Kiekko-Vantaa | Mestis

Panoksena paikka puolivälierään

31.08.2017

Kiekkokalenteriin 46 vuoden tauon jälkeen palannut Suomen Cup jatkuu perjantaina Kiekko-Vantaan osalta neljännesvälieräottelulla TUTO Hockeyta vastaan Trio Areenalla.

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey iskevät jälleen yhteen hyytävän jännittävässä herkkupalassa. Perjantaina Tikkurilassa panoksena on paikka Suomen Cupin puolivälierissä.

– Mukava päästä pelaamaan Mestis-joukkuetta vastaan. Nyt nähdään missä mennään. Hyvin ollaan treenattu ja harjoituksissa kundit paiskivat hyvin hommia, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Seurojen väliset kohtaamiset eivät ole viime vuosien aikana jättäneet ketään kylmäksi. Tuoreessa muistissa on myös viime kevään huima Mestiksen välieräsarja, jossa lohipaidat rynnivät 14 vuoden tauon jälkeen finaaleihin otteluvoitoin 4–2. 

Kuumassa ottelusarjassa Joonas Hyttinen ratkaisi toisen välieräkiinnityksen vantaalaisille kotikaukalossa viidennessä jatkoerässä ajassa 157.54 – kyseessä oli Suomen kiekkohistorian pisin ottelu. Neljännessä välierässä Kiekko-Vantaan paidassa viime kaudella häikäissyt mailataituri Frank Gymer räjäytti Trio Areenan ja peippasi ottelusarjan pakettiin. 

Lohipaidat ovat aloittaneet harjoituskauden otteluiden osalta vähintäänkin lupaavasti. Kiekko-Vantaa on voittanut kolmesta pelaamastaan harjoitusottelusta kaksi. 

Suomen Cupin toisella kierroksella Pasi Arvosen luotsaama taidokas, hyvin liikkuva ja työteliäs ryhmä kaatoi vieraskaukalossa Suomi-sarjajoukkue Forssan Palloseuran maalein 2–0. Vantaalaisten maaleista vastasivat Miro Mäkinen ja jokaisessa elokuun ottelussa tehopisteiden makuun päässyt Viljami Wacklin. Tolppien välissä Jani Kautto torjui vakuuttavan nollapelin. 

– Halutaan mennä, eikä meinata. Kamppailuhalukkuus ja maalille meneminen on nykypäivän lätkää. Sitä halutaan myös nähdä perjantaina, Virta tuumii.

TUTO Hockey on pelannut toistaiseksi vasta yhden harjoitusottelun, jossa se taipui Espoo Unitedille kotikaukalossa lukemin 2–3. Suomen Cupissa turkulaiset varmistivat paikan 16 parhaan joukossa kukistamalla Järvenpäässä entisen NHL-puolustaja Sami Heleniuksen valmentaman Haukat lukemin 3–2. 

Mestiksen kärkikahinoihin vuodesta toiseen viime aikoina kuuluneen TUTO Hockeyn vahva runko on säilynyt ennallaan, mutta joukkueeseen haalittiin myös paljon uusia kasvoja ja täsmävahvistuksia. Uusia pelaajia turkulaisten riveissä ovat muun muassa Matias Haaranen, Eetu-Ville Arkiomaa, Manu Honkanen, Matias Lehtonen, Henry Karjalainen, Niklas Näppi ja paluumuuttaja Tony Vidgren

– Ei ole vielä hirveästi tietoa vastustajasta, mutta se selviää aika pian. Joitain pelaajia sieltä tiedän, Virta sanoo.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia kuumaan klassikkokohtaamiseen. 

Suomen Cupin neljännesvälieräottelu Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Pääsyliput 10 euroa vain ovelta (lapset 0–15 -vuotiaat ilmaiseksi). 

Kiekko-Vantaan ottelut tähän mennessä preseasonin osalta:

16.8 K-Vantaa–High1 3–4

18.8 Espoo United–K-Vantaa 2–3

19.8 K-Vantaa–High1 4–1

25.8 FPS–K-Vantaa 0–2 (Suomen Cup)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Viljami Wacklin lähtee otteluun neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Sentteri on nakuttanut neljässä elokuun ottelussa tehot 3+3.

2) Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey kohtasivat viime kaudella runkosarjan ja pudotuspelien aikana yhteensä 11 kertaa. Lohipaidat juhlivat voittoa seitsemän kertaa ja turkulaiset puolestaan veivät pidemmän korren neljästi.

3) Keskinäisten otteluiden (runkosarja+pudotuspelit) tehokkain oli viime kaudella TUTO:ssa uransa päättänyt Tuukka Pulliainen tehoilla 2+8. Paras maalintekijä keskinäisissä otteluissa oli Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola viidellä osumallaan.

Seuraa heitä: 

Joakim Kukkonen, K-Vantaa

Pirteästi harjoitusotteluissa esiintynyt laitahyökkääjä on yksi lohipaitojen uusista nimistä. Jalka liikkuu ja kiekollista taitoakin löytyy. Päässyt hyvin maalipaikoille, mutta ainakaan vielä tulosta ei ole syntynyt.

Niklas Näppi, TUTO Hockey

TUTO Hockeyn kiistaton ykköshankinta. Viime kausi jäi vaisuksi Hokissa. Yksi sarjan parhaista maalintekijöistä. On usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Vaarallinen pelaaja myös etenkin ylivoimalla. Laukaus lähtee terävästi. 

Mestis