Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeinen koitos: "Kova peli on tulossa"

09.03.2017

Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan päätösottelussaan perjantaina Trio Areenalla viimeisistä pudotuspelipaikoista tappelevan Jokipojat. Kolmannen sijan varmistaneet lohipaidat hakevat jo kuudetta perättäistä kotivoittoaan. 

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat hakivat täyden pistepotin kahdesti Joensuusta, mutta lokakuussa ärjypaidat puolestaan haalivat 4–1-vierasvoiton Tikkurilasta.

– Kova peli on tulossa. Vaikka meillä ei enää olekaan panosta pelissä, niin haluamme totta kai voittaa. Jokipojilla on valtavasti panosta pelissä. He katkaisivat pitkän tappioputkensa juuri ja kaikki tietävät kuinka paljon potentiaalia heillä on, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kotiedun ensi viikon keskiviikkona starttaaviin pudotuspeleihin varmistanut Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena. Lohipaidat ovat keränneet 49 ottelusta yhteensä 82 pistettä. Vantaalaiset lähtevät perjantai-illan kiekkonäytelmään kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona sarjakärki SaPKon jatkoajan jälkeen maalein 2–3. Lohipaitojen osumista vastasivat: maalitykki Julius Rantaeskola, uransa parasta Mestis-kautta pelaava Teemu Mielonen ja voittomaalin laukonut kultakypärä Toni Leinonen. Vantaalaisten maalissa Aaro Peltonen pelasi loisto-ottelun ja pysäytti 37 kiekkoa.

– Viisi vastaan viisi -pelaamiseen olin tyytyväinen. Puolustimme hyvin ykkösaluetta, mutta siinäkin on vielä parannettavaa. Hyökkäyspeli jäi kyllä piippuun. Otimme liikaa jäähyjä. Eihän meidän peli mitenkään lennokasta ja viihdyttävää välttämättä ollut siellä, mutta tärkein asia onkin löytää joka ilta keinot voittaa. Mitään tyylipisteitä ei pudotuspeleissäkään jaeta, Mälkiä sanoo.

Lohipaidat ovat pelanneet seurahistorian parhaan runkosarjan Mestiksessä. Taitava ja luisteluvoimainen joukkue on saalistanut ennätyspisteet ja sivunnut seuran parasta runkosarjasijoitusta. Kiekko-Vantaa sijoittui edellisen kerran kolmanneksi runkosarjassa hopeakaudella 2002–03.

Vantaalaiset ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja lohipaidat ovat voittaneetkin viisi kotiottelua peräkkäin. Kiekko-Vantaa on voittanut 15:sta edellisestä kotipelistään se on voittanut peräti 13. 

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena. Ärjypaidat ovat keränneet 48 ottelusta 68 pistettä. Se taistelee tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä LeKin ja KeuPa HT:n kanssa.

Valmentajaa kesken kauden vaihtanut Jokipojat katkaisi lauantaina 11 ottelun mittaisen tappioputkensa, kun ärjypaidat kaatoivat kotikaukalossaan JYP-Akatemian maalein 3–2. 

Kiekko-Vantaan viimeinen runkosarjan kotiottelu starttaa perjantaina Trio Areenalla klo 18.30.
Kiekko-Vantaan, EVU:n, EVT:n ja TTK:n juniorit ja toimihenkilöt pääsevät pelipaidat/seura-asut päällä ilmaiseksi matsiin! Joukkueen toiveena on, että mahdollisimman moni asettuisi päätykatsomoon 101 kannustamaan lohipaidat voittoon!

 

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (kausi ohi)

Miro Mäkinen (kausi ohi)

Lassi Raitanen (sivussa toistaiseksi)

K-Vantaan pistepörssi:

1) Toni Leinonen 15+30=45 (Mestiksen pistepörssin kutonen)

2) Julius Rantaeskola 26+13=39 (Mestiksen maalipörssin jaettu kakkonen)

3) Pekka Niemimaa 13+22=35 

4) Teemu Mielonen 9+20=29

5) Joona Harjama 8+17=25

Jokipoikien pistepörssi:

1) Lauri Huhdanpää 6+31=37 (Mestiksen tulokkaiden pisteykkönen)

2) Joonas Larinmaa 15+17=32

3) Nico Friman 13+14=27

4) Oula Uski 8+18=26

5) Oskari Lehtinen 10+14=24

Tiesitkö?

1) K-Vantaan Julius Rantaeskola sivusi seurahistorian yhden kauden maaliennätystä iskemällä keskiviikkona kuluvan sesongin 26. osumansa. 

2) K-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestiksessä 52 kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet niistä 21 ja Jokipojat puolestaan 30. Kerran joukkueet ovat pelanneet tasan.

3) Lohipaitojen Teemu Mielonen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa.

4) K-Vantaan laitahyökkääjä Joel Lehtinen on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

5) Vantaalaisten kapteeni Toni Leinosen tehopisteet 45 oikeuttavat yhden kauden seurahistorian pistetilastossa neljänteen sijaan (Vain Markku Takala, Ilari Filppula ja Jarkko Oikarinen ovat keränneet enemmän pisteitä yhdellä kaudella)

Seuraa heitä:

#21 Joel Lehtinen, K-Vantaa

Neljänneksi eniten otteluita Kiekko-Vantaan seurahistoriassa pelannut laitahyökkääjä on päässyt koko ajan parempaan vauhtiin pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Liukasliikkeinen mailataituri on viihdyttävä pelaaja seurattavaksi. Jatkuuko Lehtisen pisteputki Tikkurilan perjantai-illan huumassa?

#92 Lauri Huhdanpää, Jokipojat

Tulokkaiden pistepörssin ykkönen kantaa Jokipoikien kultakypärää. Hyvät hyökkäyspään taidot. Todella vaarallinen kiekon kanssa. Tappara-kasvatti on pelannut todella upean tulokaskauden. Tutkapari Joonas Larinmaa puuttuu viereltä, mutta tehoja tulee silti. Keräsi kaksi syöttöpistettä lauantaina JYP-Akatemiaa vastaan ja kultakypärän tehoja ärjypaidat myös tarvitsevat viikonlopun Etelä-Suomen kiertueelta. 

Mestis