Kiekko-Vantaa | Mestis

Rantaeskola ja Nurmikanta innolla uusiin haasteisiin

03.05.2017

Julius Rantaeskola ja Nico Nurmikanta lähtevät taistelemaan pelipaikasta Jokereihin.

Kolmen kauden mittainen kasvutarina Kiekko-Vantaassa tuotti puolustaja Nico Nurmikannalle ja laitahyökkääjä Julius Rantaeskolalle ensi kauden kattavat kahden suunnan sopimukset yhteistyöseura Jokereihin.

– Todella hyvät fiilikset sopimuksesta. Se on mielettömän iso mahdollisuus. Lähden taistelemaan pelipaikasta ihan tosissaan sinne, yhteensä 137 ottelua lohinutussa pelannut Julius Rantaeskola kertoo.

– Tavoite on päästä pelaamaan Jokereissa ja pelata siellä vielä hyvin. Kesällä tehdään kovasti hommia sen eteen, Rantaeskola jatkaa.

– Mukavaa, että joku on huomannut kehityksen ja hyvät peliesitykset Mestiksessä. Kovaa tehdään hommia, että pelipaikka Jokereista avautuisi, yhteensä 135 ottelua Kiekko-Vantaan riveissä tahkonnut Nico Nurmikanta sanoo.

– Ei sinne lähdetä yhtään nöyristelemään. Kovalla asenteella taistellaan paikasta. Uskon, että näyttöpaikan sieltä saan, Nurmikanta tuumii.

Mestiksen laitahyökkääjäeliittiin noussut maalipyssy Rantaeskola nakutti viime kaudella Mestis-hopeaa voittaneen Kiekko-Vantaan riveissä 46 ottelussa tehot 26+13=39. Vantaalla sydämiä otteillaan sulattanut Shakers-kasvatti oli koko sarjan toiseksi paras maalintekijä.

– Se oli hyvä kausi ja siitä jäi hyvä maku. Sain pelata koko kauden hyvässä ketjussa Pekka Niemimaan ja Toni Leinosen kanssa. Siinä oli helppo pelata ja parannettiin koko ajan tekemistä. Saatiin hieno kruunu ja päätös kaudelle, kun päästiin finaaleihin, 24-vuotias Rantaeskola valottaa.

Espoolaisen Jäähongan kasvatti Nurmikanta on ottanut kausi kaudelta steppejä eteenpäin pelaajana ja urheilijana. Sulavasti liikkuva kiekollinen puolustaja oli kuluneella kaudella yksi sarjan parhaista omalla pelipaikallaan. Nurmikanta nakutti päättynellä kaudella 49 ottelussa tehot 6+12=18.

– Ensimmäinen kausi Vantaalla oli aika härdelliä, mutta asiat muuttuivat parempaan suuntaan, kun Simo Mälkiä tuli päävalmentajaksi. Toinen kausi Kiekko-Vantaassa oli jo ihan hyvä ja päättynyt sesonki oli urani paras. Sain pelata paljon ja kehityin monella eri pelin osa-alueella, Nurmikanta toteaa.

Rantaeskolalla ja Nurmikannalla on edessään tärkeä kesä harjoittelun suhteen. Kumpikin pelaaja tulee laittamaan kaiken likoon ja hakemaan tosissaan pelipaikkaa Jokereista.

Molemmat pelaajat saatetaan tuoreen yhteistyösopimuksen myötä nähdä vielä lohinutussakin. Kummallekin upealle pelimiehelle on jäänyt paljon positiivisia muistikuvia Kiekko-Vantaasta.

– Vantaalla on ollut hyvä ympäristö tehdä hommia ja kehittyä. Henki on ollut aina hyvä ja joukkueessa on puhallettu yhteen hiileen, Rantaeskola sanoo.

– Vantaalla on ollut aina yhtenäinen joukkue. Viime kaudella oli kiva huomata, että porukkaa alkoi myös kiinnostaa meidän pelit. Toivoisin, että se buumi jatkuisi tulevinakin vuosina, Nurmikanta päättää.

Julius Rantaeskola

Syntynyt: 22.3.1994 Helsingissä

Pituus: 187 cm

Paino: 94 kg

Nykyinen seura: Jokerit

Pelipaikka: Laitahyökkääjä 

Aikaisemmat seurat: Shakers, KJT, HIFK, Jukurit, Jokerit ja Kiekko-Vantaa

Saavutukset: C-nuorten SM-pronssi 2009, B-nuorten SM-kulta 2010 ja A-nuorten SM-kulta 2012 HIFK:ssa. Mestis-hopea 2017 Kiekko-Vantaassa ja eniten ylivoimamaaleja koko sarjassa.

Nico Nurmikanta

Syntynyt: 27.1.1994 Espoossa

Pituus: 184 cm

Paino: 80 kg

Nykyinen seura: Jokerit

Pelipaikka: Puolustaja

Aikaisemmat seurat: Jäähonka, HJK, Blues, Bewe TuusKi, Kiekko-Vantaa

Saavutukset: Nuorten Suomen mestaruus 2014 Bluesissa ja Mestis-hopea 2017 Kiekko-Vantaassa.

Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis