Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa vierailee Joensuussa

28.01.2017

Voittoja janoava Kiekko-Vantaa haastaa lauantai-illan kiekkonäytelmässä seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa porskuttavan Jokipojat.  

– Meidän täytyy olla kärsivällisiä: Jokipojat on vastustajana sellainen, ettei se juurikaan avaa omaa peliä. Iso kaukalo tuo myös oman mausteensa, ja ainakin viime kaudella se oli meille hankala paikka. Kiekon ja jalan täytyy liikkua, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viidentenä sarjassa porskuttava vantaalaisorkesteri kaatoi perjantaina upean peliesityksen jälkeen vieraskaukalossa sarjajumbo Iisalmen Peli-Karhut maalein 1–5. Toisen peräkkäisen voittonsa napanneen Kiekko-Vantaan ylivoimapeli oli tappavan tehokasta läpi illan. 

Lohipaitojen maaleista vastaivat: kaksi komeaa osumaa laukonut Frank Gymer (2+1), pelintekijä Joona Harjama (1+2), neljän tehopisteen iltaa viettänyt Joonas Hyttinen (1+3) ja puolustaja Lassi Raitanen (1+1). 

Kiekko-Vantaa on sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue. Vieraskaukalossa lohinutuilla on ollut selvästi haastavampaa, sillä vantaalaiset on Mestiksen kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Nyt taitavan ja luisteluvoimaisen joukkueen on ruvettava voittamaan myös vieraissa, sillä ennätystasaisessa sarjassa kamppailu pudotuspelipaikoista käy kuumana.

Sarjanelonen Jokipojat on kerännyt seitsemästä perättäisestä ottelusta pisteitä. Kymmenestä viimeisestä kamppailustaan ärjypaidat ovat voittaneet viisi.

Viime kauden parhaaksi Mestis-valmentajaksi valitun Ari Aaltosen luotsaama ryhmä on Mestiksen neljänneksi paras kotijoukkue ja napannut kuudesta edellisestä kotipelistään pisteitä. 

Jokipojilla on todella hyökkäysvoimainen joukkue ja tulivoimaa löytyy vantaalaisten tapaan laajalta rintamalta. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat: ykkösvahti Samuel Jukuri, puolustaja Joel Olkkonen, kultakypärä Lauri Huhdanpää, upeaa kautta pelaava laituri Joonas Larinmaa, viime kaudella lohipaidassa pelannut Nico Friman ja paluumuuttaja Samu Pitkänen.

Ärjypaidat koki perjantain kierroksella vieraskaukalossa 4–3-jatkoaikatappion Kajaanin Hokin vieraana. Jokipojat kiri kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemasta pelin tasoihin ja raapi pisteen. 

– Jokipojat on kova joukkue. Meidän täytyy onnistua hyvin jokaisella osa-alueella. Isossa kaukalossa ei voi väkisin puskea tai roiskia. Kun jalka ja kiekko liikkuu ja pysymme rohkeasti kiekolla, niin tilaa kyllä avautuu, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella vain kerran aikaisemmin. Lokakuussa ärjypaidat ryöstivät kolme pistettä mukaansa Vantaalta loppulukemin 1–4. 

Taistelu arvokkaista sarjapisteistä starttaa Joensuun Mehtimäellä, LVI-Myller Areenalla lauantaina klo 17.00.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 50 kertaa. Jokipojat on voittanut niistä 30. Lohipaidoilla on 19 voittoa. Kerran on pelattu vastaan.

2) Kiekko-Vantaa on voittanut viimeksi Joensuussa 8. helmikuuta 2014. Tuolloin lohipaidat vei täyden pistepotin maalein 3–6 (Artem Iossafov keräsi tehot 1+2).

3) Kiekko-Vantaan taitava ja liukasliikkeinen Frank Gymer lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Neljään edelliseen otteluun taikuri on nakuttanut tehot 4+2.

4) Viime kaudella Jokipojat vei keskinäiset kohtaamiset otteluvoitoin 3–1. Pisteet menivät ärjypaidoille 7–4. Tehokkain oli Jokipoikien Ossi Pellinen (3+3). 

5) Yhdestätoista edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta Kiekko-Vantaa on voittanut vain kolme.

6) Kiekko-Vantaa tehnyt viidenneksi eniten ylivoimamaaleja (31). Jokipojat tehnyt toiseksi vähiten ylivoimaosumia (25).

Seuraa heitä:

#15 Joonas Hyttinen, Kiekko-Vantaa

Vietti perjantaina neljän tehopisteen iltaa. Kuti lähtee tarkasti mielipaikaltaan ylivoimalla. Kokenut ja monipuolinen hyökkääjä pelaa uransa tehokkainta kautta. Laittanut jo piste-ennätyksensä uusiksi. Nakuttanut 37 ottelussa tehot 8+10. Erinomainen joukkuepelaaja. 

#44 Samu Pitkänen, Jokipojat

Viime kauden Mestiksen pistepörssin nelonen. Kokenut syöttövelho aloitti kauden Itävallassa. Erinomainen ylivoimapelaaja: löytää lapoja ja syöttövalikoima on laaja. Rytmittää peliä tyylikkäästi. Iskenyt kasvattajaseuralleen kymmenessä ottelussa tehot 1+3. Ykkösketjun sentteriltä odotetaan isoa panosta illasta toiseen.

Mestis