Kiekko-Vantaan voittoputki katkesi Rovaniemellä

03.02.2017

Kiekko-Vantaa koki Pohjois-Suomen vieraskiertueen avausottelussa Rovaniemellä tappion, kun RoKi jatkoi pisteputkeaan kaatamalla lohipaidat maalein 3–1 (0–0, 0–1, 3–0). Vantaalaisten maalista vastasi jo kauden 20. osumansa iskenyt Julius Rantaeskola.

Kiekko-Vantaan neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi RoKin vieraana. Lohipaidat jäivät Mestis-historiassa ensimmäistä kertaa kokonaan ilman pisteitä Rovaniemellä.

Vantaalaiset pelasivat kaksi erää loistavaa vieraskiekkoa ja uransa ensimmäisen Mestis-ottelunsa pelannut Markus Leinonen piti maalinsa puhtaana. Vauhdikkaassa avauserässä parhaat maalipaikat tulivat vieraiden Miro Mäkiselle ja Julius Rantaeskolalle.

Kaksi ensimmäistä erää ottelua hallinnut Kiekko-Vantaa siirtyi ottelussa 1–0-johtoon, kun maalipyssy Julius Rantaeskola sivalsi ranteella limpun ohi RoKin kulttivahti Paavo Hölsän. Lohipaidoilla oli toisessa erässä saumat mennä menojaan, mutta lisämaaleja se ei saanut aikaan. Parhaat paikat tulivat hienosti maalipaikalle itsensä harhautelleelle Niklas Anderssonille ja luottosentteri Pekka Niemimaalle.

RoKin maalitykki Olli-Matti Järvelä laukoi kiekon kertaalleen tolppaan. Rovaniemeläisten HIFK-laina Miro Pekka-Saarelainen pääsi toisessa erässä kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta 20-vuotias maalivahtilupaus Leinonen venyi kiekon tielle ja pysäytti Kiekko-Vantaa-kasvatin yrityksen.

– Kaksi erää homma oli ihan omissa käsissä. Toisessa erässä meillä oli paikat tehdä useampikin maali, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta varsin tahmea. Heti päätöserän alkuun isäntien hyökkääjä Olli-Aleksi Pietilä ohjasi maalin edestä, puolustaja Tuomas Salmelan laukoman kudin ohi debyytissään 18 kertaa torjuneen Leinosen.

Lohipaidoille tarjottiin johto-osumaan avaimia ylivoiman kautta päätöserässä. Parhaaksi paikaksi jäi Pekka Niemimaan laukaus ykkössektorista, Joona Harjaman tarjoilusta. Myös vantaalaisten Ville Heikkinen pääsi kolmannessa erässä kokeilemaan maalintekoa laatupaikalta.

Ottelun voittomaalin iski RoKin tshekkihyökkääjä Daniel Vozenilek tyylikkään yksilösuorituksen päätteeksi. Kiekko-Vantaan takaa-ajo päättyi lopulta 27 sekuntia ennen päätössummeria, kun isäntien tuore venäläisvahvistus Artyom Pugolovkin löi laatan tyhjään rysään.

– Kolmanteen erään ei voi olla tyytyväinen. Kiekollinen peli ei ollut kolmannessa erässä lähelläkään sitä tasoa, mitä voittaminen tässä sarjassa vaatii. Kaksi heidän maaliaan tuli meidän kiekonmenetyksistä, Mälkiä totesi taiston tauottua.

Lohipaitojen suurimmat onnistujat perjantai-illan kiekkonäytelmässä olivat: muutaman näyttävän kopin debyytissään ottanut Markus Leinonen ja todella pirteästi esiintynyt puolustaja Lassi Raitanen.

Kotiedusta pudotuspeleihin kamppailevan Kiekko-Vantaan vieraskiertue huipentuu lauantaina Kajaanin Hokin vieraana.

RoKi–Kiekko-Vantaa 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)

34.37 0–1 Julius Rantaeskola (Lasse Uusivirta, Toni Leinonen) YV

40.41 1–1 Olli-Aleksi Pietilä (Tuomas Salmela, Tuomas Komulainen)

45.40 2–1 Daniel Vozenilek (Joona Springare)

59.33 3–1 Artyom Pugolovkin (Olli-Aleksi Pietilä, Miika Huhtanen) TM