Kiekko-Vantaa | Mestis

Päävalmentaja Mälkiä: Pelaajien parasta aikaa

16.02.2017

Kiekko-Vantaa taistelee kiihkeästi kotiedusta pudotuspeleihin äärimmäisen tasaisessa sarjassa. Lohipaidoilla on jäljellä kahdeksan runkosarjaottelua ja joka pelissä on jaossa arvokkaita pisteitä.

Lohipaitojen kausi on ollut varsin nousujohteinen, mikä lupaa hyvää ajatellen kevään kovia pelejä. 

Sarjanelonen on parhaimmillaan pelannut aktiivista, raikasta, vauhdikasta ja tehokasta jääkiekkoa. Lisäksi vantaalaisten puolustuspelaaminen on ollut hyvällä tasolla useana iltana. Moni pelaaja on ottanut myös isoja steppejä eteenpäin.

Vantaalaisten alkukausi ei ollut tuloksellisesti missään nimessä paras mahdollinen, mutta pelillisesti se esiintyi kuitenkin lupaavasti.

– Alku oli maalinteon ja tuloksenteon kannalta vaikeaa aikaa, vaikka pelattiin hyvin. Se oli aika opettavaista aikaa ja ollaan siitä kasvettu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen lohipaidat olivat kiistatta sarjan kuumin joukkue. Se porskutti varsinkin kotikentällä voitosta voittoon.

– Ennen joulua pelattiin todella hyviä pätkiä. Joukkueessa on hyvä henki ja se näkyy tekemisessä, toista kauttaan lohipaitoja luotsaava Mälkiä sanoo.

Viime aikoina Kiekko-Vantaan peli on toiminut hyvin kotikaukalossa, mutta vieraissa onkin sitten ollut huomattavasti vaikeampaa. 

Mestis on ollut tällä kaudella ennätystasainen. Jokaisella joukkueella riittää panosta, kun runkosarjan loppurypistys starttaa. Kiekko-Vantaa tappelee tosissaan kotiedusta pudotuspeleihin.

– Kahdeksan peliä runkosarjaa jäljellä, mutta tässä kohtaa on turha katsoa sarjataulukkoa. Sieltä löytyy historia, kun taas nyt täytyy elää hetkessä ja nauttia näistä peleistä, valmentajavelho tuumii.

Pelaajille ja myös valmennuksellekin kevät on parasta aikaa. Panosta riittää, eikä sytykettäkään tarvitse hakea väkisin niin kuin pimeänä marraskuisena iltana.

– Aurinko alkaa paistamaan ulkona. Näkeehän noista pelaajista, että tämä on niille sitä parasta aikaa, Mälkiä toteaa.

Taitavalla ja luisteluvoimaisella joukkueella on hyvät mahdollisuudet mennä aina päätyyn saakka. Edessä on varmasti upea kiekkokevät.

– Kimpassa tehdään hommia yhteisen tavoitteen eteen. Yleensä näissä hommissa saa lopuksi juuri sen mitä ansaitsee, Mälkiä tietää.

Kiekko-Vantaan seuraava kotipeli lauantaina 18.2. JYP-Akatemiaa vastaan. Pääsyliput edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis