Kiekko-Vantaa vakuuttavaan voittoon sarja-avauksessa

29.09.2017

Kiekko-Vantaa hiljensi hurmioituneen imatralaisyleisön ja kaatoi sarjanousija Ketterän Mestiksen runkosarjan avausottelussa maalein 5–2. Lohipaitojen pisterohmuna hääräsi tehot 1+2 saalistanut taiturimainen hyökkääjä Juuso Perttilä.

Kiekko-Vantaa pelasi varsin kypsän vierasottelun ja viimeisenä lukkona toimi upean ottelun pelannut maalivahti Jani Kautto, joka pysäytti 28 kiekkoa.

– Pahaan paikkaan jouduttiin heti sarja-avauksessa. Täällä on hirmuinen hurmos päällä ja kotiyleisö antoi heille lisäbuustia. Pelillisesti kuitenkin hyvä esitys: jalka liikkui ja kiekko liikkui. Olen tyytyväinen starttiin ja pisteisiin. Tämä on varmasti paha paikka kaikille joukkueille jatkossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi.

– Kautto oli maalissa tänään erinomainen, Arvonen kehui.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat avauserässä, kun hyökkääjä Janne Kivilahti survoi maalinedustalta lohipaidat 1–0-johtoon ylivoiman jälkeen jatkuneen pyörityksen päätteeksi.

Toisessa erässä lohipaidat takoivat kaksi komeaa maalia: ensin luottosentteri Miro Mäkinen kieputti tyylikkään osuman vanhanaikaisella ja myöhemmin Juuso Perttilä taituroi näyttävillä veiveillä läpiajosta tilanteeksi jo 3–0.

Ketterä ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut, vaan antoi aggressiivisesti painetta lohipaitojen puolustukselle. Imatralaisten seurahistorian ensimmäisen Mestis-osuman tinttasi oikealta pointilta ylivoimalla rannelaukauksella laituri Santeri Vuoti. Vain viisi sekuntia ennen erätaukoa pirteästi pelannut hyökkääjä Joona Jääskeläinen latasi kanuunallaan 3–2-kavennusmaalin.

Kiekko-Vantaa taisteli kolmannessa erässä upeasti ja joukkue pelasi yhtenäisesti sekä aktiivisesti. Päätöserässä vantaalaiset onnistuivat tappamaan pelin lopullisesti. Lohipaitojen siniviivan valtias Nico Nurmikanta tälläsi ylivoimalla viivalta 4–2-osuman ja työmyyrä Joonas Hyttinen sivalsi tyhjään rysään loppulukemat.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan heti lauantaina kotiavauksellaan, jossa vastaan asettuu KeuPa HT. Kiekko tippuu Trio Areenalla jäähän klo 17.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 2–5 (0–1, 2–2, 0–2)

7.13 0–1 Janne Kivilahti (Atte Mäkinen, Juuso Perttilä)

26.02 0–2 Miro Mäkinen (Jussi Pelto-Arvo)

27.22 0–3 Juuso Perttilä

30.26 1–3 Santeri Vuoti (Joona Jääskeläinen, Jarno Lippojoki) YV

39.55 2–3 Joona Jääskeläinen (Tomi Iso-Mustajärvi, Ville Tenosalmi) SR

49.09 2–4 Nico Nurmikanta (Juuso Perttilä, Viljami Wacklin) YV

57.26 2–5 Joonas Hyttinen TM