Kiekko-Vantaa | Mestis

Mielonen povaa kovaa välieräsarjaa

25.03.2017

Kiekko-Vantaan oma kasvatti Teemu Mielonen pelaa uransa parasta Mestis-kautta, eikä se ole vain sattumaa. Taitava pelintekijä on valmis kuumaan välieräsarjaan.

Lohipaitojen numero 11 tuo näppärästi kiekon vasemmalta laidalta hyökkäysalueelle. Eteen avautuu kaksi vastaan yksi -hyökkäys. Juonikas sentteri leikkaa älykkäästi ristiin ja antaa tämän jälkeen loistavan poikittaissyötön, josta oikea käsi alhaalla laukova Joonas Hyttinen lataa pikkumustan suoraan syötöstä verkon perukoille. 

Kyseinen suoritus on täydellinen esimerkki 22-vuotiaan keskushyökkääjä Teemu Mielosen kiekollisesta neroudesta. Sähäkästi liikkuva vantaalainen pystyy kiekon kanssa yllätyksellisiin ratkaisuihin ja luo tyhjästä maalipaikkoja niin itselleen kuin ketjukavereilleenkin. 

Myös hyvänä joukkuepelaajana ja kovana taistelijana tunnettu Mielonen on tehnyt kuluvan kauden aikana läpimurtonsa Mestiksessä. Sentteri nakutti 49 ottelussa tehot 9+20.

– Pisteisiin voi olla ihan tyytyväinen, mutta pelaamisessa on vielä paljon parannettavaa. Ei voi ajatella vain tehopisteitä, vaan täytyy nähdä sinne taakse. Kun pelaa tarpeeksi hyvin, niin sitten niitä pisteitäkin syntyy siinä ohella, Kiekko-Vantaan paidassa 121 Mestiksen runkosarjaottelua urallaan pelannut Mielonen kertoo.

– Kausi on kuitenkin vielä pahasti kesken ja tärkeimmät pelit ovat vasta edessä. Paljon on varaa parantaa, seuran oma kasvatti muistuttaa.

Kaikki lähtee usein itseluottamuksesta. Niin myös lahjakkaan keskushyökkääjän tapauksessa.

– Olen paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin. Valmennukselta on tullut paljon apua pelaamiseen. Itseluottamus on kaikista tärkein. Pitää uskaltaa pelata omalla vahvuuksilla. Paljon on tietenkin myös auttanut se, että olen saanut pelata koko kauden hyvien jätkien kanssa, Mielonen tuumii.

Runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa kaatoi puolivälierissä Jokipojat puhtaasti otteluvoitoin 4–0. Lohipaidat etenivät toista kertaa Mestis-historiassa välieriin.

– Kovia taistelupelejä ne kaikki olivat. Vieraissa jouduttiin välillä pahasti puolustuskannalle, mutta niistä hetkistä selvittiin hienosti. Ansaitusti mentiin jatkoon, neljässä ottelussa tehot 1+1 kerännyt mailataituri sanoo.

– Oltiin todella sitkeitä ja uskottiin omaan juttuun. Pystyimme viimeistelemään oikeissa paikoissa tarpeeksi tehokkaita, Mielonen jatkaa.

Intohimoisena Arsenal-kannattajana tunnettu sentteri on muodostanut toimivan ketjun yhdessä, taiturimaisen Joel Lehtisen ja voimalaituri Patrik Moision kanssa.

– Siinä on mukava pelata. Meillä on kuitenkin potentiaalia ottaa steppi eteenpäin ketjuna, Mielonen valottaa.

Keskiviikkona starttaavassa välieräsarjassa vastaan asettuu runkosarjan kakkonen TUTO Hockey. Lohipaidat voittivat runkosarjakohtaamiset 3–2. Niillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, kun kiekko tippuu jäähän.

– TUTO on ollut meille arkkivihollinen tässä sarjassa viime vuosina. Varmasti kova sarja tulee. Siistiä päästä pelaamaan näitä pelejä, Mielonen tunnelmoi.

– Vastustajalla on kokeneita ja hyviä Mestis-pelaajia. Neljän voiton raapiminen vaatii tietenkin huippuonnistumista, mutta meillä on siihen hyvät mahdollisuudet ja pystymme kyllä siihen, Mielonen tietää.

Kevät on jääkiekkoilijalle parasta aikaa. Ulkona aurinko paistaa ja jokaisella pelillä on panosta. Jokaisella tilanteella on merkitystä jäällä. Kuuluisat pienet asiat ratkaisevat.

– Onhan tämä ihan parasta aikaa, kun pelataan koko ajan tärkeitä pelejä. Joukkueessa on ollut koko kauden hyvä henki päällä ja nyt on tietenkin jo odottava tunnelma kopissa, Mielonen hehkuttaa.

Kaksi alkuperäistä Mestis-seuraa iskevät yhteen kolmatta kertaa sarjan pudotuspelihistoriassa. Molemmat laadukkaat ryhmät ovat saaneet ladata akkuja jo tovin ja hioa taktiikoita kuntoon kauden tärkeimpiä pelejä varten.

– Jaksettaisiin pelata vaikka joka päivä. Ei tässä malta odottaa, että pelit jo jatkuisi, Mielonen päättää.

Mestis-välierät käynnistyvät Turussa 29.3. Ensimmäinen kotiottelu sarjassa pelataan perjantaina 31.3. klo 18:30.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis