Makeat kolme pistettä jännitysnäytelmästä

18.10.2017

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä kotikaukalossa keskiviikkoillan kiekkonäytelmästä, kun se kaatoi hyytävässä jännitysnäytelmässä TUTO Hockeyn maalein 4–2 (1–0, 1–1, 2–1).

Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey iskivät yhteen klassikkokohtaamisessa, josta ei myöskään tunnetta ja tapahtumia puuttunut. Kaksi sarjan alkuperäisseuraa pistivät parasta pöytään ja Trio Areenalla nähtiinkin äärimmäisen laadukas kiekkopeli. Kamppailu tarjosi tasaista vääntöä ja komeita maaleja.

Lohipaidat avasivat ottelussa maalihanat, kun tehokasta alkukautta pelaava Joonas Hyttinen pamautti vantaalaisten kauden ensimmäisen ylivoimamaalin kotikaukalossa. Oikealta laukova Hyttinen napautti suorasta hyökkäyksestä kiekon tarkasti etuylänurkkaan. Syöttöpisteet merkittiin keskustasta laitaan kiekon jakaneelle Viljami Wacklinille ja puolustaja Nico Nurmikannalle.

Vahvasti läpi illan pelannut Kiekko-Vantaa lisäsi toisessa erässä johtoaan silmiä hivelevään tyyliin: laitahyökkääjä Joakim Kukkonen otti kiekon näyttävästi keskialueella haltuun, kelasi täyteen vauhtiin ja ujutti yksilösuorituksen päätteeksi uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kovaa painetta isäntien puolustukseen antanut TUTO Hockey onnistui kaventamaan kuitenkin neljä minuuttia myöhemmin. Mestis-konkari Aki Keinänen tarjoili viereen ja maalinälkäinen laituri Niklas Näppi latasi suoraan syötöstä vihaisella kudilla tilanteeksi 2–1.

Kiekko-Vantaa kesti kolmannen erän alussa lähes kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla ja sai siitä myös lisäbuustia päätöserään. Molemmilla joukkueilla oli huikeita maalipaikkoja ja vaarallisia pyörityksiä.

Viime kevään välierävastustaja TUTO onnistui tasoittamaan kamppailun kymmenen minuuttia ennen loppua. Puolustaja Kalle Valtola tarjoili viivalta takatolpalle ja liukasliikkeinen Näppi puttasi limpun tyhjään rysään.

Kiekko-Vantaa kuittasi kuitenkin vain kaksi minuuttia myöhemmin parannettuaan jälleen peliään. Kultakypärä Juuso "Tohtori" Perttilä tarjoili oikealta laidalta taitavan nousun päätteeksi juonikkaasti keskustaan toisesta aallosta tulleelle maestro Joona Harjamalle, joka tinttasi kauden ensimmäisellä osumallaan ottelun voittomaalin yläpeltiin.

TUTO haki raivoisasti tasoitusmaalia lopussa ja sai muutaman mylläkän aikaiseksi. Päätöslukemat 4–2 viimeisteli tyhjään maaliin pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi kasvattanut Janne Kivilahti, jolle paikan tarjoili Jussi Pelto-Arvo. Vantaalaiset palasivat näin voittojen tielle ja katkaisivat samalla TUTO:n kolmen ottelun mittaisen voittoputken.

Isäntien tolppien välissä veskarilupaus Juho Ratilainen pelasi upean ottelun, pysäytti 33 kiekkoa ja venyi useampaan huippupelastukseen. Turkulaisten maalilla Julius Pohjanoksalle kertyi 22 torjuntaa.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan viikonloppuna Pohjois-Suomen kiertueella. Perjantaina vastassa on Iisalmen Peli-Karhut ja lauantaina lohipaidat matkustavat Rovaniemen Kiekon vieraaksi Lappiin.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

13.21 1–0 Joonas Hyttinen (Viljami Wacklin, Nico Nurmikanta) YV

31.32 2–0 Joakim Kukkonen (Juho Rautanen, Nico Nurmikanta)

35.14 2–1 Niklas Näppi (Aki Keinänen, Tony Vidgren)

50.37 2–2 Niklas Näppi (Kalle Valtola, Eetu-Ville Arkiomaa)

52.38 3–2 Joona Harjama (Juuso Perttilä, Juha Tarkkanen)

59.56 4–2 Janne Kivilahti (Jussi Pelto-Arvo) TM