Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarja käyntiin nousijajoukkueen vieraana

28.09.2017

Mestiksen runkosarja lyödään käyntiin perjantaina, kun viime kevään finalisti Kiekko-Vantaa matkustaa sarjanousija Imatran Ketterän vieraaksi. 

Kiekko-Vantaa lähtee kauteen mestaruustavoittein. Viime keväänä 14 vuoden tauon jälkeen Mestis-finaaleissa pelannut seura janoaa menestystä.

– Mukava päästä tositoimiin. Sarja-avausta on tässä odotettukin. Se on juhlapäivä huomenna, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Lohipaitojen osalta harjoituskausi oli tuloksellisestikin varsin vahva, mutta myös peli meni koko ajan eteenpäin. Pasi Arvosen luotsaama joukkue voitti kuudesta harjoitusottelustaan viisi. Sen sijaan Suomen Cupissa matka katkesi neljännesvälierätappioon TUTO Hockeyta vastaan. 

Kiekko-Vantaan paras pistemies harjoituskaudella oli taitava keskushyökkääjä Viljami Wacklin, joka saalisti kahdeksassa ottelussa tehot 4+4.

Luisteluvoimainen ja taitava vantaalaisryhmä haluaa olla tälläkin kaudella liikkuva, yhtenäinen ja yritteliäs joukkue. 

– Omaa taistelevaa, luistelevaa ja kiekollista lätkää lähdetään pelaamaan. Suoraviivaisuutta täytyy saada maalintekoon ja pelin tappaminen täytyy olla kirkkaana mielessä. Lohi lähtee määräämään, Arvonen naulaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoossa ei suuria muutoksia voitokkaaseen kenraaliharjoitukseen peilattuna nähdä. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Joona Tolvanen, kapteeni Pekka Niemimaa ja viime kauden komeetta Teemu Mielonen

Sarja-avauksen vastustaja Imatran Ketterä aloittaa ensimmäisen Mestis-kautensa. Perinteikäs seura esiintyi edellisen kerran Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaudella 1996–97. 

Viime kaudella Suomi-sarjan näytöstyyliin voittanut Ketterä pelasi varsin lupaavan harjoituskauden, mutta tippui myös neljännesvälierissä Suomen Cupista. Kajaanin Hokin konkurssin myötä sarjaporrasta ylemmäs noussut seura hankki ”omien poikien” rinnalle nimekkäitä vahvistuksia. 

Vuoksen soturien riviessä nähdään muun muassa yli 350 liigaottelussa torjunut Jere Myllyniemi, toissa kauden sarjan vuoden tulokkaaksi valittu puolustaja Sameli Ventelä, lohipaidastakin tuttu voimalaituri Jere Laine ja vikkelä laitahyökkääjä Santeri Vuoti. Joukkueesta löytyy myös paljon kokemusta Mestis-kiekosta kapteeni Jarno Lippojoen ja hyökkäyspään taiturin Jesse Juntheikin johdolla. 

Lohipaitoja odottaa perjantaina todennäköisesti täpötäysi Imatra Spa Areena, mutta alkuperäinen Mestis-seura on tähän haasteeseen valmiina.

– Videolta on tarkkailtu miten Ketterä pelaa. Yritteliäs ja kovaa paineistava joukkue on vastassa. Mikä hienointa, niin halli on varmaan loppuunmyyty, Arvonen tuumii. 

Ketterä–Kiekko-Vantaa Imatran Spa Areenalla perjantaina klo 18.30. Kotiavaus on edessä lauantaina Trio Areenalla klo 17 ja vastaan asettuu KeuPa HT. 

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Pekka Niemimaa

Teemu Mielonen

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa aloittaa 18. kautensa sarjassa. Lohipaidat ovat esiintyneet pudotuspeleissä 14 kertaa ja saavuttanut kaksi hopeaa.

2) Ketterää luotsaava Maso Lehtonen on sarjan nuorin päävalmentaja (29 vuotta). 

3) Kiekko-Vantaa on kerännyt kolmesta edellisestä sarja-avauksestaan pisteitä. Viime kaudella lohinutut aloittivat kauden kuuden ottelun mittaisella pisteputkella.

Seuraa heitä:

#91 Viljami Wacklin, K-Vantaa

Taitava sentteri pelasi tehokkaan harjoituskauden. Älykäs sentteri oivaltaa, rakentaa peliä tyylikkäästi ja pelaa suurella sydämellä joukkueelle. Yhteispeli ketjukavereiden kanssa toimii. Laittaa paikoista sisään hyvällä prosentilla. Lopullinen läpimurtokausi edessä.

#80 Jesse Juntheikki, Ketterä

Kiekko-Vantaassakin urallaan kaksi kautta viettänyt hyökkääjä naulasi viime kaudella Suomi-sarjassa 69 pistettä ja oli pistepörssin kakkonen. Ketterän hyökkäyspelin sielu ja ylivoiman spesialisti. Kellokosken Alun kasvatti on voittanut urallaan Mestis-mestaruuden keväällä 2013 Jukureissa. 

Mestis