Paluu voittojen tielle–Gymer iski ratkaisun

14.01.2017

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit ottelusta:

Kiekko-Vantaa nappasi todella arvokkaat kolme pistettä Jyväskylästä, kun se kaatoi JYP-Akatemian kiihkeän kamppailun jälkeen maalein 2–3 (0–1, 0–1, 2–1). Lohipaitojen sankariksi nousi tyylikkään voittomaalin kaksi minuuttia ennen päätössummeria tykittänyt taikuri Frank Gymer.

Nälkäinen Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa tasapainoisen peliesityksen jälkeen. Samalla lohipaidat katkaisivat viiden vierasottelun tappiokurimuksensa.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia tappelivat tasaisesti pistepotista. Ja jälleen kerran ottelu ratkesi yhden maalin erolla. Tällä kertaa lohipaidat juhlivat voittoa ja nousivat äärimmäisen tasaisessa sarjataulukossa yhden pykälän verran, eli viidenneksi.

– Pelattiin hyvä peli. Se oli tasapainoinen esitys. Ehkä meillä ei ollut energiat ihan tapissa, mutta korvattiin se fiksulla vieraspelaamisella, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Lohipaidat pelasi 40 minuuttia todella vahvasti vieraskaukalossa: se loi maalipaikkoja, pelasi kypsästi ja piti vastustajan pois huippupaikoilta. Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Julius Rantaeskolan komealla ja tarkalla rannelaukauksella. Jo kauden 16. osumansa kiskaissut maalipyssy pamautti limpun kippari Toni Leinosen erinomaisesta tarjoilusta voimalla takanurkkaan.

Toisessa erässä taitava ja luisteluvoimainen vantaalaisorkesteri lisäsi johtoaan rangaistuslaukauksesta. Teräsmies Pekka Niemimaa vapautti kultakypärä Leinosen läpiajoon keskialueella hienolla lättysyötöllä. JYP-Akatemian puolustaja Aleksi Honka joutui rikkomaan vikkeläjalkaista laitahyökkääjää rankkarin arvoisesti.

Juonikas Leinonen huijasi isäntien maalivahti Veini Vehviläistä pahemman kerran liruttamalla laatan längistä pussin pohjalle. Mestiksen pistepörssin kymppi keräsi yhdessä Julius Rantaeskolan kanssa lauantai-illan huumassa tehot 1+1.

– Ei ihan parasta saatu tänään irti. Vieraissa on ollut vaikeampaa, nyt petrattiin. Voitto maistuu. Usko ei loppunut missään vaiheessa. Kyllä sitä harhautusta on harjoiteltu jokaisella pelipäivän aamujäällä, kapteeni Toni Leinonen sanoi.

Kolmas ei käynnistynyt lohipaitojen kannalta lupaavasti. Kaiken kolmannessa erässä likoon laittanut JYP-Akatemia onnistui erän alussa iskemään kavennusosuman. Hurrikaanipaitojen ovela sentteri Henri Niemi laittoi vantaalaisten puolustuksen nippuun maalin takana käyttämällä kiekon maalin takaraudassa. Tämän jälkeen hyökkääjä latasi limpun kääntölaukauksella etukulmasta sisään.

Kiekko-Vantaan passivoiduttua kolmannessa erässä, JYP-Akatemia tasoitti samoista sijoituksista tappelevien joukkueiden kamppailun. Isäntien avainpelaajiin kuuluva keskushyökkääjä Waltteri Lehtonen tykitti ranteella kiekon vasemmalta pointilta tarkalla rannekudilla ohi hienon ottelun torjuneen Aaro Peltosen.

Lohipaidat värkkäsivät voittomaalin vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Kiekko-Vantaa löysi oman tutun aktiivisuuden 2–2-tasoitusosuman jälkeen.

Laitahyökkääjä Julius Rantaeskola vedettiin jäähyn arvoisesti nurin, pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi jatkanut näppäräkätinen Teemu Mielonen juoni kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä tontin taikuri Frank Gymerille, joka pamautti limpun ylänurkkaan ratkaisten tärkeiden pisteiden kohtalon. Todella upeasti läpi viikonlopun esiintyneelle taitavalle hyökkääjälupaukselle maali oli kauden viides.

– Kotijoukkue tuli kyllä kovaa päälle kolmannessa erässä. Selvittiin siitä laittamalla kroppaa likoon. Jatkettiin rohkeasti heidän tasoitusmaalin jälkeen ja se ratkaisi, että saatiin tänään pisteet kotiin, Mälkiä tuumasi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla sarjakakkosta TUTO Hockeyta vastaan. Seuraavan kerran lohipaidat nähdään kotiyleisön edessä perjantaina, kun sarjakärki SaPKo saapuu vieraaksi Trio Areenalle.

JYP-Akatemia–Kiekko-Vantaa 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)

13.12 0–1 Julius Rantaeskola (Toni Leinonen, Lassi Raitanen)

31.17 0–2 Toni Leinonen RL

43.27 1–2 Henri Niemi (Riku Tiainen, Joel Sund)

52.44 2–2 Waltteri Lehtonen (Joel Sund, Juuso Pulli)

58.01 3–2 Frank Gymer (Teemu Mielonen, Julius Rantaeskola) SR