Kiekko-Vantaa tyrmäsi IPK:n – Hyttinen pisterohmuna

27.01.2017

Kiekko-Vantaa nappasi vieraskiertueen avausottelussa arvokkaat kolme pistettä, kun se kaatoi Mestis-tulokas Iisalmen Peli-Karhut maalein 1–5 (0–1, 0–3, 1–1). Nälkäisten lohipaitojen erikoistilannepelaaminen oli vieraskaukalossa timanttia.

Kiekko-Vantaa pelasi ehjän ja tasapainoisen vierasottelun ja riisui sarjajumbo IPK:n aseista. Lohipaitojen ylivoima toimi ja se jauhoikin pelin ratkaisseet kolme ensimmäistä osumaa.

– Hyvä peli meiltä. Ylivoima oli hyvää ja alivoima vielä parempaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kiteytti taiston tauottua.

Vantaalaisilta maaliverkkoa heiluttivat: kaksi upeaa osumaa iskenyt taikuri Frank Gymer (2+1), juonikas pelintekijä Joona Harjama (1+2), neljän tehopisteen iltaa viettänyt Joonas Hyttinen (1+3) ja alivoimalla onnistunut puolustaja Lassi Raitanen (1+1).

Lohipaitojen tolppien välissä 29 kiekkoa pysäyttäneen Jani Kauton kauden ensimmäinen nollapeli jäi vain reilun seitsemän minuutin päähän. IPK:n maalista kiihkeässä perjantai-illan kiekkonäytelmässä vastasi Niko Putkonen

Kiekko-Vantaan puolustaja Iiro Sulin ja voimahyökkääjä Patrik Moisio lensivät kolmannessa erässä suihkuun päähän kohdistuneista taklauksista.

Viidentenä äärimmäisen tasaisessa sarjassa majailevien lohipaitojen vieraskiertue huipentuu lauantaina Joensuussa vierasottelulla sarjanelosta Jokipoikia vastaan.