Maukas vierasvoitto – Rantaeskolan huima maaliputki jatkuu

15.02.2017

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit pelistä:

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä Kokkolasta, kun nälkäiset lohipaidat kaatoivat vauhdikkaassa ja viihdyttävässä kiekkonäytelmässä Hermeksen maalein 1–3 (0–1, 0–1, 1–1).

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle upean peliesityksen jälkeen. Sarjanelonen taisteli hienosti joukkueena vieraskaukalossa: se puolusti tiiviisti keskustaa, otti vastustajalta tilan sekä ajan pois, pelasi rohkeaa kiekollista peliä hyökkäyspäässä ja viimeisteli riittävän tehokkaasti.

– Hyvätasoinen peli kokonaisuudessaan. Oltiin kurinalaisia ja tasapainoisia. Luotettiin ja uskottiin siihen, että jäähyttömästi puolustamalla saadaan ne omat maalipaikat, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Lohipaidat siirtyivät tasaisessa avauserässä 1–0-johtoon upealla maalilla: hurjassa iskussa olevan maalitykki Julius Rantaeskola näpäytti takatolpalta limpun verkkoon. Kapteeni Toni Leinonen antoi osumaan hienon esityön ja jatkoi pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan toisen erän alussa ylivoimalla, kun Julius Rantaeskola tinttasi pointilta vieraat kahden maalin karkumatkalle. Mestiksen maalikuninkuudesta taistelevalle Rantaeskola osuma oli jo kauden 24 ja hyökkääjän maaliputki on jo viiden ottelun mittainen.

Ajoittain hyviä pyörityksiä hyökkäyspäässä saanut Hermes kavensi kiihkeän kamppailun heti kolmannen erän alussa. Laitahyökkääjä Kristian Kangas laukoi rystyllä limpun vantaalaisten maalilla upean ottelun pelanneen ja 35 kertaa torjuneen Jani Kauton kainalosta sisään.

Loppulukemat 1–3 viimeisteli hienon nousun päätteeksi puolustaja Lassi Raitanen. Taitava kiekollinen puolustaja purjehti hyökkäysalueelle sisään ja ujutti pienestä kulmasta limpun verkkoon. Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen ja puolustaja Lasse Uusivirta saalistivat kaksi syöttöpistettä mieheen Kokkolan keskiviikkoillassa.

– Hyviä paikkoja pystyttiin luomaan ja saumat oli tehdä enemmänkin maaleja. Tänään kolme maalia riitti voittoon, koska puolustettiin sen verran hyvin, Mälkiä kertasi.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, jolloin Trio Areenalla vastaan asettuu JYP-Akatemia.

Hermes–Kiekko-Vantaa 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

16.34 0–1 Julius Rantaeskola (Toni Leinonen)

21.10 0–2 Julius Rantaeskola (Lasse Uusivirta)

40.46 1–2 Kristian Kangas (Ossi Ikonen)

50.56 1–3 Lassi Raitanen (Lasse Uusivirta, Toni Leinonen)