Kiekko-Vantaa | Mestis

Kivilahti haluaa voittaa ja kehittyä

27.05.2017

Laitahyökkääjä Janne Kivilahti odottaa innolla ensimmäistä kauttaan Kiekko-Vantaassa.

Taitava, nopea, loistava pelikäsitys ja suurella sydämellä taisteleva joukkuepelaaja. Janne Kivilahti on jokaisen valmentajan ihannepelaaja – pelaaja, jonka voi laittaa jäälle missä tilanteessa tahansa.

– Liike on minun suurin vahvuuteni, jolla teen tilaa itselleni. Tykkään pitää kiekkoa ja luoda maalipaikkoja ketjukavereille. Silloin tällöin räppään maaleja myös itse, Janne Kivilahti kuvailee.

Mestis-uran alkuaikoina laitahyökkääjä uurasti luotettavasti alemmissa ketjuissa. Kokkolassa ja Espoossa 24-vuotias Kivilahti nousi tarunhohtoisen sarjan parhaiden hyökkääjien joukkoon.

–  Se on pelkästään hyvä asia, että on kokemusta erilaisista rooleista. Koko ajan kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi olen muuttunut, Kivilahti kertoo.

Hermeksessä Kivilahti pelasi ensimmäisellä kaudella Suomi-sarjaa ja oli 55 tehopisteellään pistepörssin kolmas. Seuraavalla kaudella laituri takoi sarjaporrasta ylempänä 41 pinnaa ja oli Mestiksen pistepörssin yhdeksäs.

Viime kaudella Kivilahti nakutti pronssijoukkue Espoo Unitedissa 47 ottelussa tehot 14+17=31. Hän oli joukkueensa toiseksi paras pistemies.

– Kokkolassa sain pelata isossa kiekollisessa roolissa, tuli paljon ylivoimavastuutakin ja nautin pelaamisesta. Espoossa viime kausi meni ihan hyvin, Kivilahti sanoo.

Keväällä Espoon Kiekkoseuran kasvatti kirjoitti Jokereiden kanssa ensi kauden kattavan, KHL:n sääntöjen mukaisen kahden suunnan sopimuksen.

– Kova halu kehittyä ja Jokeri-diili motivoi. Totta kai KHL on tavoitteena ja sinne haluaa päästä näyttämään osaamista, mutta en halua sitä liikaa miettiä ja ottaa paineita asiasta. Yritän vain keskittyä omaan tekemiseen Vantaalla ja kehittyä jokaisella osa-alueella, Kivilahti toteaa.

Kivilahti aloittaa kauden Kiekko-Vantaan riveissä ja liittyi heti ensimmäisellä harjoitusviikolla mukaan lohipaitojen vahvuuteen.

– Mukava tulla Vantaalle. Valmennuksen filosofia siitä minkälaista peliä Vantaalla halutaan pelata osui yhteen omien ajatusten kanssa. Nopeaa ja kiekollista lätkää, Kivilahti tuumii.

Kivilahti haluaa ottaa seuraavan stepin eteenpäin pelaajana, mutta myös menestyä Kiekko-Vantaan kanssa.

– Mitalia lähdetään kirkastamaan. Nyt treenataan ensin hyvin, niin ollaan sitten valmiita kiekon tippuessa syksyllä jäähän. Sitten laitetaan jälleen kaikki tiskiin, Kivilahti päättää.

Mestiksen viihdyttävimpiin virtuooseihin kuuluvan Kivilahden nimi kannattaa laittaa viimeistään nyt muistiin. Tästä pelimiehestä kuullaan vielä paljon lisää.

Janne Kivilahti

Syntynyt: 22.6.1992 Espoossa.

Pituus: 176 cm.

Paino: 80 kg.

Pelipaikka: laitahyökkääjä.

Saavutukset: Pohjola-leirin tähdistöketjussa 2007, C-nuorten SM-hopea 2008 Jokereissa ja Mestis-pronssi 2017 Espoo Unitedissa. Suomi-sarjan pistepörssin kolmonen 2014–15, Mestiksen pistepörssin yhdeksäs 2015–16. 

Muuta: Mestiksessä HCK:ssa, Hermeksessä ja Espoo Unitedissa yhteensä 147 runkosarjaottelua, joissa tehot 39+53=92.

Teksti ja kuvat: Mikko Mannonen

Mestis