Makealla vierasvoitolla sarjakärkeen

03.11.2017

Kiekko-Vantaa nappasi ennätyksellisen seitsemännen perättäisen vierasvoittonsa kaatamalla Jokipojat hurjan taistelun jälkeen loppulukemin 1–2 (0–0, 1–0, 0–2). Lohipaidat nousivat arvokkaalla täydellä pistepotilla sarjakärkeen.

Kiekko-Vantaa taisteli neljännen perättäisen voittonsa ja jo seitsemännen peräkkäisen vierasvoittonsa kovan taistelun jälkeen. Kaksi hyvin puolustanutta joukkuetta iski yhteen ja ottelusta kehkeytyi sen mukainen.

– Aika mankelissa oltiin puolitoista erää, eikä saatu hippaa vastustajasta. Kautto pelasti meidät ja oli erinomainen. Jaksettiin puolustaa sitkeästi läpi pelin. Kovan pumppaamisen jälkeen saatiin jalat hereille ja pelasimme hyvän kolmannen erän, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli todella tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä sekä maalipaikkansa. Molemmat maalivahdit pitivät joukkueita pystyssä torjunnoillaan.

Toinen erä oli Jokipoikien hallintaa, mutta sitkeästi huippuvireisen maalivahti Jani Kauton johdolla vantaalaiset roikkuivat pistejahdissa mukana.

Ärjypaidat onnistuivat kuitenkin toisessa erässä avaamaan maalihanat aivan erän lopussa. Jokipoikien pelintekijä Samu Pitkänen lusikoi lähietäisyydeltä kiekon aavistuksen onnekkaasti Tuukka Rajamäen tarjoilusta verkkoon.

Kiekko-Vantaa tuli kiihkeässä perjantai-illan spektaakkelissa tasoihin kolmannessa erässä, jossa vieraat löysivät täysin uuden vaihteen peliin. Liukasliikkeinen laituri Joakim Kukkonen toi kiekon sisään alueelle, toimitti pelivälineen maalille päin ja juonikas sentteri Alex Levänen ohjasi luistimella limpun sisään. Kakkossyötön osumaan kirjautti entistä seuraansa vastaan kovan työmäärän tehnyt taklauskone Tuomas Huhtanen.

Lohipaitojen voittomaali oli silmiä hivelevää katseltavaa: hyvän kiekon liikuttelun jälkeen ylivoimalla puolustaja Juha Tarkkanen tarjoili aivan maagisen passin takatolpalle taikuri Janne Kivilahdelle, joka räppäsi tärkeän voitto-osuman nappikudillaan ja kasvatti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. Kakkossyötön keräsi maestro Joona Harjama

– Vaikea matsi. Jokipojat antoi hyvän vastuksen. Meillä oli alussa vähän bussijalkoja, mutta se on hyvän joukkueen merkki, että siitä noustiin. Kautto oli erinomainen maalissa, voittomaalin hienon kuvion päätteeksi kiskaissut Janne Kivilahti kertoi.

Kautto oli tolppien välissä vantaalaisten suurin sankari pysäyttämällä 31 kiekkoa ja mukaan mahtui useita loistavia pelastuksia.

Sarjakärkeen noussut Kiekko-Vantaa on voittanut kauden kaikki seitsemän vierasotteluaan menettämättä pistettäkään. Lauantaina Savonlinnassa viime kevään finalistit iskevät yhteen.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–0, 1–0, 0–2)

38.06 1–0 Samu Pitkänen (Tuukka Rajamäki, Fabien Bourgeois) YV

45.02 1–1 Alex Levänen (Tuomas Huhtanen, Joakim Kukkonen)

50.01 1–2 Janne Kivilahti (Juha Tarkkanen, Joona Harjama) YV