Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat hiomaan kuvioita Lempäälään

05.09.2017

Kiekko-Vantaa jatkaa harjoituskauttaan keskiviikkona Lempäälän Kisan vieraana.

Vantaalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen haluaa nähdä keskiviikkona kaukalossa kamppailuvalmiin ja yhtenäisen joukkueen. 

– Paljon täytyy parantaa kamppailupelaamista. Selkeä kaksivaiheisuus täytyy saada näkymään pelissä. Pelaajien on tunnistettava tilanne milloin annetaan kova paine ja milloin ei. Haluan nähdä kamppailevan ja taistelevan joukkueen. Meillä on hyvä slogan Lohi Määrää ja sitä haluamme toteuttaa eli olla se kuski siinä pelissä. 

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa on pelannut kolme harjoitusottelua, joista se on voittanut kaksi. 

Suomen Cupissa lohipaitojen taival katkesi viime perjantaina kotikaukalossa neljännesvälierätappioon TUTO:a vastaan. 

Kovaa ja laadukkaasti alkuviikosta harjoitellut lohiparvi haluaa ottaa steppejä joukkueena eteenpäin, hioa pelitapaa sekä pieniä pelin nyansseja ja löytää toimivat ketjukoostumukset ennen sarjakauden alkua.

Lempäälän Kisa on pelannut myös kolme harjoitusottelua, joista saukkopaidat ovat kairanneet kaksi voittoa. Suomen Cupissa Miikka Kuuselan luotsaama LeKi eteni puolivälieriin murskaamalla neljännesvälierässä kakkosdivisioonajoukkue KJT Miehet maalein 9–0.

Peräti kolmen eri liigajoukkueen kanssa yhteistyötä tekevän LeKin avainpelaajiin alkavalla kaudella kuuluvat omista sopimuspelaajista ainakin, konkarihyökkääjät Tommi Välimaa ja Ossi Pellinen, nuorten Suomen mestaruuden HPK:ssa keväällä voittanut Tommi Harainen sekä puolustuksen luottokaksikko Jimi Jalonen ja Santeri Arousva.

Mielenkiintoisimpia lainavahvistuksia ovat NHL:ään kesällä varattu maalivahtilupaus Ukko-Pekka Luukkonen, raamikas slovakkihyökkääjä Filip Krivosik, Tanskan nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Nikolaj Krag Christensen ja alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa keväällä voittanut pakkitalentti Toni Utunen.

– Hyvä ryhmä on vastassa. Heillä on kentällisen verran liiga-apuja HPK:sta ja he varmaan pelaavat huomennakin. Hyvä maalivahti sieltä löytyy myös. 

LeKi–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Lempäälän jäähallissa. 

Kiekko-Vantaan ottelut preseasonilla 2017–18:

16.8. Kiekko-Vantaa–High1 3–4

18.8. Espoo United–Kiekko-Vantaa 2–3

19.8. Kiekko-Vantaa–High1 4–1

25.8. FPS–Kiekko-Vantaa 0–2 (Suomen Cup) 

1.9. Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 0–3 (Suomen Cup)

Tiesitkö?

1) Viime kaudella joukkueet kohtasivat Mestiksen runkosarjassa neljästi. 14 vuoden tauon jälkeen hopealle yltäneet lohipaidat voittivat molemmat kotiottelunsa. Pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt LeKi voitti myös molemmat kotipelinsä, joten keskinäiset mittelöt menivät tasan 2–2. Pisteet tosin menivät kuitenkin vantaalaisille 7–5. 

2) Kiekko-Vantaan harjoitusotteluiden paras pistemies on Viljami Wacklin tehoilla 2+3 (vain harjoitusottelut). Kolmessa tehopisteessä ovat Janne Kivilahti (2+1) ja Juuso Perttilä (1+2).

3) Viime kauden keskinäisten otteluiden tehokkain oli Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa, joka pääsi kaikissa neljässä kamppailussa pisteille ja nakutti yhteensä tehot 3+5. 

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, K-Vantaa

Kiekollisen pelin ja ylivoimapelin maestro. Loistava pelisilmä ja pehmeät kädet. Todella hyvä kahden suunnan sentteri, sillä hoitaa myös keskushyökkääjän puolustusvelvoitteet tyylillä ja pelaa vahvasti myös alivoimalla. Kantanut harjoituskaudella kapteenin C-kirjainta rinnassa. 

#12 Anton Ollikainen, LeKi

Hyvä ja nopea luistelija ei ole kolmen Mestis-kauden aikana onnistunut murtautumaan sarjan laiturieliittiin, mutta potentiaalia siihen on olemassa. Hyvän tulokaskauden jälkeen on ollut hiljaisempaa. Viime kausi Kajaanin Hokissa oli nuorten Suomen mestarille raskas. 

Mestis