Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle Mestis-hopeaa

17.04.2017

Atte Mäkinen haastattelussa pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki neljännessä finaaliottelussa niukan tappion kotikaukalossa jatkoajan jälkeen maalein 0–1 (0–0, 0–0, 0–0, 0–1). SaPKo nappasi seurahistorian ensimmäisen Mestis-mestaruuden Jonatan Tanuksen jatkoaikaosumalla.

Huiman Mestis-kauden pelannut Kiekko-Vantaa pelasi finaalisarjan parhaan pelinsä yli 1 800 silmäparin edessä. Lohipaidat taistelivat upeasti ja laittoivat kaiken likoon. Neljäs finaaliottelu ei olisi voinut enää tiukemmaksi ja jännittävämmäksi mennä.

Vantaalaiset hallitsivat peliä, mutta maalinteko oli edelleen tervanjuontia. Kaikki lohipaitojen neljä ketjua painoivat pelin SaPKon päätyyn ja pääsivät laadukkaille maalipaikoille. 

Kiekko-Vantaalle tarjottiin ylivoimien kautta ja Joonas Hyttisen rankkarin kautta mahdollisuutta voittoon, mutta se luisui lopulta yhdellä pompulla käsistä.

Molemmat maalivahdit: Kiekko-Vantaan Jani Kautto ja SaPKon Juhana Aho pelasivat huippukamppailun. 

Voittomaali nähtiin jatkoajalla ajassa 65.45 ylivoimalla, kun pässipaitojen maalitykki Jonatan Tanus survoi kiekon lähietäisyydeltä sisään. 

SaPKo kukisti Kiekko-Vantaan kiihkeässä finaalisarjassa otteluvoitoin 4–0. Lohipaitojen kausi oli finaalipettymyksestä huolimatta äärimmäisen hieno. Hopea oli lohipaidoille sen toinen seurahistoriassa.

Kiitos kaudesta pelaajille, valmennukselle, huoltajille, toimihenkilöille, faneille ja yhteistyökumppaneille! 

Kiekko-Vantaa–SaPKo 0–1 JA (0–0, 0–0, 0–0, 0–1)

65.45 0–1 Jonatan Tanus (Juuso Forsström) YV 

Torjunnat:

Jani Kautto 7+7+13+4=31

Juhana Aho 8+14+15+2=39

Mestis