPKoa. Syyskuussa pässipaidat hakivat Vantaalta 2–1-jatkoaikavoiton ja tammikuussa SaPKo murskasi lohipaidat kotikaukalossaan maalein 7–2. Edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi 20. tammikuuta Trio Areenalla sarvipäiden voittoon maalein 1–4. 

– Kaasu pohjassa lähdetään haastamaan. Meillä täytyy olla rohkeutta pelata kiekolla. Viimeksi siellä se meni roiskimiseksi ja lahjoitettiin kiekko vastustajalle. Tehdään sitä omaa juttua ja uskotaan omaan pelitapaan, niin tulos on varmasti sen mukainen. Jäähyttömyys on myös iso teema, sillä viimeksi Savonlinnassa SaPKo teki neljä ylivoimaosumaa ja kaksi maalia siirrettyjen rangaistusten aikana, Mälkiä toteaa.

SaPKo johtaa Mestistä ja se varmisti viime viikolla seurahistorian ensimmäisen runkosarjavoittonsa. Pässipaidat ovat keränneet 47 ottelusta 101 pistettä, joka on myös seuran ennätys. Savonlinnalaiset ovat sarjan paras kotijoukkue ja jääneet vain kahdesti kuluvan kauden aikana kotikaukalossa kokonaan ilman pisteitä.

Eniten maaleja sarjassa iskenyt ja vähiten osumia omiin päästänyt joukkue lähtee keskiviikon kiihkeään kiekkonäytelmään yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Pässipaidat ovat voittaneet viisi viimeisintä kotiotteluaan putkeen. Edellisen kerran Pasi Räsäsen luotsaama ryhmä on jäänyt kotikaukalossa ilman pisteitä 26. marraskuuta, kun sarjan kakkospaikan varmistanut TUTO Hockey haki 2–1-vierasvoiton.

SaPKolta löytyy laaja materiaali, mutta yksi ketju nousee ylitse muiden. Mestiksen pistepörssiä johtava Jonatan Tanus, luottosentteri Joona Monto ja pistepörssin kakkonen Teemu Lepaus ovat muodostaneet koko sarjan peltyimmän kentällisen. Se vantaalaisten täytyy saada keskiviikkona kuriin, jos se mielii pisteitä haalia matkaan.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon neljäs sekä viimeinen kohtaaminen runkosarjassa käynnistyy keskiviikkona klo 18.30 Savonlinnan Talvisalon jäähallissa. 

Atte Mäkinen haastattelussa:

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (ylävartalovamma, kausi ohi)

Miro Mäkinen (ylävartalovamma, kausi ohi)

Lassi Raitanen (Palannut jääharjoituksiin, sivussa toistaiseksi)

K-Vantaan pistepörssi:

1) Toni Leinonen 14+29=43 (Mestiksen pistepörssin kutonen)

2) Julius Rantaeskola 25+13=38 (Mestiksen maalipörssin kolmonen)

3) Pekka Niemimaa 13+21=34

4) Teemu Mielonen 8+20=28

5) Joona Harjama 8+17=25

SaPKon pistepörssi: 

1) Jonatan Tanus 35+26=61 (Mestiksen maali- ja pistepörssin ykkönen)

2) Teemu Lepaus 16+39=55 (Mestiksen pistepörssin kakkonen ja syöttöpörssin ykkönen)

3) Casimir Jürgens 9+28=37 (Mestiksen pakkien pistepörssin kolmonen)

4) Joona Monto 8+28=36

5) Rasmus Hämäläinen 21+7=28

Tiesitkö?

1) Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa toisensa. SaPKo voitti niistä kolme ja K-Vantaa yhden. 

2) Kiekko-Vantaan sentteri Joona Harjama lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) Kiekko-Vantaan edellinen voitto SaPKosta varsinaisella peliajalla tuli 19.11.2014 (2–1). 

4) Lohipaidat ovat voittaneet edellisen kerran SaPKon varsianisella peliajalla Savonlinnassa yli viisi vuotta sitten (7.10.2011 0–6). 

5) K-Vantaa on tehnyt eniten alivoimamaaleja koko sarjassa (8). 

6) Lohipaitojen Julius Rantaeskola on vain yhden maalin päässä Markku Takalan seurahistorian yhden kauden maaliennätyksestä.

Seuraa heitä:

#54 Atte Mäkinen, K-Vantaa

Uransa parasta Mestis-kautta pelaava energinen laitahyökkääjä on muodostanut toimivan ketjun yhdessä Joona Harjaman ja Frank Gymerin kanssa. Tärkeä pelaaja lohipaidoille. Pelannut 12 ottelua ilman osumaa (edellinen tuli 20.1 vs SaPKo). Onnistuuko karistamaan pienen gorillan selästään?

#75 Teemu Lepaus, SaPKo

Talvisalon taikuri on juoninut kahdessa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa Kiekko-Vantaan nurin. Tekee peliä taidokkaasti ja pelaa huimaa läpimurtokautta. Muodostanut sarjan tehokkaimman ketjun yhdessä Jonatan Tanuksen ja Joona Monton kanssa. Saako vantaalaiset ylivoimaspesialistin kuriin?

Mestis