Kiekko-Vantaa | Mestis

Leiska is back!

03.10.2017

Viime kauden hopeajoukkueen kapteeni ja paras pistemies Toni Leinonen vahvistaa hyökkäyskalustoa.

Kiekko-Vantaa on tehnyt toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen laitahyökkääjä Toni Leinosen kanssa.

– Kesällä yritettiin etsiä joukkuetta, muttei sellaista löytynyt. Mukava päästä takaisin Vantaalle, Toni Leinonen kertoo.

Nopeana luistelijana, taitavana hyökkääjänä ja erinomaisena joukkuepelaajana tunnettu Leinonen oli viime kaudella Mestiksen pistepörssin kuudes ja voitti lohipaidassa hopeaa. Kiekko-Vantaan paras pistemies nakutti 50 ottelussa tehot 15+30=45.

– Viime kauden tuomasta itseluottamuksesta ja rohkeudesta pelata kiekon kanssa on hyvä ammentaa. Selkärangasta vain painaa menemään, niin hyvä tulee, Leinonen sanoo.

Leinonen on pelannut urallaan 126 liigaottelua HIFK:n ja Sportin riveissä. Mestiksessä Viikinkien kasvatti on tahkonnut 114 runkosarjaottelua edesmenneen HC Keski-Uusimaan ja Kiekko-Vantaan riveissä. Lohinutussa pelejä on kertynyt jo yli sata neljän eri kauden aikana.

Huippukuntoiselta 25-vuotiaalta Leinoselta löytyy viime kevään Mestis-hopean lisäksi palkintokaapistaan muun muassa A-nuorten Suomen mestaruus keväältä 2010 Helsingin IFK:n riveistä.

Vikkeläkinttuinen laituri liittyi joukkueen vahvuuteen tänään ja pelaa todennäköisesti lohinutussa jo huomenna viime kevään finaalivastustaja SaPKoa vastaan Savonlinnassa.

– Aina joukkueissa on vaihtuvuutta. Useat uudetkin pelaajat ovat ainakin puolituttuja minulle, ja äkkiähän sitä tässä tutustuu, Leinonen päättää.

Mestis