Kiekko-Vantaa | Mestis

Paikalliskamppailun huumaa Vantaalla

30.11.2017

Sarjakärki Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina kauden kolmannessa pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Trio Areenalla Espoo Unitedin. 

– Varmasti tulee vauhdikas ja hyvätasoinen kamppailu. Espoo United on nousussa ja yritteliäs joukkue tulee vastaan. Todella hereillä pitää olla alusta saakka, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa porskuttaa Mestiksen piikkipaikalla kerättyään 20 ottelusta yhteensä 41 pistettä. Lohipaidat ovat tehneet sarjassa kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi vähiten osumia. 

Kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa iltaan lähtevä Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona kotikaukalossa kärkikamppailussa Lempäälän Kisan jatkoajalla maalein 3–2. Lohipaidoilta maaliverkkoa heiluttivat Mestiksen pistepörssiä johtava Juuso Perttilä ja kahdesti osunut Joonas Hyttinen

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on sarjan viidenneksi paras kotijoukkue. Lohipaidat ovat raapineet kymmenestä kotiottelusta kuusi voittoa. Pasi Arvosen luotsaama ryhmä on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan.

– Tauon jälkeen tuli muutama peli pataan, mutta nyt on saatu peliä taas uomiin. Turussa löydettiin taas omaa peliä ja eilenkin pystyttiin taas kairaamaan voitto. Niitä alkukauden elementtejä on ollut taas nähtävillä, kolminkertainen Suomen mestari Virta tuumii. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa huippukautta pelaava Juuso Perttilä, joka on nakuttanut 20 ottelussa huimat tehot 10+15.

Espoo United on sarjassa kymmenentenä saalistettuaan 17 ottelusta 22 pistettä. Nousujohteisesti esiintynyt Niko Marttilan luotsaama espoolaispumppu lähtee hegemoniakamppailuun neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Keskiviikon kierroksella nimekäs Espoo United kukisti kotikaukalossa TUTO Hockeyn voittolaukauskilpailussa tulevaisuuden lupaus Jesse Ylösen viimeistelemällä osumalla maalein 3–2. 

Maksuvaikeuksista kesällä kärsineen organisaation arkeen helpotusta keskiviikkona toi myös se, että konkarisentteri ja SM-liigakaukaloissa meritoitunut tähtihyökkääjä Kim Hirschovits palasi kaukaloon yli vuoden kuntoutumisjakson jälkeen. 

Viime kevään pronssijoukkue Espoo United on sarjan yhdeksänneksi paras vierasjoukkue. Kahdeksasta vieraspelistään se on voittanut kolme. 

Espoolaisten kultakypärää kantaa entinen Kiekko-Vantaan kapteeni Jiri Veistola. Duunarilaituri on saalistanut 17 ottelussa tehot 6+8. 

Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat kaatoi revanssiviikonloppuna espoolaiset kahdesti. 

– Pelataan taas kiekolla ja pyritään vaalimaan meidän omia juttuja. Neljättä perättäistä voittoa haetaan, Virta sanoo.

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu Kiekko-Vantaa–Espoo United perjantaina Trio Areenalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 10+15=25

2) Janne Kivilahti 11+10=21

3) Joona Harjama 3+13=16

Espoo Unitedin sisäinen pistepörssi:

1) Jiri Veistola 6+8=14

2) Juuso Forsström 3+9=12

3) Aleksi Järvinen 4+6=10

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet Mestiksessä seitsemän kertaa. Lohipaidat on juhlinut voittoa viidesti. Espoo United ei ole koskaan voittanut Vantaalla.

2) Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä johtaa Mestiksen pistepörssiä.

3) Vantaalaisilta Janne Kivilahti ja Juha Tarkkanen ovat neljän ottelun mittaisissa pisteputkissa. Maestro Joona Harjama lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

Seuraa heitä:

#20 Juuso Perttilä, Kiekko-Vantaa

Huippukautta pelaava taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä on sarjan kuumin yksilö juuri nyt. Kultakypärä tekee peliä taitavasti ja viimeistelee paikoista. Itseluottamus korkealla ja se näkyy näyttävissä ratkaisuissa. Mestiksen pistepörssin ykkönen on yksi sarjan viihdyttävimmistä pelaajista. Pehmeäkätinen tohtori on muodostanut tehonyrkin Joona Harjaman ja Janne Kivilahden kanssa.

#44 Kim Hirschovits, Espoo United

Yli vuoden tauon jälkeen raskaan kuntoutusjakson jälkeen palannut juonikas pelintekijä ei juuri esittelyjä kaipaa. Rakentaa peliä taidokkaasti ja rytmittää peliä tyylikkäästi keskikaistalla. Todella merkittävä apu joukkueelleen myös henkisenä että pelillisenäkin johtajana. Voitti kolme kautta sitten SM-liigan pistepörssin. Erinomainen ylivoimapelaaja. 

Mestis