Kiekko-Vantaa | Mestis

Paikalliskamppailu kotikaukalossa kruunaa viikon

27.10.2017

Mestiksen revanssiviikonloppu huipentuu lauantaina, kun Kiekko-Vantaa isännöi kauden toisessa pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Espoo Unitedin. 

Viime kevään finaalijoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohipaidat ovat keränneet 11 ottelusta yhteensä 24 pistettä. Vantaalaiset ovat päästäneet vähiten maaleja koko sarjassa.

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa kaatoi perjantaina revanssiviikonlopun ensimmäisessä näytöksessä vieraskaukalossa Espoo Unitedin loppulukemin 1–4. Lohipaitojen maaleista vastasivat Viljami Wacklin, Alex Levänen, Joonas Hyttinen ja kultakypärä Juuso Perttilä. Tolppien välissä veskarilupaus Juho Ratilainen oli häikäisevä ja pysäytti 26 kiekkoa. 

– Aika ehjä 60-minuuttinen joukkueelta. Puolustimme erittäin tiiviisti, mutta pysyimme myös hyvin kiekossa. Hyvä tasonnosto edellisestä pelistä jokaiselta jätkältä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kehui.

Lohipaidat ovat voittaneet kauden kaikki kuusi vierasotteluaan keräten niistä täydet pisteet. Kotikaukalossa peli on kulkenut vain ajoittain ja vantaalaiset ovatkin onnistuneet voittamaan kotiyleisön edessä viidestä kamppailusta kaksi. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssiä johtava Juuso Perttilä, joka on nakuttanut 11 ottelussa tehot 6+10. Perjantaina Espoossa taiturimainen hyökkääjä vietti kahden tehopisteen iltaa.

Espoo United löytyy sarjataulukosta sijalta kymmenen. Ailahtelevasti esiintyneet espoolaiset ovat saalistaneet yhdeksästä pelaamastaan ottelusta 12 pistettä. Viidestä edellisestä kamppailustaan se on voittanut kaksi.

Espoolaisten maalista perjantaina kauden ensimmäisessä pääkaupunkiseudun hegemoniaottelussa vastasi Aleksi Rutanen

Viime kevään pronssijoukkueen kultakypärää kantaa työmyyrä Jiri Veistola, joka on iskenyt yhdeksässä mittelössä tehot 5+6.

– Hyvät asiat otetaan mukaan. Lohella täytyy olla terävät kulmahampaat myös kotikaukalossa. Kun jaksat puolustaa hyvin, niin niitä maalipaikkoja kyllä tulee sieltä. Varmasti nälkäinen United tulee vastaan, Arvonen arvioi.

Revanssiviikonlopun huipennus ja tulikuuma paikalliskamppailu Kiekko-Vantaa–Espoo United lauantaina klo 17 Trio Areenalla.

Loukkaantuneet:

Kimi Leppävuori

Nico Nurmikanta

Veeti Vainio

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Antti Kauppinen

Erik Embrich

Atte Mäkinen

Julius Rantaeskola

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 6+10=16

2) Janne Kivilahti 5+5=10

3) Joonas Hyttinen 5+4=9

Espoo Unitedin sisäinen pistepörssi:

1) Jiri Veistola 5+6=11

2) Joonas Toivanen 3+3=6

3) Aleksi Järvinen 2+4=6

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet Mestis-historiassa nyt kuusi kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 4–2. 

2) Espoo United ei ole voittanut koskaan Vantaalla.

3) Kiekko-Vantaan Joonas Hyttinen, Janne Kivilahti ja Viljami Wacklin lähtevät iltaan kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa.

Seuraa heitä:

#25 Toni Leinonen, K-Vantaa

Hyvään vireeseen äitynyt vikkeläkinttuinen laituri pelaa suurella sydämellä joukkueelle. Todella nopea luistelija ja terävä pelisilmä. Jakelee hyviä syöttöjä hyökkäysalueella, mutta osaa myös itse viimeistellä. Viime kaudella Mestiksen pistepörssin kutonen.

#39 Jiri Veistola, Espoo United

Arvostettu joukkuepelaaja on toiminut urallaan myös Kiekko-Vantaan kapteenina. Taistelee, riistää, raastaa, rakentaa ja paikan tullen osaa myös lyödä lättyä pussiin. Pelannut tehokkaan alkukauden. Joukkueellen todella tärkeä johtohahmo. 

Taitava sentteri Viljami Wacklin lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis