Kiekko-Vantaa | Mestis

Maajoukkuetauolta Hermeksen haastoon

14.02.2017

Pekka Niemimaa ennakkohaastattelussa:

Maajoukkuetauko on vihdoin ohi ja runkosarjan viimeinen rypistys starttaa tästä. Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona arvokkaiden pisteiden perässä Hermeksen vieraaksi.

Kokkolassa pelataan keskiviikkoiltana niin sanottu kuuden pisteen ottelu, kun sarjakolmonen Hermes ja sarjanelonen Kiekko-Vantaa iskevät yhteen viimeistä kertaa kuluvan kauden runkosarjassa. Sähköä, eikä myöskään panosta tule siis tästä kamppailusta puuttumaan.

– Isot pisteet jaossa, kun katsoo sarjataulukkoa. Odotan, että meillä olisi raikas meno tauon jälkeen, sillä saatiin sopivassa suhteessa harjoitella ja levätä. Alkuviikon treenien perusteella olemme valmiita, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viidestä edellisestä ottelustaan kolmessa voittoa juhlinut vantaalaisorkesteri on pelannut läpi kauden paremmin kotikaukalossa. Kiekko-Vantaa onkin sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue, mutta toisaalta taas sarjan neljänneksi huonoin vierasryhmä.

Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevalla Kiekko-Vantaalla on jäljellä runkosarjaa yhdeksän ottelun verran. Viidestä seuraavasta kamppailusta lohipaidat pelaavat peräti neljä kamppailua vieraskaukalossa. Äärimmäisen tasaisessa sarjassa voittoja ja pisteitä on tultava myös vieraissa kotiedun saavuttamiseksi. 

– Henkisestä puolesta se on kiinni. Pitää uskaltaa pelata samanlaista kiekkoa, kun mitä pelaamme parhaimmillaan kotikaukalossa. Vieraskentällä ollaan otettu myös ihan liikaa jäähyjä ja annettu sitä kautta momentum vastustajalle, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaalta löytyy tulivoimaa laajalta rintamalta. Joukkueen ykkösnyrkkinä on häärännyt läpi kauden kultakypärä Toni Leinosen (10+26), luottosentteri Pekka Niemimaan (12+19) ja maalitykki Julius Rantaeskolan (22+12) muodostama LNR-kentällinen.  

Taistelu pudotuspelipaikoista käy Mestiksessä kuumana, sillä jokaisella joukkueella riittää keväälle panosta ja sijat 4–11 ovat kymmenen pisteen sisällä toisistaan.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä viilauksia, sillä laitahyökkääjä Patrik Moisio on loukkaantumisen vuoksi sivussa ja puolustaja Valtteri Lemmetyn kausi on paketissa. Jokerilainoista vantaalaisten vahvuudessa ovat maalilla aloittava Jani Kautto sekä Mäkisen veljekset Atte ja Miro. Alkukauden Hermeksen riveissä pelannut Joel Ojala jatkaa lohipaitojen puolustuksessa.

Hermes lähti maajoukkuetauolle sijalta kolme ja eroa niskaan hengittäviin lohipaitoihin on kolme pistettä. Kokkolalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Antti Karhulan luotsaama ryhmä on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi vähiten.

Hyökkäysvoimaiselta Hermekseltä löytyy myös leveyttä ratkaisurintamalla. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: ykköstorjuja Mikael Edelmann, pakkien pisteykkönen Miika Franssila, kultakypärä Niklas Appelgren, läpimurtokauttaan pelaava Kristian Kangas, kapteeni Jussi Nättinen, luottohyökkääjä Mikko Virtanen ja vauhtikone Samu Markkula.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet kerran ja Hermes kahdesti. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Hermeksen 4–3-voittoon rankkareiden jälkeen. 

Tulikuuma taistelu pistepotista Hermeksen ja Kiekko-Vantaan välillä starttaa Kokkolan jäähallissa keskiviikkona klo 18.30. 

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (Kausi ohi)

Patrik Moisio (Alavartalovamma. Sivussa toistaiseksi)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan maalipyssy Julius Rantaeskola on 22 osumallaan Mestiksen maalipörssin kakkonen. Rantaeskola lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa maali -ja pisteputkessa. Neljässä edellisessä ottelussa laatulaukauksen omaava laituri on tehtaillut kuusi maalia.

2) Kiekko-Vantaan kippari Toni Leinonen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Neljään edelliseen otteluun Mestiksen pistepörssin seiska on saalistanut tehot 1+5. Leinonen on myös koko sarjan neljänneksi tehokkain pelaaja ylivoimalla. 

3) Hermeksen kapteeni Jussi Nättinen on tehnyt kaikissa tämän kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa maalin.

4) Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2 ja pisteet tasan 6–6. 

5) Kiekko-Vantaa sekä Hermes ovat alkuperäisiä Mestis-seuroja. Lohipaidat ovat pelanneet Mestiksessä 16 kautta ja edenneet 13 kertaa pudotuspeleihin. Hermes puolestaan on pelannut sarjassa seitsemän kautta ja edennyt kuudesti pudotuspeleihin.

K-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Toni Leinonen 10+26=36 

2) Julius Rantaeskola 22+12=34

3) Pekka Niemimaa 12+19=31

4) Teemu Mielonen 5+19=24

5) Atte Mäkinen 10+11=21

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Niklas Appelgren 20+19=39

2) Miika Franssila 2+32=34

3) Kristian Kangas 15+18=33

4) Jussi Nättinen 14+19=33

5) Mikko Virtanen 12+12=33

Seuraa heitä: 

#54 Atte Mäkinen, K-Vantaa

Energinen laitahyökkääjä on nakuttanut oman piste-ennätyksensä ja pelaa upeaa kautta kasvattajaseurassaan. Viime kevään Mestis-mestarin otteista huokuu peli-ilo. Monipuolinen ja kokonaisvaltainen paketti: luistelee, taklaa, taistelee, tekee peliä ja viimeistelee tehokkaasti. Pelaa suoraviivaisesti ja haluu ratkaista. Tärkeä pelaaja myös erikoistilanteissa.

#22 Niklas Appelgren, Hermes

Mestiksen pistepörssin vitonen pelaa upeaa kautta ja on lyönyt ryminällä läpi. Takonut tällä kaudella jo 20 maalia. Pelaa suoraviivaisesti maalia kohti ja laukaus lähtee terävästi. Muodostanut toimivan ketjun yhdessä Jussi Nättisen ja Kristian Kankaan kanssa. 

Mestis