Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat hakevat kotivoittojen putkelle jatkoa

02.03.2017

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla sarjajumbo RoKin. Lohipaidat jahtaavat jo viidettä perättäistä kotivoittoa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolmen ottelun verran. Lohipaidat ovat keränneet 47 ottelusta yhteensä 77 pistettä. Vantaalaiset ovat voittaneet maajoukkuetauon jälkeen kuudesta pelaamastaan kamppailusta neljä.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kaatoi kotikaukalossa klassikkokohtaamisessa TUTO Hockeyn maalein 3–1. Lohipaitojen osumista vastasivat Teemu Mielonen ja kahdesti verkkoa heiluttanut maestro Joona Harjama.

– Keskiviikosta jäi parannettavaa. Otimme neljä turhaa jäähyä, joista kolme hyökkäyspäässä. Jälkimäinen 30-minuuttinen oli hyvää tekemistä, mutta alussa oltiin puolustuskannalla liikaa ja jouduttiin jopa juoksemaan perässä, eikä saatu omaa hyökkäyspeliä käyntiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoo.

Lohipaidat ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Vantaalaisorkesteri onkin voittanut neljä kotiottelua putkeen. 

Kiekko-Vantaa sai alkuviikosta pudotuspelimiehistönsä kokonaisuudessaan kasaan, kun puolustajalupaus Juho Rautanen ja hyökkääjätaituri Frank Gymer liittyivät yhteistyöseura Jokereista lohipaitojen miehistöön loppukaudeksi. Ketjukoostumuksiin tulikin paljon muutoksia.

– Uudet ketjut toimivat hyvin ja heille pitää antaa myöskin aikaa. Viisikot käyvät varmasti yhdessäkin asioita läpi, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kaikki ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia. 

Lohipaidat eivät ole tällä kaudella onnistuneet voittamaan Lapin kiekkoylpeyttä. Kahdesti ratkaisu on nähty vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

– Ei siihen ole mitään selvää syytä, miksi juuri RoKi on ollut meille hankala vastustaja. Kaikki pelit ovat olleet tasaväkisiä ja ne olisivat voineet kääntyä toisinkin päin. Kova peli on jälleen tulossa. Mitään ei saa koskaan tässä sarjassa ilmaiseksi, Mälkiä kertoo.

Molemmilta joukkueilta löytyy tehokkaat tulosyksiköt, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä. Kiekko-Vantaan Pekka Niemimaan johtama ykköskentällinen on ollut läpi kauden tulikuuma. RoKin taitavaa tehoketjua masinoi puolestaan pelintekijä Juhani Tamminen.

Rovaniemen Kiekko on sarjassa viimeisenä ja se on saalistanut 45 ottelusta yhteensä 55 pistettä. Hyvin kauden aloittanut RoKi vaihtoi maajoukkuetauolla valmentajaa. Petteri Hirvonen jätti tehtävänsä ja tilalle tuli KooKoon Mestis-mestariksi keväällä 2014 luotsannut Juha Juujärvi.

Uuden päävalmentajan alaisuudessa RoKi on voittanut neljästä ottelustaan kaksi. Rovaniemeläisryhmä saapuu viikonlopun pääkaupunkiseudun vieraskiertueen avausotteluun kaksi tappiollista ottelua niskassaan. Rovaniemeläisillä on matkaa karsintaviivaan nyt kuusi pistettä. 

Lohipaitojen kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Tolppien välissä jatkaa Jani Kautto. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat: puolustajat Lassi Raitanen ja Valtteri Lemmetty sekä hyökkääjät Miro Mäkinen ja maalipyssy Julius Rantaeskola.

Mutta millä teeseillä sitten Kiekko-Vantaa kaataa RoKin ensimmäistä kertaa tällä kaudella?

– Meidän täytyy olla totutun aktiivisia kotikaukalossa ja pelata nöyrempää sekä simppelimpää kiekollista peliä. Meidän vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja sinne täytyy myös päästä mylläämään, Mälkiä tuumii.

Kiekko-Vantaan runkosarjan toiseksi viimeinen kotiottelu starttaa perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. 50 ensimmäistä pääsylipun ovelta ostanutta saa vapaalipun Flamingo Spa -kylpylään. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon! Tervetuloa seuraamaan viihdyttävää Mestis-kiekkoa ja kannustamaan lohipaidat voittoon!

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (ylävartalovamma, kausi ohi)

Miro Mäkinen (ylävartalovamma, kausi ohi)

Julius Rantaeskola (ylävartalovamma, palannut jääharjoituksiin)

Lassi Raitanen (ylävartalovamma, palannut jääharjoituksiin)

K-Vantaan pistepörssi:

1) Toni Leinonen 14+29=43 (Mestiksen pistepörssin kutonen)

2) Julius Rantaeskola 25+13=38 (Mestiksen maalipörssin kolmonen)

3) Pekka Niemimaa 13+20=33

4) Teemu Mielonen 7+20=27

5) Joona Harjama 8+16=24 

RoKin pistepörssi:

1) Juhani Tamminen 13+26=39

2) Olli-Matti Järvelä 18+16=34 

3) Olli-Aleksi Pietilä 12+21=33

4) Tuomas Komulainen 18+10=28

5) Jussi Pelto-Arvo 12+10=22

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kapteeni ja kultakypärä Toni Leinonen valittiin Mestiksen helmikuun pelaajaksi. Edellisen kerran lohipaitojen pelaaja on valittu sarjan kuukauden pelaajaksi kaudella 2014–15 (Artem Iossafov).

2) Lohipaitojen Frank Gymer lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Taikuri on nakuttanut kuuteen edelliseen otteluun tehot 5+3.

3) RoKi on sarjan huonoin vierasjoukkue ja tehnyt vähiten maaleja pelatessaan ylivoimalla.

4) Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 11 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 6–5.

5) RoKi ei ole koskaan voittanut Trio Areenalla Kiekko-Vantaata varsinaisen peliajan jälkeen.

Seuraa heitä:

#5 Juho Rautanen, Kiekko-Vantaa

Nuorten MM-kisajoukkueessa mukana ollut puolustajalupaus pelasi todella kypsästi yhteistyöseura Jokereiden riveissä pudotuspelisarjassa Moskovan TsSKA:ta vastaan. Tahkosi keskiviikkona isot minuutit (21.12) TUTO-ottelussa ja esiintyi hienosti. Monipuolinen puolustaja: luistelee sulavasti, tukee hyökkäyksiä, pelaa kiekkovarmasti ja pystyy kamppailemaan omassa päässä vahvojakin hyökkääjiä vastaan. Iso ruutu erikoistilanteissa ja tasakentällisin.

#91 Olli-Matti Järvelä, RoKi

Viime kaudella läpimurtonsa tässä sarjassa tehnyt laitahyökkääjä on paukuttanut jo 18 maalia ja 34 tehopistettä. Todella hyvä maalintekijä ja onkin Mestiksen maalipörssissä yhdeksäs. Muodostanut RoKin ykkösketjun Juhani Tammisen ja läpimurtolaituri Tuomas Komulaisen kanssa. 

Mestis