Revanssiviikonlopusta täysi pistepotti

28.10.2017

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kuusi pistettä revanssiviikonlopusta kaadettuaan espoolaisryhmän kahdesti. Lohipaidat kaatoivat lauantai-illan huumassa kotikaukalossa pääkaupunkiseudun paikallispelissä Espoo Unitedin maalein 2–1 (0–0, 1–1, 1–0).

Kiekko-Vantaa ja Espoo United iskivät yhteen revanssiviikonlopun toisessa näytöksessä ja kauden toisessa paikalliskamppailussa. Molemmat joukkueet laittoivat taisteluhaalarit päälle ja yli 500 silmäparia saivatkin nauttia viihdyttävästä sekä laadukkaasta kiekkopelistä.

Avauserä oli maaliton ja kaksijakoinen. Revanssia hakenut Espoo United tuli alussa kovaa päälle, mutta erän loppu oli puolestaan vantaalaisten hallintaa. Paras paikka oli Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Jussi Pelto-Arvolla, joka säntäsi raketin lailla läpiajoon.

Toisessa erässä kamppailtiin tasaisesti ja molemmilla joukkueilla oli hallintahetkensä. Vantaalaisille tarjottiin ylivoimamahdollisuuksien kautta maalinteon avaimia, mutta hyvästä kiekon liikkuttelusta huolimatta tulosta ei syntynyt.

Espoo United avasi maalihanat toisessa erässä, kun nuori sentteri Oskari Uomala ohjasi puolustaja Kai Lehtisen viivakudin taidokkaasti verkkoon.

Kiekko-Vantaa tasoitti kuitenkin kolme minuuttia myöhemmin kiihkeän derbyn Jussi Pelto-Arvon kauden kolmannella osumalla. Laitahyökkääjä ohjasi keskushyökkääjä Miro Mäkisen toimituksen sisään.

Kolmannessakin erässä mentiin todella tasaisesti ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ratkaista ottelu. Lopulta sankarin viitan otti Kiekko-Vantaan taikuri Janne Kivilahti, joka räppäsi kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä kiekon tarkalla kudilla takanurkkaan.

Tolppien välissä veskarilupaus Juho Ratilainen pelasi upean ottelun torjuttuaan 31 kiekkoa ja mukaan mahtui useampi arvokas pelastus.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja eroa kärkijoukkue KeuPaan on kolme pistettä. Lohipaidat pelaavat ensi viikollakin kolme ottelua. Kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Rovaniemen Kiekkoa vastaan.

Kiekko-Vantaa–Espoo United 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

33.50 0–1 Oskari Uomala (Kai Lehtinen, Waltteri Hopponen)

36.37 1–1 Jussi Pelto-Arvo (Miro Mäkinen, Otto-Eemeli Linke)

49.17 2–1 Janne Kivilahti