Kiekko-Vantaa | Mestis

Mahtava taistelu toi kolmannen kiinnityksen

01.04.2017

Ville Heikkisen kommentit matsin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se kaatoi vieraskaukalossa TUTO Hockeyn maalein 1–2 (0–0, 1–2, 0–0). Lohipaitojen maalit viimeisteli kultakypärä Atte Mäkinen. 

Lähtökohdat kolmanteen välieräotteluun olivat mielenkiintoiset. Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey pelasivat perjantaina Suomen jääkiekkohistorian pisimmän kiekkopelin, kun Joonas Hyttinen iski voittomaalin lohipaidoille ajassa 157:54. Joukkueille jäi palautumisaikaa vain noin 14 tuntia.

Kiekko-Vantaa taisteli upeasti vieraskaukalossa ja nappasi kolmannen kiinnityksen yhtenäisellä joukkuepelillä. TUTO Hockey tuli avauserään lujaa ja hallitsi ensimmäistä kaksikymmenminuuttista. Lohipaitojen tolppien väliin luistellut Aaro Peltonen pelasi loistavan kamppailun ja piti vieraita pystyssä tärkeillä torjunnoilla.

Kulttivahti Peltonen ryösti avauserässä TUTO-laituri Aleksi Rutasen, joka pääsi yrittämään maalintekoa huippupaikasta. Lohipaidat pelasivat läpi kamppailun fiksusti vieraskaukalossa ja puolusti tiiviisti.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. TUTO siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 24.21, kun laitahyökkääjä Mikko Laine löysi takatolpalta sentteri Joonas Toivasen, joka puttasi limpun sisään.

Kiekko-Vantaa paransi peliään illan edetessä ja se iskikin kaksi seuraavaa maalia. Ensin pirteästi esiintynyt Niklas Andersson ja juonikas pelintekjä Joona Harjama petasivat suorasta hyökkäyksestä kolmanteen aaltoon paikan kultakypärä Atte Mäkiselle, joka tinttasi kiekon ohi turkulaisten maalia vartioineen Julius Pohjanoksan.

Lohipaitojen toinen osuma oli myös taitavan Mäkisen käsialaa. Vantaalaisten voittomaali oli silmiä hivelevää katseltavaa: hurjassa kevätvireessä porskuttava kultakypärä nousi oikealta vauhdilla hyökkäysalueelle ja latasi terävällä rannekudilla kiekon tarkasti takakulmaan. 

Kolmas erä oli TUTO Hockeyn hallintaa, mutta lohipaidat pelasivat hyvin ja puolustivat johtoaan tiukasti. Tilanne kerrallaan Kiekko-Vantaa taisteli ja pelaajat uhrautuivat. Joukkue eli hetkessä ja ryösti ison voiton vieraskaukalossa.

Lohipaidat johtavat kiihkeää ottelusarjaa nyt 3–0. Taistelu jatkuu maanantaina Trio Areenalla. Neljäs välieräkamppailu starttaa klo 18. Pääsyliput neljänteen välierään edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista. Liput löydät klikkaamalla TÄSTÄ.
 

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)

24.21 1–0 Joonas Toivanen (Mikko Laine, Markus Nurmi) YV

29.00 1–1 Atte Mäkinen (Niklas Andersson, Joona Harjama)

31.25 1–2 Atte Mäkinen (Niklas Andersson, Joona Harjama)

Torjunnat:

Julius Pohjanoksa 4+8+4=16

Aaro Peltonen 11+11+11=33

Mestis