Kiekko-Vantaa | Mestis

Kuuma välieräsarja starttaa keskiviikkona: "Kaikki syttyy"

28.03.2017

Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn välinen kiihkeä puolivälieräsarja starttaa keskiviikkona Turussa. Odotettavissa on kuuma ottelusarja kahden sarjan klassikkojoukkueen välillä.

Kaksi alkuperäistä Mestis-joukkuetta iskevät yhteen kolmatta kertaa pudotuspeleissä sarjan historiassa. Tunteita ja tuoksuja ei tule tästä välieräsarjasta puuttumaan.

– TUTO:lla on paljon hyviä ja kokeneita kehäkettuja tähän sarjaan. He olivat runkosarjan voittotaistossa lähes loppuun saakka mukana ja vahvistuivat vielä kesken kauden. Iso haaste meille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo. 

Reilun viikon mittainen odotus on viimein päättynyt ja kaikki on valmista välierätaistoon. Kiekko-Vantaa on tauon aikana harjoitellut laadukkaasti, ladannut akkuja ja hionut kuvioita kuntoon. 

Runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa kaatoi puolivälierissä Jokipojat puhtaasti otteluvoitoin 4–0. Lohipaidat marssivat toista kertaa seurahistoriassa Mestiksen välieriin.

Vantaalaisten avainhahmoja puolivälieräsarjassa olivat: maaliskuun Mestis-pelaajaksi valittu maalivahti Jani Kautto, ratkaisumaaleja tykittävä kultakypärä Atte Mäkinen, luottopuolustaja Lasse Uusivirta, taikuri Frank Gymer, kapteeni Toni Leinonen, maalitykki Julius Rantaeskola ja hyvään kevätvireeseen äitynyt Joel Lehtinen.

– Pelin sisällä pystyttiin aina elämään hetkessä ja löydettiin konstit voittamiseen. Pelien sisällä on aina erilaisia hetkiä: ne omat paikat käytettiin tarpeeksi tehokkaasti ja sitten kun oltiin lirissä, niin niistä selvittiin hyvin, Mälkiä muistelee.

Taitavalta ja luisteluvoimaiselta vantaalaisorkesterilta löytyy tulivoimaa laajalta rintamalta. Niin luottosentteri Pekka Niemimaan, juonikkaan pelintekijä Joona Harjaman kuin piste-ennätyksensä uusiksi laittaneen Teemu Mielosen ketjuilta voidaan odottaa tehoja illasta toiseen.

Pudotuspeleissä luonnollisesti pienet asiat pelin sisällä korostuvat. Varsinkin erikoistilannepelaamisen merkitys kasvaa tässä vaiheessa kautta.

– Tässä vaiheessa kevättä kaikki pelaajat ja valmentajat laittavat ihan kaiken likoon. Kaikki syttyy näihin peleihin. Taistelua ja yritystä on varmasti paljon. Fiksua peliä lähdetään pelaamaan ja pään täytyy pysyä kylmänä. Kamppailupelaaminen, maalivahtipelaaminen, maalinedustapelaaminen molemmissa päissä ja erikoistilannepelaaminen ovat isossa roolissa, Mälkiä sanoo.

Runkosarjan kakkonen TUTO Hockey kukisti puolivälierissä Peliitat otteluvoitoin 4–0. Turkulaisten ylivoimaa ottelusarjassa alleviivasi hyvin se, ettei Peliitat pelannut sekuntiakaan johtoasemassa.

Vantaalaisten tapaan laajalla materiaalilla operoivalta TUTO Hockeylta löytyy tulivoimaa. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat: Sportista lainalla oleva ykköstorjuja Rasmus Rinne, kultakypärää kantava ykköspuolustaja Kristian Tuohilampi, snaipperi Tomi Wilenius, syöttövelho Tuukka Pulliainen, eniten maaleja Mestis-historiassa iskenyt Aki Keinänen, hyökkääjän paikalle istutettu maailmanmestari Petteri Nummelin, maalinälkäinen laituri Mikko Laine ja tehokasta kautta pelaava Hannu Kuru.

Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn ensimmäinen välieräottelu starttaa Turussa Marli Areenalla keskiviikkona klo 18.30. 

Keskinäiset ottelut runkosarjassa (voitot 3–2 Kiekko-Vantaalle):

12.10.2016 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–2

19.11.2016 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 1–2

14.12.2016 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 5–2

18.1.2017 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–0

1.3.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 3–1

Kiekko-Vantaan pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Atte Mäkinen 4+3

2) Lasse Uusivirta 0+6

3) Julius Rantaeskola 3+2

4) Frank Gymer 1+3

5) Joel Lehtinen 2+1

TUTO Hockeyn pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Kristian Tuohilampi 2+2

2) Petteri Nummelin 1+3

3) Aleksi Rutanen 3+0

4) Aki Keinänen 2+1

5) Aki Juusela 1+2

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa on pelannut edellisen kerran Mestiksen välierissä 14 vuotta sitten. Tuolloin kaudella 2002–03 Kiekko-Vantaa voitti kauden päätteeksi hopeaa.

2) Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey ovat kohdanneet Mestiksen pudotuspeleissä kahdesti aikaisemmin. Keväällä 2005–06 TUTO Hockey voitti puolivälieräsarjan otteluvoitoin 3–0. Keväällä 2013–14 joukkueet ottivat yhteen tulikivenkatkuisessa puolivälieräsarjassa, jossa TUTO Hockey vei pidemmän korren otteluvoitoin 4–1.

3) K-Vantaalla on kauden aikana ollut kokoonpanossa 36 pelaajaa. TUTO Hockeylla vastaava lukema on 44. Lohipaidoilla lainapelaajia kauden aikana on käynyt kahdeksan. Liigajoukkue TPS:n kanssa yhteistyötä tekevällä TUTO:lla on ollut lainapelaajia kauden aikana 10 kappaletta.

4) Kiekko-Vantaan hyökkääjät Frank Gymer, Julius Rantaeskola ja Atte Mäkinen lähtevät välieräavaukseen neljän ottelun mittaisissa pisteputkissa. Samettiset kädet omaava kippari Toni Leinonen on puolestaan kolmen ottelun pisteputkessa.

5) K-Vantaan Atte Mäkinen on Mestiksen pudotuspelien pistepörssissä sijalla kolme. Kuukauden pelaajaksi Mestiksessä valittu Jani Kautto johtaa pudotuspelien torjuntatilastoa prosentilla 96,2%.


Kuva: Toni Jaconelli

Mestis