Kiekko-Vantaa | Mestis

Kuuma välieräsarja jatkuu Kupittaalla

04.04.2017

Alkuperäisten Mestis-seurojen Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn kiihkeä välieräsarja jatkuu keskiviikkona Kupittaalla. Lohipaitojen tähtäimessä on neljäs ja ratkaiseva kiinnitys finaalipaikkaan.

Runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa johtaa tasaista ottelusarjaa voitoin 3–1. Keskiviikon viidennestä välierämittelöstä on jälleen lupa odottaa tiukkaa ja kovaa vääntöä.

– Tasaisia pelejä nämä ovat olleet. Välillä pomppii toiselle ja sitten taas toiselle. Kovaa puolustuspeliä ja tiukkaa vääntöä pelistä toiseen, Kiekko-Vantaan puolustaja Lassi Raitanen kiteyttää ottelusarjaa tähän mennessä.

Lohipaitojen seitsemän pudotuspelikamppailun voittoputki katkesi maanantai-iltana Trio Areenalla. Vantaalaiset eivät onnistuneet katkaisemaan sarjaa kotikaukalossaan, vaan veitsi kurkulla pelaava TUTO Hockey nappasi enismmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan maalein 1–3.

Erikoistilannepelaaminen nousi jälleen suureen rooliin. Runkosarjan kakkonen TUTO käytti ylivoimansa tehokkaasti hyödykseen ja voitti ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Vantaalla. Lohipaitojen ainokaisen viimeisteli päätöserässä taitava kiekollinen puolustaja Raitanen.

– Kaksi erää oltiin vähän purjeissa. Kolmanteen erään tultiin uudella ilmeellä, mutta se ei enää auttanut, vantaalaisten taisteluilmeen ruumiillistuma sanoo.

Mestiksen välierissä 14 vuoden tauon jälkeen pelaavalla Kiekko-Vantaalla on seuraava mahdollisuus katkaista ottelusarja keskiviikkona vieraskaukalossa.

– Meidän täytyy saada parempi lähtö peliin ja ottaa taas kuskin paikka. Pitää pelata omaa aktiivista kiekkoa ja tietenkin puolustaa hyvin, Raitanen tuumii.

Isoja minuutteja lohipaitojen puolustuksessa pelaava Raitanen tahkoaa uransa toista pudotuspelikevättä. Yksi sarjan parhaimmista laukausten blokkaajista on ollut läpi kevään elementissään. Raitanen on saalistanut kahdeksaan pudotuspelikamppailuun tehot 1+2.

– Ihan hyvin on itsellä pelit mennyt tässä keväällä. Vielä pystyy parantamaan kuitenkin. Sitä yrittää pelata aika simppeliä peliä ja sitten ylivoimalla pystyy yrittämään vähän yllätyksellisempiäkin ratkaisuja kiekon kanssa, Raitanen valottaa.

Klassikkokohtaaminen TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa starttaa Kupittaalla Marli Areenalla keskiviikkona klo 18.30. 

Playoffs 2017

29.3 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 2–4

31.3 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA

1.4 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 1–2

3.4 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 1–3

Kiekko-Vantaan pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Atte Mäkinen 6+5=11

2) Julius Rantaeskola 5+3=8

3) Lasse Uusivirta 0+7=7

4) Joona Harjama 2+3=5

5) Frank Gymer 1+4=5

TUTO Hockeyn pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Petteri Nummelin 3+4=7

2) Aki Keinänen 3+4=7

3) Tuukka Pulliainen 1+6=7

4) Kristian Tuohilampi 3+2=5

5) Hannu Kuru 1+4=5

Välieräsarjan tehokkaimmat:

1) Tuukka Pulliainen 1+5

2) Atte Mäkinen 2+2

3) Pekka Niemimaa 1+3

4) Aki Keinänen 1+3

5) Julius Rantaeskola 2+1

Mestis