Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolivälierät käyntiin keskiviikkona: ”Näitä pelejä on odotettu”

14.03.2017

Runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa kohtaa puolivälierissä Jokipojat. Tulikuuma ottelusarja starttaa keskiviikkona Trio Areenalla. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Pudotuspelit ovat jääkiekkoilijan parasta aikaa. Mestiksen pudotuspelikevät käynnistyy tästä. Lohipaidat harjoittelivat napakasti ja tehokkaasti alkuviikosta. Kaikki on nyt valmista kiihkeään ottelusarjaan.

– Odottava tunnelma on kopissa. Näitä pelejä on odotettu jo tässä pidemmän aikaa. Runkosarjan tapahtumilla ei ole tässä vaiheessa juurikaan väliä, sillä vain nämä pelit merkkaavat, Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kiteyttää. 

Lohipaidat oli runkosarjassa kolmas seurahistorian ennätyspisteillä. Kiekko-Vantaa pelasi varsin tasaisen, mutta tuloksellisesti nousujohteisen runkosarjan.  

– Aika nousujohteisesti pystyttiin tekemään tulosta ja parantamaan peliä, lohipaitojen päävalmentaja Simo Mälkiä tuumii.

– Kokonaisvaltaisesti pystyimme kehittämään peliämme. Alkukaudesta ei tullut tulosta. Hyökkäystehokkuus ja maalinteko menivät eniten eteenpäin kauden aikana, Mälkiä kertoo. 

Taitavalta ja luisteluvoimaiselta vantaalaisorkesterilta löytyy tulivoimaa laajalta rintamalta. Niin luottosentteri Pekka Niemimaan, juonikkaan pelintekijä Joona Harjaman kuin piste-ennätyksensä uusiksi laittaneen Teemu Mielosen ketjuilta voidaan odottaa tehoja illasta toiseen.

Pudotuspeleissä luonnollisesti pienet asiat pelin sisällä korostuvat. Varsinkin erikoistilannepelaamisen merkitys kasvaa tässä vaiheessa kautta.

– Kliseisesti sanottuna: kaksinkamppailut, maalivahtipeli ja erikoistilannepelaaminen korostuvat, Mälkiä sanoo.

Viime keväänä lohipaidat tekivät pudotuspeleissä Mestis-historiaa nousemalla 3–0-tappioasemasta seiskapelin jatkoajalle saakka mestaruuden voittanutta Jukureita vastaan. Tuo upea taistelu jätti varmasti vantaalaisille sopivasti hampaankoloon tämän kauden kannujahtia ajatellen.

Mitkä sitten ovat Kiekko-Vantaan suurimmat vahvuudet playoff-kiimaan?

– Suurin vahvuus tulee yhdessä tekemisestä. Viisikkopelaamisessa ovat myös suurimmat vahvuudet, Mälkiä toteaa.

Samoilla linjoilla on myös runkosarjassa 45 tehopistettä nakuttanut kultakypärä Leinonen.

– Olemme yhtenäinen joukkue. Se on meidän valttikortti, kippari lataa.

Jokipojat oli runkosarjassa lopulta kuudes. Ärjypaidat joutuivat taistelemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista päätöskierrokselle saakka. 

Viime kevään pronssijoukkueelta löytyy myös vahva nippu. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: ykköstorjuja Samuel Jukuri, tehopuolustaja Joel Olkkonen, Mestis-konkari Juuso Akkanen, syöttövelho Samu Pitkänen, luottohyökkääjä Oskari Lehtinen, kultakypärä Lauri Huhdanpää ja viime kaudella lohinutussa esiintynyt Nico Friman

– Jokipojilla on paljon hyviä ja taitavia kokeneita pelaajia tähän sarjaan. He hakivat kesken kauden valmentajavaihdoksella muutosta parempaan. Keskinäiset ottelut runkosarjassa olivat tasaisia pelejä, Mälkiä valottaa.

KIEKKO-VANTAA - JOKIPOJAT TRIO AREENALLA 15.3. KLO 18:30
Pääsyliput edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista. Liput löydät klikkaamalla TÄSTÄ

Joel Lehtinen videohaastattelussa:

Keskinäiset ottelut runkosarjassa (voitot 2–2):

29.10.2016 K-Vantaa–Jokipojat 1–4

28.1.2017 Jokipojat–K-Vantaa 1–4

24.2.2017 Jokipojat–K-Vantaa 2–5

10.3.2017 K-Vantaa–Jokipojat 0–1 VL

K-Vantaa pistepörssi runkosarjassa:

1) Toni Leinonen 15+30=45 (Mestiksen pistepörssin kutonen)

2) Julius Rantaeskola 26+13=39 (Mestiksen maalipörssin jaettu kakkonen)

3) Pekka Niemimaa 13+22=35

4) Teemu Mielonen 9+20=29

5) Joona Harjama 8+17=25

Jokipoikien pistepörssi runkosarjassa:

1) Lauri Huhdanpää 7+31=38 (Tulokkaiden pistepörssin voittaja)

2) Joonas Larinmaa 15+17=32

3) Nico Friman 13+14=27

4) Oula Uski 8+18=26

5) Oskari Lehtinen 10+14=24

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat ottaneet yhteen Mestis-historiassa kerran aikaisemmin pudotuspeleissä. Kaudella 2009–10, jolloin Jokipojat voitti mestaruuden joukkueet kohtasivat puolivälieräsarjassa. Tuolloin ärjypaidat etenivät jatkoon otteluvoitoin 3–0.

2) Kiekko-Vantaa on Mestis-historiassa vain kerran edennyt pudotuspeleissä puolivälieristä eteenpäin. Kausi oli 2002–03, jolloin lohipaidat voittivat Mestis-hopeaa. Lohipaidat ovat 14. kertaa sarjan pudotuspeleissä.

3) Jokipojat on mukana Mestiksen pudotuspeleissä kymmenettä kertaa. Ärjypaidat ovat edenneet viisi kertaa puolivälieristä eteenpäin ja kolmesti se on pelannut finaaleissa. Jokipoikien paras saavutus on 2010 keväällä tullut mestaruus.

4) Jokipoikien kokenein pudotuspelipelaaja on konkaripuolustaja Juuso Akkanen, joka on pelannut 100 Mestiksen pudotuspeliottelua. 

5) Kiekko-Vantaan kokenein pudotuspelipelaaja Mestiksessä on Joonas Hyttinen, jolla on tilillään 31 playoff-kamppailua. 

Mestis