Kiekko-Vantaa taisteli ensimmäisen kiinnityksen

16.03.2017

Kiekko-Vantaa nappasi ensimmäisestä puolivälieräottelusta upean voiton. Lohipaidat kaatoivat kotikaukalossaan Jokipojat hienon taistelun jälkeen maalein 3–1 (0–0, 0–1, 3–0). Ottelun voittomaalin viimeisteli Frank Gymer.

Kiekko-Vantaa aloitti playoff-kevään maukkaalla voitolla ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Lohipaidat pelasivat varsin tasapainoisen kiekkopelin.

Vantaalaiset jaksoivat rummuttaa omalla sapluunalla alusta loppuun tuskastumatta ja se tuotti hedelmää. Kiekko-Vantaan kolmas erä oli silmiä hivelevää katseltavaa.

Avauserässä ei maaleja nähty. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja paikkansa. Loistavan ottelun pelannut juonikas Frank Gymer kilautti kerran tolppaan ensimäisessä erässä.

Toinen erä oli myös tasaista vääntöä. Molemmat joukkueet kamppailivat tilasta ja ajasta ihan tosissaan. Mitään ei tälläkään kertaa saanut ilmaiseksi. Jokipojat avasi tulikuuman puolivälierän maalihanat, kun ärjypaitojen puolustaja Matti Koistisen rystyvippaus keskialueelta yllätti Jani Kauton. Kiekko otti todella ilkeän pompun jäästä ja painui lopulta onnekkaasti sisään.

Lohipaitojen maalissa torjunut Kautto tuli lipsahduksen jälkeen vakuuttavasti takaisin parrasvaloihin pysäyttäen muun muassa muutamankin puolittaisen läpiajon. Torjuntoja luottovahdille kertyi Tikkurilan keskiviikkoillassa 22 kappaletta.

Kiekko-Vantaa laittoi kolmannessa erässä vaihteen lisää ja kaasutti Jokipoikien ohi vauhdilla. Pitkän maalittoman jaksonsa katkaissut Atte Mäkinen iski ylivoimalla helpottavan tasoitusosuman maalinedustalta. Syöttöpisteet osumaan keräsivät kiekon luukulle toimittanut Julius Rantaeskola ja puolustaja Lasse Uusivirta.

Lohipaitojen voittomaali oli tyylikäs: maestro Joona Harjama harhautteli ärjypaitojen puolustuksen kahville ja lopulta irtokaran latasi verkon perukoille b-pisteiden viiksien välistä hyökkäjälupaus Gymer, jolle osuma oli uran ensimmäinen Mestiksen-pudotuspeleissä. Kakkossyötön osumaan saalisti energisen kamppailun pelannut Mäkinen.

Hienosti yhtenäisesti joukkueena operoineet lohipaidat puolustivat hyvin lopussa, eikä Jokipojat saanut kunnon loppurynnistystä aikaiseksi. Loppulukemat viimeisteli tyhjään rysään mailataituri Joel Lehtinen. Syöttöpisteen sai Teemu Mielonen, joka karvasi upeasti karkin pois Jokipoikien ykkössentteri Samu Pitkäsen lavasta.

Kauaa vantaalaiset eivät ehdi voittoa mehustelemaan, sillä kiihkeä puolivälieräsarja jatkuu perjantaina Joensuussa.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)

26.23 0–1 Matti Koistinen (Ville Halonen, Lauri Huhdanpää) YV

41.00 1–1 Atte Mäkinen (Julius Rantaeskola, Lasse Uusivirta) YV

43.34 2–1 Frank Gymer (Joona Harjama, Atte Mäkinen)

59.22 3–1 Joel Lehtinen (Teemu Mielonen) TM