Niskanen tinttasi ratkaisun – joulutauolle kakkossijalta

16.12.2017

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan vierasvoiton, kun se kaatoi viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa Jokipojat lauantai-illan viihdyttävässä ja vauhdikkaassa kiekkonäytelmässä voittomaalilaukauskilpailun jälkeen maalein 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1).

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa ja sarjakasi Jokipojat iskivät yhteen Mestis-klassikossa. Odotettavissa oli kahden laadukkaasti puolustavan joukkueen kohtaaminen ja sellainen myös nähtiinkin.

Kiekko-Vantaa sai kamppailuun hyvän startin ja se tuli avauserään ryminällä. Lohipaidat pelasivat todella vahvan ensimmäiset kymmenen minuuttia ja maalipaikkoja nälkäinen joukkue loi runsaasti.

Maalihanat vahvasti esiintyneet vantaalaisvieraat räppäsivät avauserässä, kun maestro Joona Harjama ja vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Toni Leinonen siirsivät kiekon viivaan. Puolustaja Sakari Turtiainen napautti ranteet lukkoon ja tinttasi limpun takanurkkaan.

Toinen erä oli puolestaan sitten Jokipoikien hallintaa ja ärjypaidat onnistuivatkin kiihkeän mittelön tasoittamaan. Ylivoimalla isäntien puolustaja Roni Viirlas latasi 1–1-tasoituksen.

Kolmas erä Kiekko-Vantaalta jälleen erinomaista tekemistä ja lohipaidat olivat useasti lähellä lisämaaleja, mutta tehottomuus vaivasi väkevästi vieraissa läpi kauden pelannutta joukkuetta.

Jatkoajallakin lohiparvi loi huippupaikkoja, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty. Kumpikin joukkue puolusti hyvin ja maalivahdit näyttelivät isoa roolia.

Ratkaisu saatiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa sankariksi nousi pelaavaan kokoonpanoon noussut työteliäs laitahyökkääjä Roope Niskanen. Kiekko-Vantaan tamperelaisvahvistus tälläsi tarkalla kudilla kaksi pistettä mukaan vieraskiertueen päätöspelistä.

Kiekko-Vantaan maalilla Jani Kautto pelasi huippuottelun ja pysäytti 25 kiekkoa. Lohipaidat lähtevät joulutauolle sarjan kakkostilalta.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa 29. joulukuuta Trio Areenalla kotiyleisön edessä sarjakärki KeuPaa vastaan.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 1–2 VL (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1)

13.30 0–1 Sakari Turtiainen (Toni Leinonen, Joona Harjama)

23.19 1–1 Roni Viirlas (Joonas Larinmaa, Oskari Lehtinen) YV

65.00 1–2 Roope Niskanen VL