Kiekko-Vantaa | Mestis

Revanssiviikonloppu starttaa Espoossa

26.10.2017

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina revanssiviikonlopun ensimmäiseen näytökseen Espoo Unitedin vieraaksi. 

– Nämä ovat kovia pelejä. Toivottavasti saadaan molempiin halleihin väkeä, koska nämä ovat hienoja tapahtumia. Kumpikin joukkue antaa varmasti kaikkensa tuplapeleissä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Sarjakolmonen Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden lupaavasti, sillä lohipaidat ovat voittaneet kymmenestä ottelustaan seitsemä ja kerännyt 21 pistettä. 

Taitava, yritteliäs ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa on voittanut kaikki viisi pelaamaansa vierasottelua. Lohipaidat ovatkin sarjan paras vierasjoukkue. 

Vantaalaisten puolustuspelaaminen, aktiivinen hyökkäyspeli ja erikoistilanteet ovat toimineet äärimmäisen hyvin nimenomaan vieraskaukalossa. 

Viime kevään finaalijoukkue Kiekko-Vantaan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona kärkikamppailussa, kun LeKi haki täyden pistepotin Trio Areenalta maalein 3–4. Lohipaitojen osumista vastasivat Joonas Hyttinen, Janne Kivilahti ja Toni Leinonen.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssiä johtava ylivoimapelin kapellimestari Juuso Perttilä, joka on kerännyt kymmennessä ottelussa tehot 5+9.

Toista kauttaan Mestiksessä pelaava Espoo United on sarjassa yhdeksäntenä. Nimivahva ryhmä on aloittanut kauden ailahdellen. Kesällä talousvaikeuksista kärsineet espoolaiset ovat keränneet kahdeksasta ottelusta neljän voiton tuomat 12 pistettä.

Viime kevään pronssijoukkue Espoo Unitedilla on alla kaksi peräkkäistä voittoa revanssiviikonloppuun lähdettäessä. Keskiviikon kierroksella Niko Marttilan luotsaama joukkue kaatoi kotikaukalossa TUTO Hockeyn voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–3. 

Espoolaisten kultakypärää kantaa Kiekko-Vantaan kapteenina kaudella 2012–13 toiminut ikitaistelija Jiri Veistola, joka on iskenyt kahdeksassa ottelussa tehot 5+6.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. Lohipaidat voittivat molemmat kamppailut. 

Revanssiviikonlopun ensimmäinen näytös Espoo United–Kiekko-Vantaa perjantaina Metro Areenalla klo 18.30. 

Loukkaantuneet:

Kimi Leppävuori

Veeti Vainio

Nico Nurmikanta

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Erik Embrich

Atte Mäkinen

Julius Rantaeskola

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 5+9=14

2) Janne Kivilahti 5+4=9

3) Joonas Hyttinen 4+4=8

Espoo Unitedin sisäinen pistepörssi:

1) Jiri Veistola 5+6=11

2) Joonas Toivanen 3+3=6

3) Aleksi Järvinen 2+4=6

Tiesitkö?

1) Joukkueet kohtasivat viime kaudella toisensa viisi kertaa. Kiekko-Vantaa vei pääkaupunkiseudun herruuden voittamalla keskinäiset ottelut 3–2. Mielenkiintoista oli tosin se, että peräti kolmesti voittaja ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Eikä kumpikaan onnistunut voittamaan vieraskaukalossa.

2) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Toni Leinonen lähtee perjantai-illan hegemoniaotteluun kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) Kiekko-Vantaan ensimmäinen kymmenen ottelun sykli oli koko seurahistorian yksi kaikkien aikojen kovimmista. Edellisen kerran lohipaidat ovat voittaneet kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan seitsemän toissa kaudella Simo Mälkiän aikakaudella, mutta silloin vantaalaiset keräsivät yhden pisteen vähemmän. 

Seuraa heitä:

#24 Janne Kivilahti, K-Vantaa

Tikkurilan taikuri on aloittanut kauden tehokkaasti. Taitava kiekonkäsittelijä ja hyvä luistelija omaa erinomaiset hyökkäyspään ominaisuudet sekä vaistot. Tärkeä palanen lohipaitojen ylivoimassa. Yksi sarjan viihdyttävimmistä pelaajista, Osuuko entistä seuraansa vastaan?

#7 Aleksi Järvinen, Espoo United

Vantaalaisyleisölle tuttu tehokas ja työteliäs laitahyökkääjä. Onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussa. Monikäyttöinen hyökkääjä on hyvä erikoistilannepelaaja ja maalintekijä. Luistin liikkuu ja kiekko pysyy lavassa.

Janne Kivilahti kohtaa perjantaina viime kauden seuransa.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis