Kiekko-Vantaa | Mestis

Maalivahtien show - yksi piste runkosarjan päätöspelistä

10.03.2017

Niklas Anderssonin kommentit pelin jälkeen:

Maalivahtien show – yksi piste runkosarjan päätöspelistä

Kiekko-Vantaa nappasi yhden pisteen kotikaukalossa runkosarjan päätöspelistä, kun viimeisistä pudotuspelipaikoista tappeleva Jokipojat haki Trio Areenalta voiton rankkareiden jälkeen maalein 0–1.

Kuluvan kauden kotiotteluiden ennätysyleisö (1047) oli saapunut seuraamaan kiihkeää ja tasaista perjantai-illan kiekkonäytelmää. Molemmat joukkueet puolustivat tiukasti, eikä laadukkailla maalipaikoilla juurikaan juhlittu. 

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Tultiin hyvin peliin ja siitä kreditit jätkille. Laadukas kiekkoilta. Avauserässä meillä oli paikkoja tehdä useampikin maali, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Honkanen kertoi taiston tauottua.

Maalivahdit näyttelivät isoa roolia läpi illan. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto venyi kiekon tielle 22 kertaa ja mukaan mahtui muutama näyttävä koppi. Ärjypaitojen maalilla Samuel Jukuri pelasi nollapelin ja pysäytti 16 kiekkoa. 

Jokipoikien parhaat maalipaikat tulivat varsinaisella peliajalla luottopuolustaja Joel Olkkoselle. Vahvan avauserän kotikaukalossa pelanneet lohipaidat pääsivät puolestaan useasti kokeilemaan ylivoimalla maalintekoa, mutta tällä kertaa se ei toiminut. Vantaalaisten parhaat maalipaikat tulivat teräsmies Pekka Niemimaalle ja taikuri Frank Gymerille

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Viime kaudella lohinutussa pelannut Nico Friman pääsi muun muassa nokikkain Kauton kanssa, mutta ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt.

– Mahdollisuudet oli ylivoimalla ratkaista peli. Vastustaja puolusti hyvin ja kummankin joukkueen maalivahtipeli oli hyvää, Honkanen sanoi.

Voittomaalilaukauskilpailussa nähtiin useampi hyvä yritys, mutta maalinteon vaikeudet jatkuivat. Ratkaisu nähtiin vasta kuudennessa parissa, kun Jokipoikien laitahyökkääjä Oskari Lehtinen nousi sankariksi ja veivasi voitto-osuman.

Kiekko-Vantaa oli runkosarjassa upeasti kolmas. Lohipaidat aloittavat pudotuspelit keskiviikkona kotikaukalossa. Vastustaja selviää Mestiksen päätöskierroksella lauantaina. 

Puolustaja Lasse Uusivirta haastattelussa:

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 0–1 VL (0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 0–1) 

65.00 0–1 Oskari Lehtinen VL

Torjunnat:

Jani Kautto 3+8+6+5=22

Samuel Jukuri 7+4+4+1=16

Mestis