Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa saa vieraita napapiiriltä

31.10.2017

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun viikko käynnistyy keskiviikkona kotiottelulla Rovaniemen Kiekkoa vastaan. 

– Erittäin kovaa paineistava joukkue on vastassa. Alusta saakka täytyy olla hereillä ja hyvin valmistautunut. Yhtään ei saa tuudittautua missään vaiheessa, vaan meidän täytyy saada ehjä 60-minuuttinen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa on kerännyt 12 ottelusta yhteensä 27 pistettä. Lohipaidat ovat päästäneet vähiten maaleja, joka kertoo puolustuspelin toimivuudesta ja viisikon tiiviydestä sekä erinomaisesta maalivahtityöskentelystä. 

Kiekko-Vantaa saalisti viime viikon kolmesta ottelustaan kuusi pistettä, kun se kaatoi revanssiviikonloppuna pääkaupunkiseudun paikalliskamppailuissa Espoo Unitedin kahdesti. 

Lauantaina edellisessä ottelussaan taitava, luisteluvoimainen sekä yritteliäs Kiekko-Vantaa taisteli 2–1-voiton hegemoniaottelussa Jussi Pelto-Arvon ja taikuri Janne Kivilahden maaleilla.

Lohipaidat ovat tällä hetkellä kuntopuntarin yksi kuumimmista joukkueista, sillä kuudesta edellisestä ottelustaan se on voittanut viisi. Se on myös sarjan paras vierasjoukkue voitettuaan kaikki kauden kuusi vieraspeliään menettämättä pistettäkään.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa huikean alkukauden pelannut taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä tehtailtuaan 12 ottelussa kuusi maalia ja kymmenen syöttöpistettä.

– Kapealla materiaalilla ollaan menty ja maajoukkuetauko tulee meille kyllä hyvään saumaan. Pelaajat ovat olleet hyvin sitoutuneita ja sitkeitä. Peli ei ole välttämättä ollut aina kaunista, mutta ollaan pelattu voittavaa ja viisasta lätkää, Arvonen sanoo.

Rovaniemen Kiekko on sarjassa seitsemäntenä ja haalinut 12 ottelusta kasaan 16 pistettä. Viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. 

Revanssiviikonloppuna Petri Karjalaisen luotsaama RoKi kaatoi vieraskaukalossa Hermeksen maalein 5–1, mutta lauantaina kotikaukalossa se puolestaan taipui sarjajumbolle lukemin 4–1. 

Hyökkäysvoimainen RoKi on voittanut kuudesta pelaamastaan vierasottelusta kaksi. Aiemmin seura on tunnettu äärimmäisen hyvänä kotijoukkueena. 

RoKilla on edessään mielenkiintoinen kolmen ottelun viikko. Se matkustaa Etelä-Suomen kiertueelle ja pelaa neljään päivään kolme kamppailua Vantaalla, Espoossa ja Heinolassa. Maajoukkuetauon jälkeen sen sijaan RoKi tahkoaa jopa kuusi perättäistä kotiottelua. 

Seurahistorian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa metsästävän RoKin kultakypärää kantaa maalinälkäinen laitahyökkääjä Olli-Matti Järvelä, joka on räpännyt 12 ottelussa tehot 7+2. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ja RoKi kohtasivat puolitoista viikkoa sitten Rovaniemellä, josta lohipaidat hakivat komean 4–1-voiton neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa porskuttavan Janne Kivilahden, juonikkaan sentterin Alex Leväsen ja kahdesti osuneen liukasliikkeisen laituri Toni Leinosen maaleilla.

Kiekko-Vantaa–RoKi keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. 

Loukkaantuneet:

Kimi Leppävuori

Veeti Vainio

Nico Nurmikanta

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Antti Kauppinen

Erik Embrich

Atte Mäkinen

Julius Rantaeskola

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 6+10=16

2) Janne Kivilahti 6+5=11

3) Joonas Hyttinen 5+4=9

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Olli-Matti Järvelä 7+2=9

2) Tuomas Komulainen 1+8=9

3) Olli-Aleksi Pietilä 4+4=8

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 13 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 8–5. RoKi ei ole koskaan voittanut Trio Areenalla K-Vantaata varsinaisella peliajalla.

2) Kiekko-Vantaan taiturimainen laitahyökkääjä Janne Kivilahti lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

3) Lohipaidat voittivat kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen puolitoista viikkoa sitten Rovaniemellä 4–1-lukemin. Vantaalaisten maaleista vastasivat Janne Kivilahti, Alex Levänen ja kahdesti osunut Toni Leinonen. 

Seuraa heitä:

#43 Jussi Pelto-Arvo, K-Vantaa

Liukasliikkeinen laitahyökkääjä kohtaa viime kauden seuransa. Omaa hyvät hyökkäyspään taidot ja maalintekijän vaistot. Tekee paljon arvokasta työtä joukkueen eteen illasta toiseen ja ajaa terävästi maalille. Hyvä joukkuepelaaja. Nakuttanut 12 ottelussa tehot 3+3. 

#59 Kristian Kangas, RoKi

Viime kaudella Hermeksen riveissä breikannut oikealta laukova laituri takoi peräti 41 täppää. Aloitti kuluvan kauden Kärpissä, muttei saanut sopimukselleen jatkoa. Hyvä maalintekijä on varustettu laadukkaalla laukauksella. Iskenyt RoKissa yhdeksässä ottelussa tehot 3+1.

Mestis