Kiekko-Vantaa taipui taistellen kotikaukalossa

14.10.2017

Kiekko-Vantaa koki lauantaina äärimmäisen laadukkaassa kiekkonäytelmässä kotikaukalossa 4–1-tappion, kun Jokipojat haki Mestiksen kärkipään kamppailusta täyden pistepotin.

Kaksi äärimmäisen laadukasta joukkuetta väänsivät todella tasaisen ottelun Trio Areenalla 559 silmäparin edessä. Viime kevään puolivälierävastustaja Jokipojat haki Vantaalta kolme pistettä huippukamppailun pelanneen Jonathan Iilahden loistavien torjuntojen siivittämänä.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ottelun ja hallitisikin kamppailua, mutta tehottomuus maalipaikoissa kostautui. Jokipojat pelasi puolestaan todella väkevän vieraspelin ja oli maalipaikoissa selvästi isäntiä tehokkaampia.

Avauserä oli ottelussa maaliton. Parhaat maalipaikat tulivat alivoimalla Kiekko-Vantaalle, kun lohipaidat pääsivät kolme kertaa saman erikoistilanteen aikana läpiajoihin.

Tasaisessa toisessa erässä nähtiin yksi maali. Jokipoikien laitahyökkääjä Mika Koivisto riisti kiekon hyökkäysalueella ja tinttasi lähietäisyydeltä kiekon rystyllä verkkoon.

Lohipaidat pääsivät myllyttämään ottelussa useasti ylivoimalla, mutta mallikkaasta kiekon liikuttamisesta huolimatta tehot jäivät uupumaan tällä kertaa. Sen sijaan Jokipojat pelasivat todella uhrautuvaa ja hyvää alivoimaa.

Kolmannessa erässä tehtailtiin peräti neljä osumaa. Ensin erän alussa Ärjypaidat siirtyivät ylivoimalla 2–0-johtoon pelintekijä Samu Pitkäsen takaylänurkkaan painuneelle rannekudilla pointilta.

Kiekko-Vantaa kavensi vajaa viisi minuuttia ennen loppua ja tuli maalin päähän, kun taitava keskushyökkääjä Viljami Wacklin laukoi ranteella b-pisteiden välistä laatan pussiin kultakypärä Juuso Perttilän ja kaikissa kauden otteluissa tehopisteiden makuun päässeen Janne Kivilahden siirtojen jälkeen.

Hyvistä paikoista huolimatta vantaalaiset eivät lisämaaleja onnistuneet tehtailemaan. Jokipoikien tehokas laitahyökkääjä Oskari Lehtinen napautti ranteella suorasta hyökkäyksestä tilanteeksi 3–1 toiseksi viimeisellä minuutilla. Viime kaudella vielä Kiekko-Vantaassa pelannut puolustaja Lassi Raitanen puolestaan niittasi viimeisen naulan isäntien arkkuun iskemällä limpun tyhjään rysään.

Vantaalaisten maalilla vanhaa seuraansa vastaan esiintynyt veskarilupaus Juho Ratilainen venyi muutamaan hienoon koppiin ja pysäytti 14 laukausta.

Neljäntenä majaileva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona Trio Areenalla klassikkokohtaamisella TUTO Hockeyta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)

30.43 0–1 Mika Koivisto

45.12 0–2 Samu Pitkänen (Tuukka Rajamäki, Lassi Raitanen) YV

55.35 1–2 Viljami Wacklin (Janne Kivilahti, Juuso Perttilä)

58.34 1–3 Oskari Lehtinen (Roni Viirlas)

59.09 1–4 Lassi Raitanen TM