Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat jatkamaan vierasvoittojen putkea

10.10.2017

Keskiviikon Mestis-kierroksen kärkikamppailu pelataan Lempäälässä, jossa vieraskaukalossa voittamaton Kiekko-Vantaa kohtaa kaikista viidestä ottelustaan pisteitä keränneen LeKin. 

– Oman pelin kautta lähdetään pelaamaan. Turha meidän on kuitenkaan liikaa vastustajaa tuijottaa, vaan parantaa omaa tekemistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Kolmantena sarjassa porskuttava Kiekko-Vantaa on kerännyt neljästä ottelustaan kolmen voiton tuottamat yhdeksän pistettä. 

Viime viikolla lohipaidat keräsivät kahdesta ottelustaan täyden pistepotin, kun keskiviikkona kaatui vieraskaukalossa hallitseva mestari SaPKo maalein 3–1 ja lauantaina Trio Areenalla vantaalaisorkesteri väänsi 4–3-voiton Iisalmen Peli-Karhuista. 

Lohipaidat ovat voittaneet kauden kaikki kaksi vierasotteluaan. Vantaalaiset lähtevät keskiviikkoillan kiekkonäytelmään kahden ottelun voittoputkessa.

Mestaruustavoittein kauteen lähteneen Kiekko-Vantaan pelaamisessa on näkynyt jo heti kauden alusta saakka paljon hyviä asioita, mutta parannettavaakin löytyy.

– Nopeutta pitää saada kiekolliseen pelaamiseen lisää. Ylivoimapeli ei tuottanut lauantaina tulosta ja siihen ollaan nyt myös keskitytty, Arvonen tuumii. 

Myös ketjukoostumukset ovat toimineet hyvin ja onnistumisia onkin syntynyt laajalla rintamalla. Neljässä kauden ottelussa peräti 17 pelaajaa on jo päässyt tehopisteiden makuun. Vantaalaisten kultakypärää kantaa juonikas hyökkääjä Juuso Perttilä, joka on nakuttanut neljään otteluun tehot 4+3. 

Sarjakakkonen Lempäälän Kisa on aloittanut kauden erinomaisesti ja kerännyt viidestä ottelustaan yhteensä 12 pistettä. 

– LeKi on pelannut hyvin ja heillä on paljon liigalainoja mukana. Heidän peliään ollaan tutkittu ja etsitty sieltä paikkoja iskeä, Arvonen kertoo. 

Saukkopaidat ovat keränneet jokaisesta ottelustaan pisteitä ja hävinnyt vain kerran. Miikka Kuuselan luotsaama joukkue lähtee otteluun siis viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa ja kolme perättäistä voittoa allaan. 

Peräti kolmen liigajoukkueen kanssa yhteistyötä tekevän LeKin alkukauden ykköstykkeihin ovat kuuluneet Jere-Matias Alanen, Tappara-laina Otto Mäkinen, konkarisentteri Antti Kangasniemi, voimalaituri Tommi Välimaa ja Ilves-laina Topias Haapanen. Tolppien välissä kesän NHL-varaus Ukko-Pekka Luukkonen on ollut vakuuttava.

Kiekko-Vantaa ja LeKi kohtasivat harjoituskaudella kerran. Lohipaidat kukistivat vastustajansa tylysti vieraskaukalossa maalein 4–0. Vantaalaisten maalilla Juho Ratilainen torjui nollapelin ja verkkoa heiluttivat Alex Levänen, Julius Rantaeskola, Joonas Hyttinen ja Nico Nurmikanta

– Meidän täytyy olla huomenna aktiivisia ja puolustaa huolellisesti. Fiksua ja viisasta pelaamista haluan nähdä, Arvonen kiteyttää. 

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät tuolloin tasan 2–2, mutta pisteet lohipaidoille kuitenkin 7–5.

Mestiksen kärkikamppailu LeKi–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Lempäälän jäähallissa. 

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 4+3=7

2) Janne Kivilahti 2+2=4

3) Joonas Hyttinen 2+2=4

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Jere-Matias Alanen 2+5=7

2) Otto Mäkinen 3+2=5

3) Antti Kangasniemi 1+4=5

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Janne Kivilahti lähtee otteluun neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Hyökkääjätaituri on kerännyt kauden neljässä ottelussa tehot 2+2. 

2) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ponnistanut LeKi ovat kohdanneet 47 kertaa. Tasaista on ollut, sillä voitot ovat 24–23 lohipaidoille.

3) Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä kolmantena. Puolustaja Otto-Eemeli Linke löytyy plusmiinus -tilaston jaetulla kärkipaikalla. 

Seuraa heitä:

#19 Alex Levänen, K-Vantaa

Juonikas ja taitava keskushyökkääjä keräsi kolme syöttöpistettä lauantaina IPK:ta vastaan. Rytmittää peliä, pelaa älykkäästi kahteen suuntaan ja tykkää rakentaa maalipaikkoja. Viime kaudella 30 tehopistettä nuorten SM-liigassa. Lupaava sisääntulo nyt Mestis-areenoille. 

#18 Antti Kangasniemi, LeKi

Konkarisentterillä on vyöllään yli 300 liigaottelua. Äärimmäisen tärkeä palanen joukkueelleen pelillisenä johtajana. Aloittanut kauden tehokkaasti ykkösketjun sentterinä. Pelaa hyvin kahteen suuntaan. 

 

Mestis