Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat innolla kotiavaukseen

30.09.2017

Viime kevään finaalijoukkue Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina kauden ensimmäisessä kotiottelussaan KeuPa HT:n. Kiekko tippuu jäähän tuttuun tyyliin Trio Areenalla klo 17.

Kiekko-Vantaa kaatoi perjantaina sarja-avauksessa vieraskaukalossa nousijajoukkue Imatran Ketterän maalein 5–2 vakuuttavan esityksen jälkeen. Lohipaitojen maaleista vastasivat Janne KivilahtiMiro Mäkinen, Juuso PerttiläNico Nurmikanta ja Joonas Hyttinen. Tolppien välissä Jani Kautto pelasi hienon ottelun ja pysäytti 28 kiekkoa.

– Aloitimme ottelun hyvin ja pelasimme hyvää kiekollista peliä. Puolustimme kahta takaiskua lukuunottamatta koko pelin ajan vahvasti. Toisen erän loppu oli hankala, mutta kasasimme itsemme kopissa ja pelasimme kypsän kolmannen erän. Kautto oli maalissa erinomainen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen niputti sarja-avauksen yhteen.

Kiekko-Vantaa oli viime kaudella yksi sarjan parhaista kotijoukkueista. Samaa trendiä lohipaidat haluavat jatkaa myös tällä kaudella. Kotiavauksessa tullaankin varmasti näkemään yritteliäs ja liikkuva kotijoukkue.

– Mukava päästä kotikaukaloon. Haluamme tehdä kotipubista paikan, jossa vastustajilla on inhottava pelata. Haluamme olla liikkuva ja loppuun asti taisteleva joukkue, Arvonen naulaa.

Lohipaitojen kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Joona TolvanenTeemu Mielonen ja pitkäaikaispotilas Pekka Niemimaa.

KeuPa HT aloitti sarjakauden perjantaina murskavoitolla kotikaukalossa Kokkolan Hermestä vastaan. Loppulukemat olivat vakuuttavat 9–2 ja peräti 16 keuruulaisten pelaajaa pääsi ottelussa tehopisteiden makuun. 

Toista kautta KeuPa HT:n päävalmentajana toimivalla Mikko Heiskasella on käsissään laadukas joukkue, josta löytyy ratkaisuvoimaa kaikista neljästä kentällisestä. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat kaksi maalia sarja-avauksessa tehnyt Lauri Huhdanpää, liigakaukaloissa vielä viime kaudella viilettänyt Markus Jokinen, Hokista saapunut laitahyökkääjä Joni Piipponen ja Kiekko-Vantaan kasvatti Miro-Pekka Saarelainen. Keuruulaiset tekevät yhteistyötä liigaseuroista Lukon sekä JYPin kanssa, joten lainapelaajia ryhmässä on enemmän kuin koskaan. 

KeuPa HT on pelannut nyt kolme kautta Mestiksessä ja se on edennyt joka kevät pudotuspeleihin saakka. Tälläkin kaudellahyökkäysvoimaisilta keuruulaisilta voidaan odottaa paljon.

– He löivät heti kovat lukemat taululle ensimmäisessä ottelussa. Kova joukkue on vastassa ja heti alusta saakka täytyy olla hereillä. Käydään läpi vastustajan peliä ja löydetään sieltä ne lääkkeet voittoon, Arvonen kertoo.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa ja Kiekko-Vantaa vei voiton kolme kertaa. Seurat ovat ottaneet Mestiksessä yhteen historian aikana 14 kertaa ja voitot ovat niistä 8–6 lohipaidoille. 

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–KeuPa HT tänään klo 17 Trio Areenalla. 

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa 14 kertaa ennen tätä ja voitot ovat 8–6 lohipaidoille. 

2) KeuPa HT on juhlinut Trio Areenalla voittoa varsinaisen peliajan jälkeen vain kerran (24.2.2016 0–3). Trio Areenalla joukkueet ovat historian aika kamppailleet seitsemän kertaa ja näistä voitot ovat lohipaidoille 5–2.

3) Kiekko-Vantaa on kerännyt neljästä edellisestä kotiavauksestaan pisteitä ja voittanut niistä kolme. 

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, K-Vantaa
 
Juonikas pelintekijä nakutti viime kaudella lohipaidassa 25 tehopistettä. Taitava kiekonkäsittelijä ja hyökkäyspään maestro. Pelaa luotettavasti kahteen suuntaan ja on erinomainen joukkuepelaaja. Kantaa kapteenin C-kirjainta rinnassaan.
 
#8 Miro-Pekka Saarelainen, KeuPa HT
 
Kiekko-Vantaan kasvatti teki sopimuksen Lukon kanssa, mutta pelaa lainalla Keuruulla. Hyvin liikkuva laituri omaa napakan laukauksen ja hyvän peliälyn. Oikealta ampuva hyökkääjä on esittänyt lupaavia otteita harjoituskaudella. 

Mestis