Niukka tappio kovan taistelun jälkeen

05.12.2017

Kiekko-Vantaa koki kotikaukalossa klassikkokohtaamisessa niukan tappion TUTO Hockeyta vastaan maalein 3–4 (2–2, 0–2, 1–0).

Sarjan alkuperäisseurat Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey laittoivat parasta pöytään. Vantaalla nähtiin itsenäisyyspäivän aattona laadukas ja korkeatasoinen kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa jäi kuitenkin hurjasta taistelusta huolimatta pisteittä kotiyleisön edessä. Lohipaidat tippuivat sarjassa neljänneksi.

Ottelun avauserä oli kummallisten maalien erä. Molemmilla oli oli omat hallintahetkensä ja pelin virtaus vaihteli tiuhaan tahtiin.

Kiekko-Vantaa siirtyi salamamaalilla 1–0-johtoon laitahyökkääjä Jussi Pelto-Arvon osumalla. Rannelaukaus kaukaa yllätti TUTO-debyytin tehneen Markus Ruusun selän taakse.

TUTO käänsi kamppailun nopeasti. Ensin puolustaja Anssi Virkin viivakuti painui etuylänurkkaan. Pian maalinedustaruuhkasta kiekko pomppi kummallisesti sisään ja turkulaiset siirtyivät 2–1-johtoon. Osuma merkittiin lopulta Mestis-legenda Aki Keinäsen nimiin.

Kiekko-Vantaa taisteli ottelun tasoihin vahvan vaiheen ja pyörityksen jälkeen. Juonikas sentteri Alex Levänen levitti poikkikentän mainiosti taikuri Janne Kivilahdelle, jonka toimitus takatolpalle sujahti sisään.

Toinen erä oli turkulaisvieraiden hallintaa, mutta lohipaidoillakin oli omat paikkansa iskeä. TUTO Hockey siirtyi kahden maalin karkumatkalle vantaalaisten karmeiden virheiden seurauksena, kun ensin Aki Keinänen napautti pienestä kulmasta 3–2-osuman ja seuraavaksi laituri Aki Juusela veivasi läpiajosta kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa katkaisseen turkulaisten neljännen maalin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai kovan kirin aikaan ja tulikin maalin päähän vajaa 12 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maalinälkäinen laituri Julius Rantaeskola päätti kuivan kautensa haettuaan hienosti vetopaikan vahvan luistelun kautta ja tinttasi voimalla keskustasta tärkeän kavennuksen.

Loppuhetkillä lohipaitojen haettua tasoitusta ilman maalivahtia vantaalaiset saivat vielä muutaman loistavan maalipaikan aikaiseksi, mutta tasoitusta ei koskaan syntynyt.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina viimeisellä kotiottelulla ennen joulua, jossa vastaan asettuu sarjakakkonen LeKi.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 3–4 (2–2, 0–2, 1–0)

00.25 1–0 Jussi Pelto-Arvo (Erik Embrich, Juha Tarkkanen)

06.05 1–1 Anssi Virkki (Eetu-Ville Arkiomaa, Aki Kangasmäki)

08.33 1–2 Aki Keinänen (Kalle Valtola, Eetu-Ville Arkiomaa)

17.50 2–2 Janne Kivilahti (Juha Tarkkanen, Alex Levänen) SR

31.08 2–3 Aki Keinänen (Anssi Virkki, Niclas Lucenius)

37.29 2–4 Aki Juusela

48.33 3–4 Julius Rantaeskola (Sakari Turtiainen, Juuso Perttilä)