Leinonen upotti SaPKon jatkoajalla - Runkosarjan 3. sija varmistui

08.03.2017

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kaksi pistettä keskiviikkoillan kiihkeästä kiekkonäytelmästä, kun se kaatoi vieraskaukalossa sarjakärki SaPKon jatkoajalla maalein 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1). Lohipaitojen suurimmat sankarit olivat 37 kiekkoa pysäyttänyt Aaro Peltonen ja voittomaalin sivaltanut kultakypärä Toni Leinonen.

Lohipaidoille voitto Savonlinnasta oli harvinaista herkkua. Kolmen pisteen pottikin sarjakärjen vieraana jäi vain vajaan puolentoista minuutin päähän. Edellisen kerran Kiekko-Vantaa on SaPKon vieraana kolme pistettä haalinut reilu viisi vuotta sitten.

Upeasti joukkueena taistellut Kiekko-Vantaa varmisti maukkaalla jatkoaikavoitolla kolmossijan Mestiksen runkosarjassa. Se on vantaalaisten paras sijoitus sitten hopeakauden 2002-03.

- Kolmassija on iso juttu Vantaalle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Lohipaidat olivat avauserässä ottavana osapuolena, mutta lähtivät tauolle kuitenkin johtoasemassa. Paluun kokoonpanoon tehnyt maalitykki Julius Rantaeskola pyssytti tarkalla rannekudilla 1-0-maalin ylivoimalla. Osuma oli Rantaeskolalle kauden 26. ja näin ollen laitahyökkääjä sivuaa Markku Takalan (2000-01) nimissä ollutta yhden kauden maaliennätystä.

Kiekko-Vantaa paransi peliään illan edetessä, mutta jäähypenkki tuli silti liian tutuksi vieraskaukalossa, josta ei tällä kaudella juuri kukaan ole voittoja kairannut. SaPKo tasoitti ottelun ajassa 28.34 laitahyökkääjä Toni Henttosen ylivoimamaalilla.

- Moni joukkue ei täällä ole voittanut, joten kahteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Ensimmäisessä erässä jalka ei oikein liikkunut ja oltiin siksi aika lirissä. Toiseen erään parannettiin peliä. Raitapaidat sekoittivat peliä ja jouduttiin tappamaan hirveä määrä jäähyjä, Mälkiä totesi.

Kiekko-Vantaa meni kolmannen erän alussa 2-1-johtoon näppäräkätisen sentteri Teemu Mielosen maalilla. Hyvän esityön osumaan tekivät taiturimainen kiekonkäsittelijä Joel Lehtinen ja voimalaituri Patrik Moisio.

Lohipaidat pelasivat yhtenäisesti vieraskaukalossa ja yrittivät sitkeästi. Puolustuspelaaminen toimi todella hyvin ja maalissa Aaro Peltonen pelasi upean ottelun. Täyteen pistepottiin se ei kuitenkaan aivan riittänyt, sillä SaPKon pelätyn vaarallinen tehoketju värkkäsi pelin tasoihin loppuhetkillä. Mestiksen maalikuningas Jonatan Tanus pamautti laatan pussiin syöttövelho Teemu Lepauksen ja tehopakki Casmir Jürgensin tarjoilusta, kun pässipaidat hakivat tasoitusosumaa ilman maalivahtia.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla ja illan sankariksi nousi Kiekko-Vantaan kippari Toni Leinonen (1+1). Huippukautta pelaavan kultakypärän kauden 15. maaliin syöttöpisteen saalisti teräsmies Pekka Niemimaa.

- Loppu jäi harmittamaan, kun vastustaja sai tasoituksen tehtyä. Aaro pelasi maalissa todella hyvin, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen runkosarjaottelunsa perjantaina kotikaukalossa Trio Areenalla. Tuolloin vastaan asettuu viimeisistä pudotuspelipaikoista tappeleva Jokipojat.