Pudotuspelien ensimmäinen tappio - TUTO niukasti parempi

03.04.2017

Kiekko-Vantaan seitsemän pudotuspeliottelun mittainen voittoputki katkesi maanantai-illan kiekkonäytelmässä. TUTO Hockey nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se kaatoi Trio Areenalla lohipaidat maalein 1–3 (0–1, 0–2, 1–0).

Kiekko-Vantaa johtaa kuumaa välieräsarjaa nyt voitoin 3–1. Kiihkeä ottelusarja on seuraavan kerran katkolla lohipaidoille keskiviikkona Kupittaalla.

Erikoistilannepelaaminen käänsi tasaisen ottelun tällä kertaa turkulaisille. Tasakentällisin molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa ja hallintahetkensä.

Tiukassa avauserässä TUTO siirtyi 1–0-johtoon Mikko Laineen maalilla. Sentteri Hannu Kuru voitti hyökkäyspään aloituksen ja kolmannen pudotuspeliosumansa takonut Laine tälläsi kiekon etuyläkulmaan.

Toisessa erässä lohipaidat paransivat peliään, mutta TUTO Hockey onnistui maalinteossa kahdesti ylivoimalla. Ensin keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen tuikkasi läpiajosta tilanteeksi 0–2. Aivan toisen kaksikymppisen loppuun maailmanmestari Petteri Nummelin latasi tarkalla kudilla vieraat jo kolmen maalin karkumatkalle.

Isäntien paras maalipaikka tuli toisessa erässä Vantaan taikurille Frank Gymerille, joka kilautti näyttävän nousun päätteeksi pikkumustan ylärimaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa hallitsi ja haki vimmatusti kavennusta. Turkulaiset puolustivat johtoaan sitkeästi ja tolppien välissä maalivahtilupaus Karolus Kaarlehto pelasi hyvän ottelun.

Lohipaidat rikkoivat kuparisen lopulta ylivoimalla, kun puolustaja Lassi Raitanen kiskaisi viivalta 1–3-kavennuksen. Syöttöpisteet merkkauttivat pirteästi esiintynyt Niklas Andersson ja teräsmies Pekka Niemimaa.

Taistelu finaalipaikasta jatkuu keskiviikkona Turussa viidennellä välieräkamppailulla. Kiekko putoaa jäähän Marli Areenalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 1–3 (0–1, 0–2, 1–0)

06:19 0–1 Mikko Laine (Hannu Kuru)

23:26 0–2 Tuukka Pulliainen (Petteri Nummelin, Kalle Valtola) YV

39:22 0–3 Petteri Nummelin (Kalle Valtola, Tuukka Pulliainen) YV

48:16 1–3 Lassi Raitanen (Niklas Andersson, Pekka Niemimaa) YV

Jani Kautto 8+6+5=19 (Poissa 57:04–60:00)