Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle kuusi uutta pelaajasopimusta

16.06.2017

Kiekko-Vantaan Mestis-miehistö kaudelle 2017–18 rakentuu hyvää vauhtia. 

Syyskuussa starttaavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan jatkosopimuksen maalivahti Markus Leinosen kanssa.

Leinonen torjui viime kaudella pääosin Kiekko-Vantaan A-junioreissa nuorten SM-liigassa. Mestiksessä 21-vuotias Jokereiden kasvatti pelasi kauden ainoan ottelunsa ja samalla debyyttipelinsä 3. helmikuuta RoKia vastaan vieraskaukalossa torjuntaprosentilla 90,00. 

Uusina kasvoina lohipaitaan yksivuotisilla sopimuksilla saapuvat: puolustajat Sakari Turtiainen ja Joona Tolvanen sekä hyökkääjät Joakim Kukkonen, Alex Levänen ja Viljami Wacklin.

Turtiainen pelasi kaksi edellistä kautta Mestistä Kajaanin Hokin miehistössä. Viime kaudella helsinkiläislähtöinen puolustaja iski 50 ottelussa tehot 2+14. Turtiainen oli voittamassa Hokille Mestis-pronssia toissa kaudella. Tällä viikolla 23 vuotta täyttänyt puolustaja edusti junioreissa Kiekko-Vantaata kausilla 2010–2013.

Tolvanen on pelannut 100 Mestiksen runkosarjaottelua Peliitoissa, RoKissa ja IPK:ssa. Oikealta laukova kiekollinen puolustaja saalisti viime kaudella IPK:n miehistössä 45 ottelussa tehot 3+14. NuPS-kasvatilta löytyy kokemusta myös Ruotsin neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta.

Kukkonen tahkosi viime kaudella nuorten SM-liigaa sekä Helsingin IFK:n että kasvattajaseuransa Jokereiden riveissä. 21-vuotias monipuolinen laitahyökkääjä nakutti kuluneella kaudella yhteensä 36 ottelussa tehot 13+11. Kukkonen on B-nuorten Suomen mestari Jokereista keväältä 2013.

Levänen on pelannut kolme edellistä kautta nuorten SM-liigaa HIFK:ssa. Viime kaudella juonikas ja taitava hyökkääjä nakutti Kolleille 41 ottelussa tehot 7+23 ja oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies. Tällä viikolla 21 vuotta täyttänyt Levänen pelasi myös kauden aikana uransa kaksi ensimmäistä liigaottelua. Grankulla IFK:n kasvatti oli voittamassa keväällä 2012 sekä C-nuorten SM-kultaa että B-nuorten SM-hopeaa Bluesille.

Wacklin on operoinut kaksi edellistä kautta Mestis-kiekkoa SaPKon ja Hermeksen joukkueissa. Keskushyökkääjänä parhaiten viihtyvä HIFK-kasvatti iski toissa kaudella SaPKossa 24 tehopistettä ja oli sarjan tulokkaiden pistepörssin nelonen. Viime kauden Wacklin aloitti Savonlinnassa, mutta siirtyi joulukuussa Hermekseen. Hyviä pistemääriä junioreissa takonut 22-vuotias hyökkääjä oli voittamassa kasvattajaseuralleen C-nuorten SM-hopeaa 2010.

Lisäksi Jokereiden kanssa toukokuun lopussa 1+1-vuotisen kahden suunnan KHL-sopimuksen kirjoittanut maalivahti Juho Ratilainen on lohipaitojen käytettävissä tulevalla kaudella. Liperin Kiekon kasvatti pelasi viime kaudella Jokipoikien tolppien välissä 18 Mestis-ottelua torjuntaprosentilla 89,3. Debyyttinsä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 19-vuotias Ratilainen teki toissa kaudella, jolloin hän oli voittamassa ärjypaidoille Mestis-pronssia.

Hyökkääjä Joakim Kukkosen mietteet sopimuksen allekirjoituksen jälkeen:

Mestis