Kiekko-Vantaa selvään voittoon LeKistä

06.09.2017

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa kaatoi harjoitusottelussa vieraskaukalossa Lempäälän Kisan maalein 4–0. Lohipaitojen maaleista vastasivat Alex Levänen, Julius Rantaeskola, Joonas Hyttinen ja Nico Nurmikanta. Tolppien välissä Juho Ratilainen torjui nollapelin.

Kiekko-Vantaa oli tyly vieras keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä Lempäälän ahtaassa kaukalossa. Lohipaidat hallitsivat kamppailua ja puolustivat myös laadukkaasti.

– Parannettiin paljon viime perjantain Suomen Cupin pelistä. Kamppailupelaaminen meni selvästi eteenpäin. Pelattiin nopeaa ja hyvää lätkää tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Juonikas keskushyökkääjä Alex Levänen vei Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon jo kolmannella minuutilla Joakim Kukkosen (0+2) ja Joonas Hyttisen (1+1) esityöstä. Hyökkäyspään riistopelin kautta tullut maali oli Leväselle ensimmäinen lohinutussa.

Kiekko-Vantaa karkasi kahden maalin johtoasemaan illan ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Julius Rantaeskolan sivallus hyökkäyssinisen jälkeen painui reppuun. Syöttöpisteille merkattiin kapteeni Joona Harjama ja kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Juha Tarkkanen (0+3).

Toisessa erässä peli tasoittui, mutta lohipaidat jatkoivat vahvaa ja aktiivista pelaamista. Lohipaitojen hyökkäyskolmikko Kukkonen-Levänen-Hyttinen pelasi pirteän ottelun ja nyt työnteko palkittiin myös onnistumisilla. Joonas Hyttinen vei lohipaidat 3–0 johtoon iskettyään Kukkosen vedon paluukiekon suorasta hyökkäyksestä sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa osui vielä kertaalleen, kun tehokasta harjoituskautta pelaava Juuso Perttilä ajoi röyhkeästi suorasta hyökkäyksestä luukulle. Kakkoskiekon uuniin laittoi puolustaja Nico Nurmikanta

– Vähän jäi kolmannen erän pelaaminen harmittamaan. Ruvettiin sähläämään ja menetettiin kiekkoja liikaa, Arvonen sanoi.

Maalissa Juho Ratilainen pelasi vakuuttavan ottelun ja pysäytti kaikki 24 kiekkoa. Toista otteluaan lohipaidassa pelanneelle Ratilaiselle kyseessä oli kauden ensimmäinen nollapeli.

– Ratilainen oli erinomainen tänään. Puolustimme hyvin, kun välillä jouduimme pyörimään omissakin, Arvonen kehui.

Lohipaidat jatkavat harjoitusotteluita perjantaina, kun vantaalaiset isännöivät Trio Areenalla Peliittoja.

LeKi–Kiekko-Vantaa 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)

2.21 0–1 Alex Levänen (Joakim Kukkonen, Joonas Hyttinen)

4.53 0–2 Julius Rantaeskola (Joona Harjama, Juha Tarkkanen) YV

25.18 0–3 Joonas Hyttinen (Joakim Kukkonen, Juha Tarkkanen)

51.18 0–4 Nico Nurmikanta (Juuso Perttilä, Juha Tarkkanen)