Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa selkä seinää vasten: "Pystymme parantamaan"

16.04.2017

Mestiksen finaaleissa 14 vuoden tauon jälkeen pelaavan Kiekko-Vantaan ja runkosarjan voittaneen SaPKon välinen kiihkeä finaalisarja jatkuu maanantaina Trio Areenalla. 

Tylysti maalipaikkansa läpi kevään käyttänyt SaPKo johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3–0. Kiekko-Vantaa pelaa nyt veitsi kurkulla, sillä ottelusarja on maanantaina ensimmäistä kertaa katkolla pässipaidoille.

– Ei olla saatu parasta vielä irti finaaleissa. Ei olla päästy parhaalle mahdolliselle tasolle. Pystymme parantamaan, lohipaitojen maalivahti Aaro Peltonen kiteytti kolmannen finaaliottelun päätyttyä.

Lauantaina täpötäydessä Talvisalon jäähallissa pelatussa kolmannessa finaalissa 11 pudotuspeliottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttava SaPKo oli parempi maalein 3–0. Pudotuspelien pistepörssiä johtava Teemu Lepaus osui kahdesti ja Juhana Aho pelasi nollapelin. Kiekko-Vantaa taisteli vieraskaukalossa hyvin, mutta maalinteko oli jälleen vaikeaa.

Lohipaidat ovat tehneet kolmessa finaaliottelussa ainoastaan kaksi maalia, eikä se ole johtanut otteluita sekuntiakaan. Ketsuppipullon onkin avauduttava neljännessä finaalissa kotiyleisön edessä. 

– Sarja on käännettävissä. Voitto kerrallaan eteenpäin. Oma tekeminen paranee ja itseluottamus kasvaa, uransa ensimmäisen Mestiksen finaaliottelun Savonlinnassa torjunut Peltonen tuumii.

Upean kauden Mestiksessä pelanneen Kiekko-Vantaan on löydettävä keinot voittaa myös finaaleissa. Maalivahtipeli, kamppailuvalmius, erikoistilannepelaaminen ja hetkessä eläminen näyttelevät isoa roolia kevään koitoksissa.

Sähköä ei tule puuttumaan maanantaina Trio Areenalla, kun alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2006 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut SaPKo iskevät yhteen. Taisteluparejakin on finaalisarjan sisältä löytynyt nopeasti. 

Pienet asiat ratkaisevat jälleen, kun kaksi sarjan parasta joukkuetta iskevät yhteen. Lohipaidoilla on iso vuori kiivettävänä, sillä yksikään joukkue ei ole noussut Mestiksessä 3–0-tappioasemasta ottelusarjassa voittoon.

Kiekko-Vantaa teki viime keväänä Mestis-historiaa nousemalla puolivälieräsarjassa 3–0-tappioasemasta aina seiskapelin jatkoajalle hallitsevaa mestaria Jukureita vastaan.

Taistelu seuraavasta kiinnityksestä jatkuu Trio Areenalla maanantai-iltana. Kiekko tippuu jäähän poikkeuksellisesti jo klo 18. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon ja aistimaan finaalihuumaa. Pääsyliput edullisimmin ennakkoon klikkaamalla TÄSTÄ.

Mestiksen finaalit 2017:

12.3 SaPKo–Kiekko-Vantaa 4–1

14.3 Kiekko-Vantaa–SaPKo 1–6

15.3 SaPKo–Kiekko-Vantaa 3–0

Finaalisarjan pistepörssi:

1) Rasmus Hämäläinen 3+1

2) Jonatan Tanus 1+3

3) Juuso Forsström 1+3

4) Teemu Lepaus 2+1

5) Niklas Salo 2+1

Kiekko-Vantaan pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Atte Mäkinen 6+5

2) Julius Rantaeskola 5+3

3) Frank Gymer 2+6

4) Pekka Niemimaa 2+6

5) Lasse Uusivirta 0+7

SaPKon pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Teemu Lepaus 7+10

2) Juuso Forsström 5+11

3) Rasmus Hämäläinen 8+6

4) Jonatan Tanus 4+8

5) Casimir Jürgens 2+6

Mestis