Kiekko-Vantaan voittoputki katkesi kotikaukalossa

25.10.2017

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä, kun Lempäälän Kisa haki kärkikamppailusta täydet pisteet maalein 3–4 (1–2, 0–2, 2–0).

Kiekko-Vantaa ei saanut parasta irit kuin vain ajoittain kotikaukalossa kiihkeässä kärkikamppailussa. LeKi oli maalin verran parempi tasaisessa kiekkopelissä, josta ei tapahtumia ja hienoja maaleja puuttunut.

Kiekko-Vantaa tuli otteluun hyvin, mutta se ei onnistunut omia maalipaikkoja käyttämään yhtä hyvin kuin vastustaja. LeKi teki käytännössä kahdesta ensimmäisestä kunnon paikastaan molemmista maalit, kun ensin Tappara-laina Otto Mäkinen viimeisteli lähietäisyydeltä Anton Levtchin tarjoilusta tilanteeksi 1–0. Saukkopaidat lisäsivät johtoaan Ossi Pellisen laukauksella b-pisteiden viiksien välistä, kun puolustaja Santeri Arousva heitti maalin takaa herkullisen syötön avoimeen tilaan.

Lohipaidat kavensivat minuutti ennen avauserän loppua Joonas Hyttisen näyttävällä osumalla. Taitava ja taisteleva hyökkääjä täräytti ranteella kiekon aivan etuylänurkkaan.

Toinen erä oli kotijoukkueelta varsin heikkoa pelaamista ja vastustaja onnistui lisäämään johtoaan kahdella maalilla. LeKin kultakypärä Antti Kangasniemi iski pyörityksen päätteeksi 3–1-johtomaalin ja vain 18 sekuntia myöhemmin vauhdikas laituri Anton Ollikainen läväytti suorasta hyökkäyksestä taukotilanteeksi jo 1–4.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai aikaan kovan kirin ja se pääsikin aina maalin päähän. Ensin taikuri Janne Kivilahti tinttasi Viljami Wacklinin tolppalaukauksesta tulleen paluukiekon verkon perukoille lohipaitojen myllyttäessä ilman maalivahtia hyökkäysalueella.

Vajaa neljä minuuttia ennen päätössummeria 4–3-kavennuksen latasi hyvään vireeseen yltynyt Toni Leinonen. Maagisen esityön osumaan teki maestro Joona Harjama, joka puhkaisi koko saukkopaitojen alivoimaneliön tarkalla oivalluksellaan.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina revanssiviikonlopun ensimmäisellä näytöksellä Espoo Unitedin vieraana. Lauantaina puolestaan pelataan pisteistä jälleen Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa–LeKi 3–4 (1–2, 0–2, 2–0)

04.27 0–1 Otto Mäkinen (Anton Levtchi, Santeri Arousva)

9.13 0–2 Ossi Pellinen (Santeri Arousva, Filip Krivosik)

19.00 1–2 Joonas Hyttinen

37.07 1–3 Antti Kangasniemi (Topias Haaranen, Joona Ikonen)

37.25 1–4 Anton Ollikainen (Otto Mäkinen, Jimi Jalonen)

49.40 2–4 Janne Kivilahti (Viljami Wacklin) IM

55.55 3–4 Toni Leinonen (Joona Harjama, Miro Mäkinen) YV IM