Kiekko-Vantaa | Mestis

Lauantai-illan huumaan vieraita Joensuusta

13.10.2017

Kiekko-Vantaan osalta runkosarja jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun Trio Areenalle vieraaksi saapuu Jokipojat. 

Toisena sarjassa porskuttava Kiekko-Vantaa on voittanut kauden viidestä ottelustaan neljä ja kerännyt 12 pistettä. Lohipaidat lähtevät lauantai-illan kiekkonäytelmään kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. 

– Tasainen taistelu tulee varmasti. Kaksi hyvää ja hyvin pelannut joukkuetta vastakkain. Oman tekemisen kautta lähestytään peliä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Keskiviikkona luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa kukisti vakuuttavan peliesityksen jälkeen Lempäälän Kisan vieraskaukalossa maalein 5–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Miro Mäkinen,Viljami Wacklin, Jussi Pelto-Arvo, Erik Embrich ja Julius Rantaeskola

Mestaruustavoittein kauteen lähteneen Kiekko-Vantaan peli meni jälleen stepin eteenpäin. Joukkue puolusti hyvin, pelasi viisaasti johtoasemassa, pelinopeus kasvoi ja ylivoimapeli lähti jälleen rullaamaan.

– Hyvässä iskussa ollaan. Emme ole kotona pelanneet ihan niin hyvin kuin vieraissa. Meidän täytyy siirtää hyvät otteet vieraskaukalossa nyt myös kotikaukaloon. Sen eteen on nyt töitä tehty, Virta kertoo.

Myös kovin tavoittein kauteen lähtenyt Jokipojat on aloittanut vahvasti. Ärjypaidat ovat rohmunneet viidestä ottelusta neljä voittoa. 

Lauantaina vastakkain on kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, sillä Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat päästäneet vähiten maaleja koko sarjassa.

Jokipojat kukisti keskiviikkona sarjanousija Ketterän vaikean avauserän jälkeen kotikaukalossa lukemin 5–3. Ärjypaidat ovat voittaneet kaikki kolme kauden kotiotteluaan. 

Kesken viime kauden valmennusvastuun ottaneen Jouni Variksen luotsaama Jokipojat on hyvin rakennettu joukkue, josta löytyy taitoa, fyysisyyttä, nuoruutta sekä kokemusta. Joensuulaisten riveissä nähdään tällä kaudella myös vantaalaisyleisölle tuttu duo – Lassi Raitanen ja Teemu Väisänen

– He ovat pelanneet hyvin. Varmasti saadaan tehdä täysi päivätyö voittaakseemme, entinen maajoukkuehyökkääjä kertoo. 

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat kohtasivat viime kaudella runkosarjassa neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2–2. Pudotuspeleissä puolivälieräsarjassa lohipaidat jyräsivät jatkoon otteluvoitoin 4–0. 

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–Jokipojat lauantaina Trio Areenalla klo 17. 

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 4+5=9

2) Janne Kivilahti 2+3=5

3) Joonas Hyttinen 2+3=5

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Larinmaa 2+5=7

2) Oskari Lehtinen 1+6=7

3) Oula Uski 1+5=6

Tiesitkö:

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa runkosarjassa 53 kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet niistä 21 ja Jokipojat 31. Kerran on pelattu tasan. 

2) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Janne Kivilahti lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kolmen ottelun pisteputkissa ovat Juuso Perttilä, Jussi Pelto-Arvo, Nico Nurmikanta ja Joonas Hyttinen. 

3) Kiekko-Vantaa on viimeksi kerännyt viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa ja 12 pistettä toissa kaudella Simo Mälkiän alaisuudessa.

Seuraa heitä:

#53 Nico Nurmikanta, Kiekko-Vantaa

Kehittynyt lohipaidassa yhdeksi sarjan parhaista puolustajista. Vahva omalla alueella, liikkuu sulavasti ja tehokas myös hyökkäyspäässä. Hyvä ylivoimapelaaja viivassa. Viiteen otteluun kasassa tehot 2+2. Äärimmäisen tärkeä pelaaja joukkueelleen. 

#77 Lassi Raitanen, Jokipojat

Tuttu persoona ja peluri vantaalaisyleisölle. Tekee kaikkensa joukkueen eteen: syö kiekkoja, taistelee loppuun saakka, menee jokaiseen tilanteeseen periksiantamattomalla asenteellaan ja kiekkokin tottelee taitavaa puolustajavelhoa. 

Mestis