Kiekko-Vantaa | Mestis

Paikalliskamppailu torstaina Trio Areenalla

13.09.2017

Kiekko-Vantaan osalta harjoitusottelut jatkuvat torstaina Trio Areenalla paikalliskamppailulla Espoo Unitedia vastaan. 

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa pelaa vielä kaksi harjoitusottelua ennen kahden viikon päästä starttaavaa runkosarjaa. Torstaina lohipaitojen vieraaksi saapuu Espoo United.

– Kyllä meidän täytyy edelleen parantaa pelaamista ja pelin sisällä tilanteiden tunnistamisessa on eniten tekemistä. Espoo Unitedia vastaan täytyy päästä paineen alta nopeasti ja kääntää peliä tehokkaasti. Luistelukilpailuun ei kannata lähteä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Kovaa harjoitellut Kiekko-Vantaa on pelannut viisi harjoitusottelua, joista se on raapinut kasaan neljä voittoa. Lohipaitojen pelaaminen on kehittynyt koko ajan ja toimivia tutkaparejakin on alkanut vähitellen hahmottumaan. 

– Tällä viikolla ollaan hiottu paineen alta lähtöjä ja jonkun verran erikoistilannepelaamista on käyty läpi, Arvonen valottaa.

Viime viikolla Kiekko-Vantaa kaatoi harjoitusotteluissa LeKin vieraskaukalossa maalein 4–0. Perjantaina lohipaidat kukistivat Peliitat kotikaukalossa jännitysnäytelmässä jatkoajan jälkeen lukemin 5–4. Onnistumisia on tullut harjoituskaudella laajalla rintamalla.

Kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ja Espoo United ottivat yhteen harjoituskaudella 18. elokuuta Metro Areenalla. Lohipaidat hakivat tuolloin 3–2-voiton Otto-Eemeli Linken, Viljami Wacklinin ja voitto-osuman viimeistelleen Jussi Pelto-Arvon maaleilla.

Lohipaidat veivät viime kaudella pääkaupunkiseudun herruuden voittamalla viidestä keskinäisestä runkosarjakohtaamisesta kolme. Peräti kolme kertaa viime kaudella ratkaisu paikalliskamppailuissa nähtiin vasta voittomaalilaukauskilpailussa. Kumpikaan joukkue ei onnistunut vieraskaukalossa voittamaan. Ottelut tarjosivat näyttäviä suorituksia, tunnetta ja upeita maaleja.

Suomen Cupissa välierässä perjantaina pelaava Espoo United oli Mestiksen debyyttikaudellaan nousujohteisilla esityksillään kevään pronssijoukkue. 

Tulevalle kaudelle talousvaikeuksisista kesällä kärsinyt joukkue lähtee uuden päävalmentajan Niko Marttilan komennossa. Pelaajapuolelle uusia nimiä ovat muun muassa Mika Norja, Miika Franssila, Santeri Saari, Juuso Forsström, Waltteri Hopponen, Aleksi Rutanen ja Joonas Toivanen. 

Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat myös Jimi Santala, Victor Westermarck, Aleksi Järvinen ja Jiri Veistola.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Pelaava miehistö ilmoitetaan pelipäivänä. 

Espoo United on voittanut neljästä harjoitusottelustaan kaksi. Suomen Cupissa se on kaatanut Karhu HT:n, Peliitat ja S-Kiekon. 

Kiekko-Vantaa–Espoo United torstaina klo 18.30 Trio Areenalla. Pääsyliput ovelta 10€ (lapset 7-15v. 5€).

Kiekko-Vantaan ottelut harjoituskaudella 2017–18:

16.8. Kiekko-Vantaa–High1 3–4

18.8. Espoo United–Kiekko-Vantaa 2–3

19.8. Kiekko-Vantaa–High1 4–1

25.8. FPS–Kiekko-Vantaa 0–2 (Suomen Cup)

1.9. Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 0–3 (Suomen Cup)

6.9. LeKi–Kiekko-Vantaa 0–4 

8.9. Kiekko-Vantaa–Peliitat 5–4 JA

Lohipaitojen harjoitusotteluiden pistepörssi TOP 5 (Suomen Cupin otteluita ei ole huomioitu):

1) Viljami Wacklin 2+4=6 (viisi ottelua)

2) Juuso Perttilä 1+5=6 (viisi ottelua)

3) Janne Kivilahti 2+3=5 (viisi ottelua)

4) Juha Tarkkanen 0+5=5 (viisi ottelua)

5) Julius Rantaeskola 3+1 (kolme ottelua)

Seuraa heitä:

#52 Miro Mäkinen, Kiekko-Vantaa

Tunnollinen kahden suunnan keskushyökkääjä on päässyt hyvään vauhtiin ja tehojakin on tullut viime otteluissa. Tärkeä palanen keskikaistalla: rytmittää peliä hyvin, pelaa vahvasti kahteen suuntaan ja kiekko pysyy lavassa hyökkäysalueella. Hyvä alivoimapelaaja, mutta myös ylivoimaosaamistakin löytyy.

#7 Aleksi Järvinen, Espoo United

Entinen Kiekko-Vantaan laituri aloitti viime kauden espoolaisten miehistössä todella väkevästi ja keräsi lopulta 30 tehopistettä. Juonikas hyökkäysalueella ja vahva viimeistelijä. Omaa hyvän laukauksen ja käyttää sitä tehokkaasti. Vaarallinen peluri varsinkin ylivoimalla.

Mestis