Kiekko-Vantaa | Mestis

Miro Mäkinen tekee kaikkensa voittamisen eteen

05.06.2017

Luotettava kahden suunnan sentteri Miro Mäkinen janoaa mestaruutta kasvattajaseurassaan.

Miro Mäkinen on pelaaja, jonka voi lyödä jäälle missä tahansa tilanteessa ja monipuolinen taituri myös hoitaa ruutunsa, eikä 21-vuotiaan keskushyökkääjän päätä huimaa tiukoissakaan paikoissa.

– Vuosien varrella olen saanut pelata erilaisissa rooleissa. Ylivoimaa on kiva pelata, mutta myös alivoimaakin on mukava päästä tappamaan. Pidän itseäni luisteluvoimaisena kahden suunnan sentterinä, Miro Mäkinen luonnehtii.

Luottosentteri pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä 36 ottelua tehoilla 4+6. Jokereissa otteluita kertyi kauden aikana kahdeksan ja niissä Mäkinen saalisti yhden syöttöpisteen.

– Kausi oli vauhdikas. Yhteen pätkään tuli itselle tosi paljon pelejä, kun olin sekä Jokereiden että Kiekko-Vantaan vahvuudessa. Välillä oli vaikea löytää fokusta, kun joukkue vaihtui vähän väliä. Ihan hyvin kausi kuitenkin sujui, Miro Mäkinen muistelee.

Hyökkääjän kausi päättyi helmikuussa Mestis-ottelussa tulleeseen ylävartalovammaan. Loukkaantuminen tuli pahaan paikkaan, sillä sentteri oli juuri hurjassa iskussa pudotuspelien kynnyksellä. Kevään tärkeimmät kamppailut Mäkinen joutui seuraamaan katsomosta.

– Onhan se aina vaikeeta, kun et pääse pelaamaan ja joutuu olemaan sivussa, Fanseat-lähetyksissä kommentaattorinakin keväällä toiminut Mäkinen sanoo.

Kovaa kesällä harjoittelevan Mäkisen esityksistä saadaan nauttia lohinutussa jälleen tulevalla kaudella.

– Olen hyvässä kunnossa. Punttia olen tehnyt paljon ja kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, Mäkinen kertoo.

Kolminkertainen B-nuorten Suomen mestari odottaa tulevaa kautta innolla. Toissa kaudella Mestiksen mestaruuden Jukureissa voittanut keskushyökkääjä on viihtynyt uuden valmennusduon alaisuudessa.

– Meille on tullut paljon hyviä pelaajia ja runko vaikuttaa lupaavalta. Uudet valmentajat virkistävät tekemistä ja he pystyvät varmasti auttamaan paljon kehityksessä, Mäkinen tuumii.

– Mitään pistetavoitteita en halua itselle asettaa. Haluan ottaa ison roolin joukkueesta ja pelata korkealla tasolla pelistä toiseen. Mestaruus on tärkein tavoite, Mäkinen jatkaa.

Mestiksen Sedinit eli Mäkisen kaksoisveljekset Atte ja Miro ovat kaukalon ulkopuolella rauhallisia, ystävällisiä ja rentoja herrasmiehiä. Kaukalossa kaksikko on kuitenkin tulta ja tappuraa.

– Niin sen pitääkin olla. Kaukaloon kun menee niin siellä tekee kaikkensa sen eteen, että joukkue voittaa. Turha tuolla kadulla on mitään riehua, Mäkinen päättää.

Miro Mäkinen

Syntynyt: 27.4.1996 Vantaalla.

Pituus: 180 cm.

Paino: 78 kg.

Pelipaikka: keskushyökkääjä.

Saavutukset: Saavutukset: Kolminkertainen B-nuorten Suomen mestari Jokereista (2012, 2013 ja 2014), Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien kulta 2013, Mestis-mestaruus 2016 (Jukurit), Mestis-hopea (K-Vantaa). 

Muuta: Pelannut 92 Mestis-ottelua K-Vantaan ja Jukureiden riveissä tehoilla 7+16=23. Kahden edellisen kauden aikana kertyi Jokereissa 10 KHL-ottelua. Mäkinen viimeisteli uran ensimmäisen KHL-maalinsa 3. helmikuuta Dinamo Riikaa vastaan – tietenkin kaksoisveljensä Aten syötöstä.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis