Mäkinen ratkaisi maratonottelun – Kiekko-Vantaa välieriin!

20.03.2017

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen ja ratkaisevan kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi hyytävän jännittävässä maratonottelussa vieraskaukalossa Jokipojat maalein 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1). Voittomaalin viimeisteli toisessa jatkoerässä, ajassa 90.18, kultakypärä Atte Mäkinen.

Kiekko-Vantaa voitti kiihkeän puolivälieräsarjan komeasti otteluvoitoin 4–0. Lohipaidat marssivat välieriin toista kertaa Mestis-historiassa.

Vantaalaiset taistelivat yhtenäisesti joukkueena läpi illan ja se tuotti lopulta hedelmää tasaisessa kiekkonäytelmässä. Neljäs puolivälieräottelu kahden hyvän joukkueen välillä oli huimaa taistelua alusta loppuun. Pienet asiat käänsivät lopulta maratonottelun Kiekko-Vantaalle.

– Tämä oli näistä peleistä meille haasteellisin. Jokipojat pystyi parantamaan vielä tähän peliin. Kaikki pelit tässä puolivälieräsarjassa olivat tasaisia. Pienissä asioissa oltiin parempia. Selvisimme niistä paikoista hyvin, kun Jokipojilla oli momentum ja pystyimme tehokkaasti käyttämään omat tilaisuutemme, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Neljäs puolivälieräkamppailu oli alusta saakka tasaista taistelua. Molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä ottelussa. Lohipaidat aloittivat ottelun vahvasti, mutta maalinteko oli alussa tervanjuontia.

Toisessa erässä selkä seinää vasten pelannut Jokipojat otti hallinnan ja Kiekko-Vantaa joutui ottavaksi osapuoleksi. Lohipaidat taistelivat kuitenkin upeasti ja tolppien välissä 34 kertaa kiekon pysäyttänyt Jani Kautto pelasi mahtavan ottelun.

Vantaalaiset kilauttelivat tolppia kahdesti varsinaisen peliajan puitteissa. Kaikki neljä ketjua pääsivät laadukkaille maalipaikoille, mutta molemmat maalivahdit venyivät pelastuksiin kerta toisensa jälkeen. Jokipoikien maalilla torjuntavastuun ottanut Jonathan Iilahti pysäytti kiekkosateessa 42 kutia.

Ottelun avausmaali nähtiin kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jokipoikien kultakypärä Joonas Larinmaa ajoi luukulle röyhkeästi ja taituroi tahtomaalilla isännät 1–0-johtoon.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti tasoitusosumaa ja hallinta kääntyi selvästi jälleen lohipaidoille. Kova työnteko tuotti tulosta vajaa kolme minuuttia ennen summeria, kun vantaalaiset hakivat tasoitusosumaa ilman maalivahtia.

Upean puolivälieräsarjan pelannut puolustaja Lasse Uusivirta levitti viivalta ja kapteeni Toni Leinonen latasi lämärillä maukkaaseen paikkaan kevään ensimmäisen pudotuspeliosumansa. Kakkossyötön maaliin merkkautti laitahyökkääjä Julius Rantaeskola.

Ensimmäisen jatkoerän alussa Kiekko-Vantaa oli aktiivisempi ja nälkäisempi joukkue, mutta tekeminen tasoittui mitä pidemmälle kiekkotrilleri jatkui. Kummallakin joukkueella oli omat maalipaikkansa.

Jokipojat pääsi illan aikana pelaamaan kuusi kertaa ylivoimalla, mutta vantaalaiset pelasivat loistavaa ja uhrautuvaa alivoimaa tylsyttäen ärjypaitojen avainpelaajien kiemurat. Jatkoajallakin isännät pääsivät kahdesti yrittämään maalintekoa ylivoimalla.

Ratkaisu nähtiin lopulta toisessa jatkoerässä ajassa 90.18. Taikuri Frank Gymer löysi keskialueella syötöllään Lasse Uusivirran, joka nousi hyökkäysalueelle ja laukoi fiksun kudin takapatjaan. Irtokaralla oli ensimmäisenä kultakypärä Atte Mäkinen, joka puttasi lähietäisyydeltä voittomaalin ja lähetti Jokipojat kesälomalle.

Kiekko-Vantaan koko joukkue pelasi mahtavan puolivälieräsarjan. Tarina jatkuu välierissä, jossa vastaan asettuu runkosarjan kakkonen TUTO Hockey. Kuuma välieräsarja starttaa keskiviikkona 29.3. Turussa.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 1–2 JA (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

49.34 1–0 Joonas Larinmaa (Santeri Arousva, Lauri Huhdanpää)

57.17 1–1 Toni Leinonen (Lasse Uusivirta, Julius Rantaeskola) IM

90.18 1–2 Atte Mäkinen (Lasse Uusivirta, Frank Gymer)